Příjezdová cesta na pozemku kraje

Zdravím, jeden pozemek mám teď nevyšel, ale mám možnost získat jiný pozemek - problém je, že k němu zatím není vybudována přístupová cesta. Pozemek, kde by bylo možné cestu vybudovat je v majetku Jihočeského kraje. Moje otázka zní: 1. Máte zkušenost s odkoupením pozemku od kraje (cca 300 m2)? 2. Je možnost na své náklady vybudovat účelovou komunikaci na pozemku kraje? Děkuju za odpovědi a případně zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@harietka 1) Můj názor je, že vám to kraj neprodá 2) Ano, možnost je, musíte si to však s krajem smluvně dohodnout.
Odpovědět
Dobrý večer, pokud vám to kraj neprodá(což asi neprodá), zkusila bych od nich získat věcné břemeno na průjezd, průchod, sítě. Dům by vám vyšel do 50m od zpevněné komunikace? Pokud ne, jste v háji. Pozor na to, že banka po vás s velkou pravděpodobností při financování hypotékou bude chtít vybudovat na vlastní náklady zpevněnou příjezdovou komunikaci. (jako po nás..Pro banku to byla samozřejmost, na kterou ani neupozorňují.. ). Je to sice trochu mimo vas dotaz, ale co bych za to dala, kdyby mne nekdo upozornil na špeky s touto situací. Proto se omlouvám.
Odpovědět
@norikakaa @vladimirsvorba Moc děkuju za informace. Pozemek je 50 m od silnice, dokonce je napojen na silnici cca 1,5 m širokým pruhem na který navazuje cca 6 m šířka pozemku kraje, takže průchod není problém. Co hlavně řeším je příjezd a to vozidel na stavbu, tak i poté osobního auta, kvůli nutnosti parkovacího stání na pozemku. Co je ovšem průšvih, tak na pozemku kraje, kde bych potřebovala průjezd jsou vzrostlé stromy, i když teoreticky by byla možná cesta mezi nimi
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?