Prohlubně v základové desce

Dobrý den, musím bohužel přiznat, že se nám úplně nepovedla základová deska a na cca 4 místech na desce 190 m2 máme prohlubně plochou asi jako hrníček a do hloubky 1-2 cm. Čím tyto lokální chyby zapravit? Před natavením hydroizolace mě napadají dvě možnosti. 1) z kousků asfaltové hydroizolace špachtlí sundat asfalt a tím tuto nedokonalost zamaznou. Následně nechat vytvrdnout a potom natavit asfaltové pásy. 2) koupit pytek betonu a díry zapravit tím. Napadá vás jak z toho ven? Tím že se jedná o lokální nedokonalost, tak doufám že to není fatální a neřešitelný problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokiaľ to nemá ostrú hranu, tak neriešiť, zrovná sa to s eps pri podlahách. Ak to má ostrú hranu, tak určite vyliať betónom. Potom zakryť proti dažďu a po pár dňoch prejsť hydroizoláciou.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od josefx:

Pokiaľ to nemá ostrú hranu, tak neriešiť, zrovná …
@josefx Super díky. Nejšlo mi ani tak o ostré hrany, ale o to aby pod izolací nezůstala nějaká volná dutina. Nevím zda by se izolace dokázala tak vytvarovat, že by tu prohlubeň kopírovala. A jak píšeš, pak by i vlivem nějaké ostřejší hranky mohlo dojít k poškození. Tudíž to zamáznu betonem, nechám vyschnout, napenetruji a jedeme dál. Má proti tomuto postupu někdo něco? :-) Nebo je to tak ok?
Odpovědět
Prodávají se vyloženě směsi na opravu betonu, např. od firmy SIKA, nebo směsi Spravbeton a pod., ty otvory bych očistil, klidně i drátěným kartáčem a zamáznul nějakou tou opravnou směsí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?