Sleva na Vw

Dobrý den, jaké máte zkušenosti s individuálními slevami u nového vozu Vw, u Škody jsem dostal vždy 5% když jsem si sestavoval nové auto. Děkuji za Vaše zkušenosti.
Odpovědět
DD. Asi to sem úplně nepatří, nicméně u stavby domu je to vlastně dost podobné. Není nic snažšího, než konfiguraci poslat do X dealerství a poptat cenu. Buď se o Vás porvou, nebo ne. Je to pár mailů/hovorů, nemusíte se držet své lokality (jde o auto za stovky tisíc, tak do Prahy si pro to taky dojedete). :)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mxm1919:

DD. Asi to sem úplně nepatří, nicméně u stavby do…
@mxm1919 to je sice pravda, ale je potřeba počítat s tím, že např. větší reklamace (nebo ty, do kterých se jim nechce jít) můžou v tom blízkém servisu odmítnout a říct, že si to máš vyřídit ve svém "domovském", od kterého sis bral auto. Vlastní zkušenost - máme auto od dealera vzdáleného 350km 🙄
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kekita:

@mxm1919 to je sice pravda, ale je potřeba počít…
@kekita tak reklamaci při převzetí ano, ale jinak snad nemají ani právo vám toto říct a buď se nenechat odbýt nebo si následně stěžovat a dál tam ani nejezdit, pokud je nějaký jiný servis v okolí :) Pokud je to autorizák, má sloužit každému, i když to auto nepředávali. Standardně můj vůz jezdil na 2 místa 200+ km daleko a s takovýmto chováním jsem se naštěstí nesetkal.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mxm1919:

@kekita tak reklamaci při převzetí ano, ale jinak…
@mxm1919 tak standardní servis o kterém píšeš je rozdíl-to ti udělá kterýkoliv servis, ale reklamace je věc jiná. Ty máš kupní smlouvu podepsanou s tím konkrétním dealerem, takže pokud je to pro ně nevýhodné, tak můžou odmítnout. Menší reklamace nám vyřešili kdekoliv, ale s čímkoliv "horším" na řešení nás dokázali na toho, kdo nám to prodal. Do té doby, než se nám to stalo, jsem o tom taky nevěděla...
Odpovědět
Ja som reklamoval auto kade-tade po autorizakoch, kde sa mi to hodilo a nikdy som problem nemal. Autorizak nema pravo reklamaciu odmietnut. Reklamaciu im preplaca vyrobca vcetne prace podla ETKy. Takto to plati je VW Group (VW, Skoda, Seat, Audi). Samo - u korejcov a japoncov to moze byt inak, ale pochybujem.... Ohladne zlav - ked som este kupoval za svoje, tak som vzdy mal firemnu zlavu (na Skodu podla modelu od 9 do 15%).
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od deto_oesya:

Ja som reklamoval auto kade-tade po autorizakoch,…
@deto_oesya dneska jsem schválně volala na servis Škody a tam mi to potvrdili, že i u nich to tak funguje. Reklamaci řeší ten, u kterého jsi to auto koupil a je jen na dobré vůli toho daného servisu, jestli ti to vyreklamuje, nebo ne. Jako nebavím se o maličkostech (my jsme měli např. výměnu pantů - to nám zreklamovali bez problémů), ale u dražší věci nám řekli, že si to musíme vyřešit u prodávajícího. Upřímně, možná to bude i typem auta - jiné to bude u malých a nejprodávanějších (např. fabia), kde jsou levné a dostupné díly a hlavně to ti mechanici ovládají, ale pak když tam dojedeš s nějakým velkým, co tam tak často nemají, tak se děsí...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kekita:

@deto_oesya dneska jsem schválně volala na servi…
@kekita Jednoducho, nemas pravdu. Toto upravuje nariadenie europskej komisie c.1400 z roku 2002. Zákazník může přivést vozidlo k opravám k jakémukoli "autorizovanému" prodejci, nebo servisu, nebo servisnímu pracovníkovi a to v jakékoli zemi Evropské unie. Záruka je uplatnitelná v jakékoli zemi u jakéhokoli autorizovaného prodejce či servisu. Navíc může vždy využít služeb jiného servisního střediska. Záruční lhůta začíná dodáním automobilu prodejcem. K uplatnění záruky v jiné zemi, než v zemi zakoupení není potřeba registrovat záruku v jiné zemi.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od deto_oesya:

@kekita Jednoducho, nemas pravdu. Toto upravuje …
@deto_oesya 1400 z roku 2002 by mělo být nahrazeno 461/2010, ale já se o tohle normálně nezajímám, tak nevím, jestli to bylo ještě něčím jiným nahrazeno.... Podle toho, co jsem pochopila, se ale to nařízení týká něčeho úplně jiného. Tam jde o to, že pokud pojedeš na servis do neautorizáku, který použije náhradní dily "srovnatelné kvality", tak ti prodejce nemůže zrušit záruku a to ani prodlouženou. Není to o tom, že ti musí každý autorizovaný servis opravit každou záruční opravu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od deto_oesya:

@kekita Jednoducho, nemas pravdu. Toto upravuje …
@deto_oesya tohle jsem našla na netu: Co je bloková výjimka? Bloková výjimka se týká servisu motorových vozidel a vstoupila v platnost dne 1. 11. 2004. Obecně řeší bloková výjimka mimo jiné i to, že servisní prohlídky předepsané výrobcem vozidla, opravy a výměny provozem opotřebených dílů a opravy po haváriích může provádět jakákoliv neautorizovaná opravna. Netýká se to ovšem záručních oprav, tedy opravy nebo výměny dílů s výrobní vadou. Spotřebitel má tedy právo používat jakoukoliv opravnu pro nezáruční opravy, a to jak v průběhu zákonné záruční doby nebo prodloužené záruční doby. Aby tímto ovšem spotřebitel neztratil záruku na vozidlo, je nutné dodržet následující: montovat jen díly certifikované výrobcem dílů jako originální náhradní díl nebo náhradní díl kvalitativně rovnocenný, při údržbě a opravě vždy dodržovat postupy a rozsah stanovené výrobcem automobilu.
Odpovědět
Nariadenie, ktore som spominal, sa tyka zarucnych oprav, tzn. vozidlo mozes pristavit k akemukolvek autorizovanemu servisu a dokonca aj v inej zemi.
Odpovědět
Jedna věc je nařízení EU, ale pokud ti v tom servisu řeknou, že to neudělají a ať si zajedeš tam kdes to koupil tak co? Můžeš se tam snima dohadovat a nevím co ještě, ale stejně mít auto opravené nebudeš a pokud budeš podávat nějakou stížnost, tak to bude taky na dlouho a stejně si raději zajedeš jinam. Takže je určitě výhoda koupit auto někde poblíž.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od deto_oesya:

Nariadenie, ktore som spominal, sa tyka zarucnych…
@deto_oesya Nařízení které jsi uvedl pozbývá účinnosti dnem 31. května 2010, takže nemá cenu o něm psát. Ale i tak jsem si ho celé přečetla a opravdu se tam píše jenom o servisu (tím, že opravíš auto někde jinde, tak nepřijdeš o záruku), ale o záruční opravě jsem tam nenašla nic. Ale možná se blbě dívám, tak mi prosím napiš číslo článku, ve kterém je to uvedeno.
Odpovědět
Článek se načítá
Deska jsem shodou okolností vezla druhé auto do servisu Volkswagenu a tam mi řekli, že oni s tím nemají problém a opraví to. Takže Volkswagen, Kia, Jeep ti to vyreklamují kdekoliv. Škoda a Hyundai opravují záruční opravy (větší) pouze v domovském servisu. Píšu opravdu vlastní zkušenost, která mě nemile překvapila.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?