Garazova vrata pridelana do krovu

Ahoj, resim vysku vrat do garaze (potrebujeme cca 250cm) a nekde jsem zaslechl, ze se vrata daji montovat primo do krovu. Pochopil jsem to tak, ze se usetri preklad a diky tomu se zvysi vyska vjezdu. Zkousel jsem si k tomu neco najit, ale nic jsem nenasel. Je to blbost?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od cast:

Ahoj, resim vysku vrat do garaze (potrebujeme cca…
@cast Nebolo to náhodou do prekladu miesto do krovu? Úplne si neviem predstaviť, ako by to malo vyzerať.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od cast:

Ahoj, resim vysku vrat do garaze (potrebujeme cca…
@cast To je samostatně stojící garáž? Dřevostavba nebo cihla? Každopádně ten stavební otvor musí být nějak svázaný, aby ta zeď nespadla když třeba zafouká vítr. Pak je otázka, jaká tam má být střecha. Že by nějaká součást střechy (např. pozednice) sloužila v podstatě jako část věnce. Sice to není úplně standardní řešení, ale u některých typů střechy by to asi šlo.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od m_i_r_e_k:

@cast To je samostatně stojící garáž? Dřevostavba…
@m_i_r_e_k jedna se samostatne stojici garaz, cihla, sedlova strecha, tesarsky krov. Snazil jsem se k tomu neco dohledat, ale jak jsem psal, nic se mi nepodarilo najit.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od cast:

@m_i_r_e_k jedna se samostatne stojici garaz, cih…
@cast Teoreticky to jistě možné je, ale bez znalosti konkrétního projektu vám tady asi těžko někdo poradí nějaké přesné detaily. Kdybych bral nějakou typickou konstrukci, tak máte zdivo ve kterém jsou otvory, nad těmi otvory jsou překlady, nad překladem je další zdivo. Nad tím je obvykle železobetonový věnec, který to vše drží pohromadě, aby se zdi nezbortily. Nad věncem může být podlaha půdy, pak může být další zdivo, další věnec, na tom např. pozednice, což už je součást krovu. Teď je tedy otázka, na kolik se chcete od takové běžné koncepce odchýlit. Přerušit ten betonový věnec by asi nebylo dobré řešení. Dalo by se ale asi věnec udělat kompletně ze dřeva, což by už zároveň nahrazovalo ty pozednice a bylo to defacto součástí krovu. Jestli na to máte projektanta, tak to určitě musíte probrat s ním. Nebo aspoň s těma tesařema. Pokud si to děláte komplet sám, tak byste měl mít asi nejdřív nějakou detailnější představu co a jak vlastně chcete stavět, alespoň nějaký náčrtek
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?