Začínáme se stavbou montovaného domu - co a jak?

Profilova fotka
Ahoj holky, kupujeme pozemek a chtěli bychom co nejdříve stavět. Zvolili jsme si montovaný dům s celkovou zastavěnou plochou 115m čtverečních, jenže nevíme, co k realizaci potřebujeme (teď myslím spíše úřední formality) jestli musí být stavební povolení, nebo stačí jen ohlášení? Kam musíme? Na povodí nebo na životní prostředí? Vůbec netušíme co, kam a jak. Díky všem za jakékoliv informace! :)
Odpovědět
@veruunek Sice nejsem holka, ale třeba moje odpověď bude mít taky nějakou váhu. :-D Některé drobnosti se mohou lišit, každopádně budete dělat ohlášku. K tomu budou třeba souhlasy sousedů, vyjádření síťařů a dále různých orgánů státní správy. Nejlépe je zajít na příslušný stavební úřad a požádat o soupis věcí, které budou třeba. A to samozřejmě počítám s tím, že už máte projekt, PENB, požární správu, radonový průzkum a další věci.
Odpovědět
Profilova fotka
115m je na ohlasku. je to trochu rychlejsi a levnejsi proces. prvni cestu bych volil na stavebni urad, tam Ti nejlip poradi co po Tobe budou chtit. Tyhle vyrizovacky nemate od firmy,ktera stavbu doda?
Odpovědět
ahoj my budem kupovat pozemek v červnu, takže téma i pro mě :)
Odpovědět
Profilova fotka
@veruunek @tracyy Prvně si zajdi na stavební úřad, ať ti dají seznam toho, co po tobě budou chtít. Do 150m2 se staví na ohlášku, což je pro vyřizování lepší varianta ;-) Povolení jsem taky vyřizovala sama a žádná hrůza to nebyla (projektant si za to řekl 25.000 Kč, takže nebylo co řešit, Navíc mě strašil, že skoro všechno budu muset řešit osobní návštěvou a nebyla to pravda...Vše jsem vyřizovala z domu telefonicky nebo přes internet). Jestli chceš písni mi do IP - pošlu ti takový seznam, který mi připravil náš projektant a podle toho jsem jela. Aspoň se od něčeho odpíchneš :-)
Odpovědět
@catt82 ahoj,mužu i já poprosdot o seznámek?a mám dotázek,taky budem žádat ohlášku-nebudeme mít 150 m2.kolik stojí?je to ruzné nebo fixni?
Odpovědět
Profilova fotka
@nanah seznam v IP. A co se týká poplatků za povolení, tak se to v letošním roce měnilo - s tím ti asi moc neporadím (já to vyřizovala už minulý rok a jsem fakt ráda). Jako zdražení stavebního povolení ze 300 Kč na 5000Kč je masakr!!! My jsme tam měli ještě nějaký výjimky, takže bysme se asi nedoplatili... Mrkni na tyto 2 články, jsou tam vypsány změny pro rok 2013 a nové poplatky za různá rozhodnutí/povolení: http://www.stavbadomusvepomoci.cz/pri... http://www.chciprojektdomu.cz/stavebn...
Odpovědět
@catt82 díky ,určo mrku
Odpovědět
@catt82 Mohla bych také požádat, prosím, o ten seznam do IP? Moc by mi to pomohlo.. kupujeme pozemek a také chceme co nejrychleji začít stavět.. samozřejm do Vánoc bydlet :-) chichi.. Moc děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@maminecka2012 do příštích vánoc to určitě stihnete ;-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@maminecka2012 hustý :-D ,tak to dej pak vědět, jestli tohle stihnete,když teprve kupujete pozemek,tak budete za rekordmany... ;-)
Odpovědět
@gigi2 Samozřejmě jde o vzdušný sen :-) Ale na druhou stranu, kdyby se splnil, žádné zle :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maminecka2012 třeba, když vše půjde hladce,kdo ví...;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@maminecka2012 pokud ten dum budete stavet z UNIMO buněk, pak to stihnete... :-D Pro jistotu to dejte ještě na kola, at na to nepotřebujete povolení...:-D A už se vlastně dostáváme k podstatě věci, stačí vlastně maringotka, suché wc a řeka v okolí...:-D
Odpovědět
@flakac :-D Přesně tak..a ani rozpočet by nás nemusel zrujnovat :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?