Malý podkrovní dům 5+1 projekt

Ahoj, prostudovala jsem hromadu projektů na internetu a vyrobila si náčrt toho, co bych si tak představovala. Samozřejmě s tím půjdu za projektantem a ten dořeší všechny detaily plus okna a otvírání dveří a šíři zdí.. Ale zajímal by mě Váš názor jestli je ostuda mu to vůbec ukazovat? Bohužel finance nám dle projektanta dovolí max podkrovní dům 82-84m2, tak mě zajímá váš názor na takovouto velikost kuchyně a ložnice (chci absolutně nejmenší možnou velikost - někde šetřit místem musím, aby se tam vešly základní věci), naopak větší jídelnu, ať můžu hostit více lidí a možnost oddělení jídelny a obýváku od sebe velikánskými posuvnými dveřmi. Druhé patro bude mít 3 pokoje a koupelnu, tak to už se tam nějak naskládá, ale to přízemí je dost oříšek. Děkuju za jakékoli vyjádření, klidně i, že to mám hodit někam do koše.. 😂 Záchod by byl oddělený pod schody (nemá to tak někdo, že by poskytl fotku? Vím, že to jde, ale foto jsem nikde nenašla). Plus to červené, mě napadlo, že by tam šel udělat takový kumbál na vysavač, kýbl, koště atd. (ale jen cca 1m2 a pak by se musela trochu zmenšit spížka a šoupnout dveře do ní v kuchyni, nevím jestli by se to vyplatilo)... Díky moc za názory ❤️
Odpovědět
Profilova fotka
Technickou a koupelnu/prádelnu vedle bych spojila, dveře vstup z chodby. Předsíň je hodně malá, tak by se tam uvolnil prostor nezbytný pro ty dveře do TM. Dveře z předsíně do chodby udělat posuvné. Kumbál na vysavač atd. nepotřebuješ, v TM by se to dalo vyřešit na 0,5m2 elegantně. Ložnice je moc malá, vypadá to tak, že tam ani neotevřete dveře, proto bych zúžila spíž s tím, že by obsahovala i část té červeně vyznačené části. Vstup do spíže bych udělala uprostřed zdi v kuchyni tak, abys mohla mít po stranách objemnější věci a naproti vstupu 40cm hluboké police. Udělat okno do spížky. Nevím, jaké máte důvody k oddělení obýváku od kuchyně, ale pokud by se zrušila ta zeď mezi, opticky by to bylo krásně velké a i ta kuchyň by se dala zvětšit.
Odpovědět
@maty56 díky moc! To s tou technickou je pravda.. to spojím a bude víc místa.. ty dveře mezi kuchyní a obývákem chci, ale chci veliký a aby byly otevřený většinu času, ale kolikrát třeba děti chteji být s kámošema v obýváku a já můžu v klidu sedět u stolu v kuchyni s kámošema a všichni máme klid a soukromí. (Takový kompromis mezi odděleným a spojeným prostorem). A to že nejdou otevřít dveře, to jsem při rýsování zjistila 😁, tak asi to o 10cm šoupnu a uberu spíži no.. každopádně díky moc za komentář.
Odpovědět
@lhak Máme 8,2x10,8m. Dvoje dveře do TM strašně uberou prostoru, navíc dveře ven jsou dost drahý. Pod schodama nemáme WC ale pračku a uložný prostor, záchod je v koupelně a samostatný je v patře. Ještě jsem přistavěl verandu, která bude suplovat sklep, co jsme měli v bytovce. Dvoukřídlé šoupačky mezi kuchyní a obývákem s jídelnou máme taky a je super věc.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme WC pod schody, ale zároveň se sprchovým koutem a dveřmi vedle takže úplně nepomůžu. Ale pro představu té šikminy to třeba postačí.Je to focené širokoúhle tak to zkresluje.
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak, když napíšete do googlu,,WC pod schody" tak pár obrázků a fotek najděte.Jen to bude chtít dostatečnou šířku kvůli umyvadlu, které bude muset být úzké.
Odpovědět
Tech 84m2 asi nebude uzitna plocha, ze? 😄 Protoze to neni zadny pidi baracek, ale celkem normalni dum. Kazdopadne bych neoddelovala kuchyni a obyvak, udelate z toho male nudle. Ta lednice by me takhle umistena stvala. Zamyslete se nad spajzem - je docela velky. Pokud fakt skladujete velike zasoby, zavarujete, mate sklizen sveho ovozelu, pak ok. V opacnem pripade lidem bezne staci jedna lednice a jedna potravinova skrin a prichazite o metry. WC pod schody je nejvezsi znouzectnost z nejakych rekonstrukci, snad ani to ne. Bylo by moc malinke. Vidim spravne do TM troje dvere? Tam se pres dvere nic nevejde. WC bych dala do koupelny ke sprchaci a bude to pohodlnejsi z loznice i pro rozvody vody a odpadu. Min. rozmery loznice pro dva jsou 12m2 kvuli dostatku vzduchu.
Odpovědět
Profilova fotka
@lhak bydlíte teď v bytě? A děti tráví čas s kamarády v obýváku kvůli tv nebo kvůli místu? Kolik je jim v současnosti let? V domě v patře jak budou mít vlastní pokoje, podle zastavěné plochy přízemí asi nebudou úplně malé, tak by mohly trávit čas s kamarády tam. Stejně, za pár let se děcka odstěhují a byla by škoda to přízemí jenom kvůli tomu mít rozdělené na víc malých pokojů, když můžete mít jeden otevřený velký prostor.
Odpovědět
Profilova fotka
@lhak to umístění pračky, sušičky pod schody je dobrý nápad, podle mě by se tam vešel ještě i mop, kýbl, koště a pod. Wc bych pak dala do technické/koupelny, přece jenom je lepší, když je větratelné okýnkem.
Odpovědět
Profilova fotka
Vymyslet nějak šikovně interiérové posuvky do pouzdra a může z toho být hodně zajímavý obytný prostor s jídelnou, který by se mohl podle potřeb celý otevřít až ke schodišti nebo naopak zcela uzavřít. Myslím, že to není zlý nápad a není nutné dělat vždy otevřené velké prostory, pokud to rodině nevyhovuje 🙂. Poraďte se s architektem / projektantem. 🙂 Ten výklenek v chodbě bych osobně využila pro nějakou vestavnou skříň, kde mohou být například věci na úklid - vysavač atp. Spíž se vejde taky. Nakreslený rozměr je pro 8x10m.
Odpovědět
@simona_sterlyova Architekt bude určitě fajn, ale bude to chtít korekce od projektanta a statika. Ono velký rozpon bude chtít masivní průvlak, zvlášť když je nad ním další patro. Pouzdro nebude nikdy menší než dveře, které do něj zajíždí. Na fotce jsou pozdra pro šoupačky 2x700 a je znát i původní otvor pod průvlakem
Odpovědět
Profilova fotka
@simona_sterlyova moc hezké, akorát ta postel má rozměr max 120cm na šířku vzhledem k ploše místnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Ak Vám nevydajú financie, zvážte ešte možnosť postaviť patrový dom, ale patro nechať vo fázi, že sú tam vyliate podlahy. Mohli by ste niečo ušetriť a patro dorobiť dodatočne.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@maty56 proč 120cm? Rozměr místnosti je tam 4x3m , postel může mít na šířku klidně 2 metry.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?