OBVODOVÁ STĚNA HELUZ FAMILY 25 NEBO UNI 25?

Dobrý den, finalizujeme projekt a největší dilema máme, které cihly vybrat. Obvodová stěna bude tl. 250 + 200 EPS. U malého bungalovu to cenově nevyjde až tak rozdílně, ale parametry akustické a tepelně izolační jsou ty, co tyhle cihly rozděluje. FAMILY má výbornou tepelnou techniku, ale za to pevnost a akustika nic moc. A UNI je pevnější, akusticky lepší, ale zase tepelně technicky o dost horší. Máte za sebou někdo stejné rozhodování nebo zkušenosti ze stavby s těmito cihlami? Moc děkuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jipisek:

Dobrý den, finalizujeme projekt a největší dilem…
@jipisek S akými parametrami prestupu tepla počíta PENB? Ak vám výjdu UNI, šiel by som cestou lepšej akustiky. Akurát bacha na to, pre akú skladbu steny je akustika meraná. Už to tu nedávno bolo v inom vlákne, že jedna tehla mala o 9 dB lepšie vlastnosti, čo znamená 8x lepšie tlmí zvuk a to už je trochu moc. Jedna varianta bola ale meraná s obojstrannou tlstou omietkou, druhá nie.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je přes 25 cm cihlu 20 cm polyše, tak je prakticky jedno, jaké má izolační vlastnosti. Osobně bych volil uni, ale je otázka, zda jsou dostupné v reálné čekací době. A ohledně pevnosti, zvlášť u bungalovu, to nehraje žádnou roli.
Odpovědět
Děkuji Vám za reakce. Zvolil jsem cihlu UNI :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?