Jak naplánovat sravbu

Profilova fotka
Prosím o radu, jak naplánovat stavbu rodinného domu? Chceme stavět s firmou na klíč, nyní budeme domlouvat přesný termín výstavby. Kdy by bylo nejlepší stavbu začít? Hned jak přestane mrznout, tj. březen, duben. Je pravda, že je lepší zateplit dům až po zimě, aby stavba vymrzla, sedla si a hezky proschnula. Taky jsem slyšel, že není dobré se do domu stěhovat před zimou, ale až na jaře.
Odpovědět
Profilova fotka
To se domluvte přímo s dodavatelskou firmou. Záleží na tom, jak dlouho jim stavba bude trvat a kdy vám dají termín, protože nejspíš si nebudete moct vybrat libovolný termín začátku stavby, protože budou mít nasmlouvané i jiné projekty. Vymrznutí je hloupost, to už dávno neplatí a nedělá se. Já osobně bych začal stavět na jaře s tím, aby na podzim bylo hotovo. Ale těžko říct, jestli to váš dodavatel pro váš dům stihne nebo ne. Začít na podzim je podle mě hloupost, protože přes zimu bude stavba jen stát, jelikož kvůli počasí nejspíš nepůjde nic dělat.
Odpovědět
Potvrzuji pana Berana. Pokud je firma dobrá, má tolik zakázek, že budete rádi, že někdy začnete. Promrznutí už je minulostí. My začali v září, v zimě to stálo a v červnu jsme se stěhovali. Ale stavba začala, jakmile firma měla čas.
Odpovědět
Profilova fotka
@lukasberan @norikakaa Děkuji. Tak já myslel, pokud by to bylo potřeba, požádat firmu, aby například zateplila až po zimě na jaře.
Odpovědět
@vlada24 to myslím není nutné, u nás firma zateplovala v zimě, ale vždy si hlídala teplotu a i se to zapisovalo do stav. deníku. Bohužel už si nepamatuji, kolik ta nejnižší teplota byla. Jedinou nevýhodou stavby přes zimu u nás bylo, že muselo jet teplovodní topení, aby vyschla podlaha (v zimě to prostě hůř schne). A faktura od Čezu byla 50 000,-
Odpovědět
Profilova fotka
@norikakaa Nechápu poznámku, že v zimě to hůř schne. To odporuje fyzikálním zákonům. Schnutí je o odpařování vody a v zimě je vody ve vzduchu podstatně méně a teploty uvnitř a venku jsou hodně rozdílné, ale zase to stojí peníze na vytápění. Mi vlhkost uvnitř začala rapidně klesat až po instalaci vzduchotechniky. Před tím, jsem větral okny, ale jenom krátce, protože jsem je zase musel zavřít, když jsem odcházel a vlhkost od 100% klesala jen velmi pomalu. Podlaha mi schla 4 měsíce - asi jsem něco dělal špatně.
Odpovědět
@radim2015 Pokud jde o fyzikální zákony, jsem fakt mimo. 😉 Ale přišlo mi to i vcelku logické. Když je venku teplo a slunečno, všude můžete mít otevřeno a lépe to schne. Líp, než když je venku sníh nebo mlhy. Ale je dost možné, že je to jedno, jaké je roční období. Fakt je, že to vyschlo až s začínajícím létem, ale možná to byla náhoda.My ale měli otevřená okna celé dny, od rána od 6 do 22(starý dům máme ve stejné ulici, jako nový, tak jsme se vzdy ráno skočili. Jinak by to snad v životě nevyslo)
Odpovědět
Profilova fotka
Začali jsme v březnu, července/srpen nám to stalo kvůli střeše. V listopadu se dělala podlaha a v červenci dalšího roku jsme se stěhovali. Určitě bych se nestěhovala (bylo nám to i doporučeno) do domu který by nebyl alespoň v lepidle.
Odpovědět
@jandour Co bylo důvodem pro toto doporučení?
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@peju to že na dům prší a jak doma se začne topit, tak se může tvořit plíseň
Odpovědět
Profilova fotka
@peju a hlavně účet za elektřinu, jelikož vše by "uniklo"
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?