Prosim vas o radu!Nikde nemuzu ziskat zadne informace o tomto sklu a nikde nemuzu ani zjistit zadnou cenu ani zadneho prodejce!Mockrat vam dekuji za jakekoliv informace kdo mate s timto sklem zkusenosti!!!!
pozor!!! pokud je sklo kalene, znamena, ze je bezpecnostni - ze se do nej vnese povrchove napeti kalenim - ktere kdyz se porusi - narazem, vztanim nebo rezanim - okamzite praska a rozleti se na tisice takovych tech neostrych strepu!!!! reseni je nechat si ho predem pripravit od sklenare a ten ho pak da vykalit-zalezi kam ho chces pouzit
existuji ale i jine podobne druhy skel - napr. sklo s folii nebo smaltovanim na zadni strane, jestli bude kalene nebo ne zalezi jen na tobe a pozadavku na bezpecnost
Teo, mám lacobel za linkou rok a půl a údržbu si nemůžu vynachválit. Je fakt, že jsou na tom třebas kapky od oleje líp vidět, než na předchozích "žíhaných" :-D kachličkách, ale zas to jde daleko rychleji a lehčej vyčistit. Mastnotu setřu hubkou s jarem a pak okenou, obyčejný kapky jen okenou :-)
Koukala jsem, že je lacobel tloušťky 4 a 6mm.Máte někdo zkušenost s těma 4mm??
Četla jsem, že může snadněji prasknout, ale potřebuju to do spíše "nevařící" kuchyně, tak nevím, jestli by ta tloušťka nestačila.
@gigi2 to silnější sklose, pokud se nepletu, používá například u varné desky, která je blíž sklu, aby žárem neprasklo, jinak podle mě není problém ho v kuchyni mít. Případně aby nehrozilo prasknutí při vyřezávání zásuvek (nevim jak se k tomu sklenáři, kteří to vyřezávají a praskne to, stavějí) tak můžeš zásuvky udělat pod horními skříňkami v korpusu a mít to sklo úplně hladké bez jakéhokoliv zásahu do něj. Tak to budeme mít my. Pak už nemá co praskat.
Poprosím i ostatní o názor...ev. zkušenost, nemáte někdo delší dobu indukční desku a za ní kuchyňský obklad z lacobelu? nejsou nějaké problémy-prasknutí skla? a co prasknutí lacobelu po nárazu do obkladu třeba hrncem...díky ;-) :-)
Já jsem měla v minulém bydlení 3 roky lacobel bílý za linkou,i za indukcí,nechali jsme si uříznout 3metry,na 2kusy,výška asi cca 50cm,to už si nepamatuji,v IKEA se prodávaly takové hliníkové lišty,které se jednoduše přivrtaly na zeď a sklo se tam nasadilo, protože jsme se bála vrtání do skla,zásuvky jsem umístila nad to sklo,byla jsem maximálně spokojená ,údržba bez problému,leštila jsem to jako okna,příp.odmastila jarem a vyleštila,když něco při vaření stříklo,ale já nemohu řict nic proti... Až budu dělat novou kuchyň ,(teď máme nový domek a kuchyň tu nová byla) bude opět lacobel,já měla omyvatelnou Dulux barvu za linkou,až ke stropu,ten bílý lacobel a bylo to moc pěkné a funkční.
@feferonka díky za názor ;-) my bychom to sklo asi měli nalepený přímo na zeď...
Je tu někdo, komu by ten ,lacobel teda opraskl...na různých diskuzích jsem našla jen jedinkrát, že se to stalo a to měla ženská u plynové varné desky...
@anitram18 budeme mít plynovou desku a chtěla bych lacobel, takže jsem se pídila. Přímo lidi od Lacobelu mi říkali, že to nedoporučují, že mají sice zákazníka, který ho má za plynovkou a slouží mu to, ale pokud by se něco stalo, reklamaci neuznají. Prý se teď začal vyrábět kalený lacobel, má označení Lacobel T, le zatím jsou jen 4 odstíny, dva světlé a dva šedé, já bych si vybrala, ale odrazovalo mě třeba už jen to, že na vystavených vzorcích byl lacobel na hodně místech odlouplý. Pak jsem obešla kuchyňská studia a do jednoho mi sdělili, ať se na lacobel vykašlu a dát si tam normální obyčejné kalené sklo, 4mm že bude k plynu stačit a pokud dám 6mm, nemám se absolutně čeho obávat. Takže buď bude na obkladu pracovka, nebo právě kalené sklo, nějaké kontakty jsem dostala, tak to projednáme...
moje zkušenost je taková:
sestra má lacobel za kuchyňskou linkou, plynovou varnou desku - vše bez problémů,
bratr měl za kuchyňskou linkou desku - takovou jako měl pracovní desku - plynová varná deska = opálil ji. Poté mu truhlář doporučil překrýt lacobelem - netrvalo ani týden a praskl mu... Nyní tam má nalepený klasický obklad.
Nám truhlář lacobel vyloženě neodporučil. Je to tenký sklo, které nevydrží dlouho, velmi lehce může prasknout - stačí nešetrné ťuknutí, udělá se pavouk a musí se to celý vyměnit, navíc když jsou v něm vyřezané díry na zásuvky, stáva se ješte víc náchylným, protože má narušený povrch. Rovněž ho nedoporučil k plynovému sporáku.
I když jsme vůbec neuvažovali o lacobelu - sám se nám o něm rozpovídal a vyloženě nám domlouval, ať si na to dáme bacha - lacobel se používá jen do dvířek a někteří levní truhláři ho prý namontujou i za kuchyňskou desku - i ten tenký 4mm. Toť info co mám já...
Tak my asi nakonec půjdeme "jen" do toho lacobelu, máme to za indukci, tak si myslím, že teplotní šoky tam zas takové nebudou, mělo by to vydržet v pohodě 80st C, no a zásuvky budeme mít jinde, takže tam taky nehrozí prasknutí při vyřezávání, pak ev. nějaé větší ťuknutí třeba hrncem, ale to si zase říkám, že to musí být celkem velká rána...vzadu budeme mít tu safe folii a budeme to mít přímo nalepený na zdi...
Vychází to asi o 7tisíc míň než tvrzené kalné sklo a to už je celkem znát...jen teda stále doufám, že neušetříme na něčem, co pak budeme muset vyměňovat :-N