Bojler - Rez z trubek

Zdravím, dnes jsem objevil rez na trubkách od bojleru. Je to 6 měsíců starý bojler a 6 měsíců od instalace. Setkal se s tím někdo nebo jaká příčina to může být?
Odpovědět
Nejsem odbornik, ale začal bych základními dedukcemi. Jste napojen na veřejný vodovod nebo taháte vodu ze studny. U studny může jít o kal nebo železitou vodu (poškozené sýto čerpadla). U veřejného třeba oprava na vodovodu. Netekla Vám během toho 1/2 roku rezavá voda z kohoutku, resp.teče Vám rezavá voda z kohoutku? Jelikož je to na přívodu studené i teplé, řekl bych, že problém bude na trase přívodní vody, tedy studené.
Odpovědět
Jsem napojen na veřejný vodovod. Za celé období netekla rezavá voda z kohoutku a ani aktuálně. Napadlo mě, jestli by nemohla být spojitost se špatným šrouběním a těch pár kapek co z toho teče pak vyvolá korozi na těch šroubech a proto by to bylo rezavé?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Stim jestli vám tekla rezavá voda z kohoutku s tím nemá nic společného. Vesměs máte pravdu přes to šroubení na vývodů bojleru prosakuje voda a jak se postupně odpařuje tak vznikají tyto skvrny záleží na složení vody když je v ní hodně železa tak to dělá tohle. Řešení jednoduché pretesnit šroubení a je klid.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

Stim jestli vám tekla rezavá voda z kohoutku s tí…
@edison101 děkuji, vyzkouším.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Ariston. Mám jej také. Teplá voda teče po roce a půl rezavá. Podle mě rezne zevnitř.
Odpovědět
Nevím jestli jsem špatně četl dotaz, nebo byl dotaz editován. Každopádně beru zpět svou původní odpověď. Tady podle fotky je jasný problém, že teče to šroubení. Je to potřeba vymontovat a přetěsnit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?