Příjemné posezení u krbu bez zbytečných nákladů

25. říj 2023

Vytápění dřevem je v našich zeměpisných šířkách jednoznačně ekonomicky výhodné. Doplňkový zdroj tepla navíc usnadní vytápění mimo topnou sezónu, kdy je hlavní zdroj v podobě plynu vyřazen. Po zkušenostech s výkyvy cen energií v posledních letech se jedná ale i o strategické rozhodnutí. Nezávislost na dodávkách energie může být v napjatých dobách k nezaplacení. Navíc není nic krásnějšího, než se schoulit v podzimních plískanicích k plápolajícímu krbu.


Nabídka krbových kamen a vložek je na českém trhu veliká, jediná společnost ale zajistí komplexní dodání nejen krbových kamen, ale i kompatibilního komína, který navíc přivede bez problémů vzduch potřebný k hoření. Společnost Schiedel jako jediná nabízí ucelené balíčky krb + komín nebo monolitické komínové systémy s integrovaným krbem.

Ucelené balíčky za výhodnou cenu

Právě komplexní systémy, které mohou na první pohled vypadat draze, ve svém důsledku ušetří spotřebitelům starosti, čas a v konečném důsledku i finance. Ucelená řešení představují technologicky vyspělé novinky, nezávislé na vzduchu z místnosti. Vzduch do kamen proudí meziprostorem v komínovém tělese a odpadají tak další konstrukčně složitá řešení přívodu vzduchu ke krbu. Schiedel si na spotřebitelsky přívětivých řešení zakládá. Další výhodou je dodání veškerých komponentů nutných k bezpečnému provozu v jednom balíčku. Zákazníka tak nečeká složité shánění nedodaných komponentů a hledání vyhovujícího řešení. Navíc všechny produkty tohoto typu vynikají efektivním provozem, který šetří finance dlouhodobě.

Krb do malých prostor

Další výhodou je malá náročnost na zastavěnou plochu. Monolitický komínový systém s integrovanou krbovou vložkou Kingfire, ale i krbová kamna dodávaná s kompatibilním nerezovým komínem, byla vyvinuta přímo na míru menším prostorám. Krbová vložka je u typu Kingfire zasunuta v betonovém skeletu přímo pod komínovým systémem. Minimálně tak zasahuje do prostoru. V letošním roce byla navíc představena novinka Kingfire KANTO SC, která jde v úspoře zastavěné plochy ještě dále. Dvířka, kterými se do krbu Kingfre KANTO SC přikládá, se neotevírají standardně do prostoru, ale vysouvají se směrem nahoru, kde zapadnou za designové obložení. Díky tomuto zlepšení zákazník opět ušetří pár centimetrů, neboť otevírání dvířek nijak nezasahuje do interiéru. Otevírání je naprosto bezhlučné a snadné díky funkci Easy Lift. Dvířka se sama zavírají a mají mechanismus s tlumičem, který optimálně pomáhá tichému zavření. Integrovaný otočný mechanismus usnadňuje čištění vnitřního skla topeniště zvenčí. Samozřejmostí je vysoká technická propracovanost, která zajišťuje dokonalé vzduchotěsné utěsnění. Tento typ krbové vložky je zcela nezávislý na vzduchu z místnosti, a je tak vhodný i do staveb s  řízeným větráním a rekuperací.

Rychlá výstavba šetří náklady

Výhodou systému Kingfire je kromě komplexní dodávky i velmi snadná a rychlá instalace. Celý monolit se pomocí jeřábové techniky usadí na připravenou betonovou desku v rámci hrubé stavby. Další technologickým zlepšením novinky KANTO SC  je možnost instalace zabudovaných senzorů uvnitř krbové vložky, které snímají teplotu při hoření. Zákazník si pak může stáhnout aplikaci k obsluze, která mu napoví, v který moment přiložit. Cílem je ještě zásadněji optimalizovat hoření a snížit emise na naprosté minimum. Snížení výkonu na 5,8 kW výrazně zvyšuje energetickou účinnost celé soustavy. Tento typ krbové vložky tak splňuje nejpřísnější ECO limity a je opatřen štítkem A+.