Harmonogram praci - zakladova deska a hruba stavba

Dobry den, vytvoril jsem si harmonogram praci - zakladova deska + hruba stavba domu. Jedna se o bungalow, zastavena plocha cca 150m2. Stavba (sub)dodavatelsky pres 2 firmy, 1. firma == zakladova deska a komplet zednicke prace, 2. firma komplet strecha. Co je v nem spatne? Na co jsem zapomnel? Predem diky za kriticke pripominky k veci.
Odpovědět
Profilova fotka
13 dní na komplet vybetovnovanou desku? No sice nevím, kolik bude pracoat lidí, ale i tak by to byl neskutečný fičák.
Odpovědět
@cast to by mělo stačit. U nás to bylo takto (deska 160m, zdění z Ytongu, každá řada asi 75 délkových metrů, když nepočítám otvory, vyzděno 12 řad): 29.5.-9.6 - podkladní beton (od vytyčení laviček po betonování) - dělala firma - 2-3 lidi každý den kromě neděle 15.6. - penetrace 16.6. - hydroizloace pod nosnými stěnami 17.6. - založení první řady Od teď vše svépomocí, kromě usazení SPIROLLu 18.6.-18.7. zdění - kdyby tam byl někdo 8h denně tak to má za polovinu času. 18.7 - usazení překladů nad okna 18.7 - 31.7. - ostatní překlady (2x U profily, jednou překlad s HEB ) - takže usazení, zabednění, zabetonování... 1.8.-17.8 příprava pro věnec, bednění, vázání výztuže, usazení, zpevnění - používal jsem OSB desky, takže všechno nařezat, připravit si svlaky, rádlovací drát atd... 18.8. - betonování věnce 30.8. - usazení SPIROLLu 31.8. - 14.9 bednění a výztuž obručového věnce 15.9. - betonování obručového věnce 21.9. - odbednění Pokračovali jsme zděním podkroví, ale to už dělat nebudete :) Takže 29.5. - 21.9., tedy necelé 4 měsíce, necelých 17 týdnů. Většinou po práci a víkendech, bylo potřeba pár dní volna navíc, když jsem potřeboval něco dodělat před betonáží nebo když jsme betonovali. Hodně štěstí.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od cast:

Dobry den, vytvoril jsem si harmonogram praci - …
@cast vlastně ani nevím k čemu vám to je? Podle mě jde hlavně o to, aby dané firmy měly čas to dělat. Desku a hrubou můžete udělat za 2 měsíce ale pak třeba můžete další 2 měsíce čekat než se k vám dostane ta 2. firma na střechu. To jak dlouho jim to bude trvat bych se zeptal přímo jich. Musejí vám tam shruba říct. Je velký rozdil když tam budou makat 3 dělníci nebo 10.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od cast:

Dobry den, vytvoril jsem si harmonogram praci - …
@cast Přesně jak píše @petr13, k ničemu Vám to v podstatě není. Maximálně tím zjistíte, jak rychle by se to za určitých ideálních podmínek dalo udělat. Takže není důležité, jak rychle by se to dalo udělat. Není důležité ani to, co Vám řekne firma, za jak dlouho by to oni byli schopni udělat. Pro Vás je důležité především to, co máte ve smlouvě s dodavatelem. Jaké termíny a jaké sankce za jejich neplnění tam máte. Jinak se budete jen nervovat, že dělají pomalu, ale pokud to bude podle smlouvy, bude to OK.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od cast:

Dobry den, vytvoril jsem si harmonogram praci - …
@cast kdZ nevíte kolik tam bude lidí jaké bude počasí atd. Tak je to úplně zbytečný údaj akorát budete chodit a řešit že něco nevychází. Na tohle bych zapomněl.
Odpovědět
Počasí a dostupnost řemeslníků je velká proměnná, většina těch kroků navazuje a nelze přeskakovat. Jedna profese se zdrží a už se veze všechno. Nebo nedorazí nějaký materiál nebo dorazí špatný. Nevidím tam: zemnící pásek do základů klempířské prvky na střeše (nejen okapy a svody) prostupy v základech a desce (asi psané mezi armatura) To jsou takové takové "drobnosti" které sežerou hodně času
Odpovědět
Diky moc vsem za uzitecne komentare! Mate ptavdu, zadani neni uplne. V harmonogramu se mi jedna o "normalni" dobu trvani s "normalne velkou" firmou, ktera bude makat "normalnim" tempem, tj. nepocitam extremy typu firma o 1 makacovi / firma o 100 makacich / firma pracujici pro zakaznika 24h denne / firma stavici 1 dum 10 let / atd. Dale je mi jasne, ze udalosti typu spatne pocasi / firma ci remeslnik se nedostavi / atd. se proste deji, ale vzhledem k tomu, ze se nedaji predikovat a ani jednoduse kvantifikovat, tak je v harmonogramu neuvazuji. Harmonogram slouzi aktualne ciste k overeni, ze moje pochopeni stavby, navaznosti a casove narocnosti nejsou mimo realitu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?