Čím podsypat podlahový EPS

Ahoj, čím, prosím, podsypat podlahový polystyren? A je opravdu třeba dávat na asfaltový pás ještě igelit? Polystyren bude v jedné vrstvě cca 120 mm, Děkuji moc.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od luj89:

Ahoj, čím, prosím, podsypat podlahový polystyren?…
@luj89 Igelit se nedává. Pro srovnání podladu se obvykle používá podsyp křemičitým pískem.
Odpovědět
Igelit akorát nahoru na EPS když by se podlaha lila anhydritem, tak aby nepodtekl pod desky. Jinak z hlediska konstrukce je lepší dávat asi 2x60 a překrýt spáry druhou řadou. Záleží jak moc je to křivé, jestli akorát malé hrbolky tak to nevadí, tam se EPS zatlačí, nevadí ani spoje z IPY, tam se to taky vytlačí a podlaha bude rovná
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

Igelit akorát nahoru na EPS když by se podlaha li…
@vladimir_sacha ja prave vychazim z webu isoveru, kde orave naopak radi jen 1 vrstvu s tim, ze muze vadit i nerovnost u spoju asfaltovych pasu 🤔. Mate tedy zkusenost, ze ty spoje nevadí?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od luj89:

@vladimir_sacha ja prave vychazim z webu isoveru,…
@luj89 spoje izolace samozřejmě vadí. Problém je, že se nerovnosti časem zatlačí do EPS, ale nerovnoměrně podle zatížení. Dvě vrstvy se dělají z důvodu uzavření svislých spár. Pokud trváte na jedné vrstvě EPS, tak větší spáry vypěňte pěnou. Separční folie samozřejmě musí být mezi izlolací a anhydridem/betonem. Položíte folii, spoje musíte přelepit a kolem stěn nalepíte dilatační pásky. Ty pásky mají jakousi sukénku a ta se musí opět pěčlivě přelepit s folii. Pokud bude někde díra, tak třeba anhydrit zateče pod EPS a ten se zvedne. Jen poznámku. Od Vladimíra si moc nenechte radit. V jeho baráku je vše špatně.
Odpovědět
Pri poladke EPS na spoj asfaltovych pasov si ceruzkou poznacit, kde je ten spoj na EPS a teplovzdusnou pistolou ten eps trosku spalit. V tom mieste ubudne na objeme a doska si sadne celou plochou na asfaltovy pas. Alebo vysypat priestor medzi spojmi asfaltoveho pasu jemnym pieskom, stiahnut vodovahou / latou, dosiahnete absolutnu rovinu na ktoru sa da uz bez problemu ukladt eps.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od luj89:

@vladimir_sacha ja prave vychazim z webu isoveru,…
@luj89 Ano nevadí, dávali jsme před 15 lety 40mm EPS 70 fasádní do podlahy a nic se nestalo, normálně se to zašlapalo pak stejně zalilo a je hotovo. Určitě nějaká EPS 100 se taky poddá a normálně se zatlačí
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zubr487:

@luj89 spoje izolace samozřejmě vadí. Problém je,…
Já jsem nepodsypával ale tam kde byly spoje pásů jsem polystyren vybrousil kovovým kartáčem na železo. @zubr487 Vladimír to je samá perla 😃 S jeho reputací bych chodil kanálama a ani se neozýval.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kemino:

Pri poladke EPS na spoj asfaltovych pasov si ceru…
@kemino Děkuji, dobrý nápad s tou horkovzdušnou pistolí :).
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zubr487:

@luj89 spoje izolace samozřejmě vadí. Problém je,…
@zubr487 Moc děkuji a ještě EPS 100 - je opravdu nedostatečný? Děkuji.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od luj89:

@zubr487 Moc děkuji a ještě EPS 100 - je opravdu …
@luj89 eps 100 je dostatečný, ale pokud nebude velký rozdíl ceny, dejte klidně eps 150. Na podsyp písek, já jsem dával liapor, ale písek samuzřejmě stačí
Odpovědět
My první vrstvu EPS dávali na cementové lepidlo - skvěle tak vyrovnalo nerovnosti v desce.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od nikra_:

My první vrstvu EPS dávali na cementové lepidlo -…
@nikra_ predpokladam, ze suche asi, ze?
Odpovědět
Článek se načítá

Odpověď na příspěvek od luj89:

@nikra_ predpokladam, ze suche asi, ze?
@luj89 Ne, na mokrou směs (lepidlo na EPS). Desku jsme srovnali do roviny a nechali lepidlo ztvrdnout. Podle množství lepidla jsme pokračovali s pokládkou druhé vrstvy EPS následující den, či za dva dny.
Odpovědět
A nie je to zbytočné dávať pod EPS "nivelačné" lepidlo? Dôležité je, aby sa dosky nepohybovali, aby celou plochou sedeli na zemi, ale či je rovina nakoniec naklonená a niekde o 2-3 cm vyššie ako inde je vlastne úplne šumák. Všetko to zrovná finálna podlaha. Akurát musíte v najvyššom mieste mať požadovanú minimálnu vrtvu.
Odpovědět
Toto mi říká každý zedník, se kterým se o tom bavím: 2-3 centimetry není problém, to srovná přeci beton (anhydrit). Plně souhlasím. Jen si prosím spočítejte, kolik vás budou stát 3 centimetry betonu na ploše např. 90m2. To je 2,7 kubíku!!! A kolik v porovnání s tím bude stát křemičitý písek na vyrovnání a trocha tej práce? Pro zichr jsem koupil EPS 200 - 50 mm a budu dávat 3 vrstvy. Až to budu dělat, uvidím, zda to byl dobrý nápad nebo ne. :-D
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od caesar82:

Toto mi říká každý zedník, se kterým se o tom bav…
@caesar82 Když toho anhydritu bude někde o centimetr míň, než se píše, tak se nic nestane pochopitelně..... To by muselo být podle takových kalkulaček a kdoví čeho u nás rozpadlé vše a nefunkční nic....
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

A nie je to zbytočné dávať pod EPS "nivelačné" le…
@roman_ Jsem uplny laik a tohle mne taky napadlo, ale pak jsem si uvědomila, ze jde asi spis o sesedani eps, kdy pak hrozi treba propadani podlahy, odlepovani obkladu atd.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od luj89:

@roman_ Jsem uplny laik a tohle mne taky napadlo,…
@luj89 Dosky sa nesmú kývať, takže podsypať len malé nerovnosti (prekrytie asfaltových pásov) a môžu sa ešte pre istotu dosky medzi sebou vypeniť, aby držali. Ale aj to je často zbytočné. @caesar82 2,7 kubíku je súvislá vrstva 3 cm v ploche 90 m2. To je samozrejme blbosť tam dávať, to by som o tie 3 cm pridal polystyrénu. Alebo chcete tvrdiť, že by ste v takom prípade použili 2,7 kubíku piesku? Ja hovorím o mierne zvlnenej doske, rozdiel medzi najvyšším a najnižším miestom 3 cm je nič. Niekde je to 2, niekde 1, niekde to sedí presne. Aby som sa sral ešte s vodováhou a zložito vytváral rovinu, ktorú mi vytvorí anhydrit, to mi príde zbytočná práca. +- jeden, v extréme dva kubíky za tú námahu nestoja. Aj tak to nie ste schopní napočítať úplne presne.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@luj89 Dosky sa nesmú kývať, takže podsypať len m…
@roman_ na co vodováhu, do dveří jsem si postavil křížový laser, obešel místnost s metrem a sprejem si napsal na zem čísla a pak už to podsypnete rovně
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petros4:

@roman_ na co vodováhu, do dveří jsem si postavil…
@petros4 Lenže načo, keď je to úplne zbytočná robota?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?