coverphoto
Neaktivní

wegar

  /  124 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 18. úno 2011
Aktivita
34 příspěvků ve fotoblozích
176 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (70)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Informace o projektu
Naším "projektem" je postupná oprava starého kamenného domu v památkové zóně. Snažíme se pod socialistickými modernizacemi odkrýt historickou řemeslnou podstatu, vrátit původní repasované prvky anebo chybějící doplnit kopiemi v takřka památkovém standardu. K tomu bez použití chemie kultivujeme zarostlou zahradu ve vesnickém duchu s kvetoucími...

Album ´Památková zóna´ ve Vybrali jsme, děkujeme mockrát všem za komentáře, palce a návrhy. Poděkování patří i všem, kteří se taky s odhodláním pouštějí do záchrany díla našich předků.

Moc děkuji všem za již 101 palců u fotoalba ´Památková zóna´, všem dámám posílám aspoň tohle ♥

Sice dlouhý, ale velice zajímavý článek o zahradách se spoustou dalších odkazů.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Zahrada
"Zahrady upravené jako pravidelně kosené trávníky jsou na počátku 21. století považovány za ekologickou hrozbu omezující druhovou rozmanitost a jsou propagovány přírodní zahrady jako osobní přínos pro život na této planetě."
"Poutavou dobrodružnou zahradou může být zahrada upravená ve stylu přírodní zahrady, na počátku 21. století, kde je ceněna právě možnost pozorování přírody, zvířat."
"Pravidelné úprava nikdy nenapodobuje přírodu, je úpravou která často ukazuje lidskou moc...

Výměna oken v památkové zóně - i nešťastné zásahy ze 70. a 80. let, kdy frčela trojdílná okna, lze napravit - aby domky neztrácely "ducha". U nás takto letos nahradili dvě trojdílná okna za špaletová šestitabulková. Taková zručný truhlář vyrobí i s izolačním dvojsklem, takže se není čeho obávat.

2 fotky

Tohle se mi moc líbí - když se zachovají stěžejní prvky jako podlahy, okna, dveře, kování, štuky, malby, obklady. Zařízení pak může být dobové, retro, rustikální, moderní - jakékoliv a vše vypadá dobře.
http://blog.gessato.com/2016/05/13/modernized-19th-century-apartment-in-berlin/