Zateplení

Zdravím, jak se řeší zateplení soklu u fixního okna, kde nechci parapet ale kacirek/chodnicek az k oknu... udelali nam to takhle, je to ok?... ten polystyren obalim nopovkou a na to kacirek? Zemina bude navezena... bude to v urovni se zahradou
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mbb2214:

Zdravím, jak se řeší zateplení soklu u fixního ok…
@mbb2214 Úroveň upraveného terénu musí být alespoň 150mm pod úrovní čisté podlahy RD. Spíše si ohlídejte jak máte hydroizolaci pod tím zateplovákem-nátěr+HI pásy s vytažením opět 150mm nad terén😉 Asi bych řešil klasicky-parapet a terén nedosypával. Kžadopádně koukněte do projektu a zeptejte se dozora😉 BTW zase ta nopovka...zvažte ještě tu účelnost, často bývá spíše ke škodě.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od mbb2214:

Zdravím, jak se řeší zateplení soklu u fixního ok…
@mbb2214 Sokl by mal byť zateplený ideálne 80cm do zeme. Vo väčšine prípadov to znamená až po pasy. Ten kúsok XPSka pod tým oknom pravdepodobne nesiaha ani pod skladbu podlahy. Nopovku kľudne na mechanickú ochranu xps dať, ale nopami von. @panlorenc úroveň terénu je jedno kde je, podstatné je, aby bola zvislá hydroizolácia spojená s vodorovnou a aspoň 30cm nad finálnym terénom a XPS by malo tento detail kopírovať výškovo taky.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od josefx:

@mbb2214 Sokl by mal byť zateplený ideálne 80cm d…
@josefx To je ten důvod, proč je stavění tak drahý...protože stavebnící nemají znalosti a dělají takováto zbytečná řešení, počínaje izolací soklu do 80cm nebo až na úroveň zákl. spáry či používání nopovek, nebo nesmyslné dodržování pravidel z izolaterských lobby atd atd.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od panlorenc:

@josefx To je ten důvod, proč je stavění tak dra…
@panlorenc Jestli myslíte, že zateplení soklu je zbytečné, tak není, já provedl cca 3 týdny zpět do hloubky 40cm pod terén obyčejnou EPS 70 50mm šířky a roh, který měl 18,19 má rázem 20+ Když je venku 0 a jinde v domě 22, 23 Dokonce v koupelně po topení podlahovky se nahřívá zeď u země. Nopovka je tam z důvodu ochrany a hlavně ono 20m 1m vysoké balení stojí možná 600 kč...... Takže to nějak neprodraží
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

@panlorenc Jestli myslíte, že zateplení soklu j…
@vladimir_sacha 🙃Nepochopil jste výše psané...zateplení soklu samozřejmě není zbytečné...zbytečné je ho ale dělat hluboko. Děkuji, že jste mi vysvětlil účel nopovky, to je opravdu pro mne novinka🤣.
Odpovědět
Urážky, posměšně atd.. uz to posledni dobou zacina i tady. Stejne jako diskuze na novinkách... achjo
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od panlorenc:

@vladimir_sacha 🙃Nepochopil jste výše psané...za…
@panlorenc Jistě, do 80 cm se to doporučuje pod zem základ, protože to je u nás nezámrzná hloubka, nicméně stačí 50cm úplně v Klidu, jelikož -20 týden v kuse tady nemáme. Jinak nopovka je tam z důvodu důležitého - zbytečně nebude vystaven vodě ten polystyren zboku, bude chráněny před některými škůdci - viz potkan například, ani bych se nedivil nebo třeba kořeny
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

@panlorenc Jistě, do 80 cm se to doporučuje pod…
@vladimir_sacha Tak ten účel co popisujete je nesmysl. Nopovka se začala používat prirotně pro odvětrání vlhkosti u patyk základu či zdiva (POKUD JE TŘEBA). Voda, potkani, kořeny je váš názor a pohled.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

@panlorenc Jistě, do 80 cm se to doporučuje pod…
@vladimir_sacha Pane Sacho, nopová fólie není hydroizolace! A že by měla nebo mohla sloužit jako ochrana proti kořenům nebo snad potkanům je úplný nesmysl.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?