Máte někdo zkušenost s krbovou vložkou s výměníkem?

chceme timto zpusobem vytapet nas mini domecek :)
Odpovědět
@m4rtin4 my taky+ aku nádrž a taky jsem zkoušela založit téma, získat nějaký info a nic :-(
Odpovědět
@mattyna tak treba se ted nekdo ozve
Odpovědět
Profilova fotka
@m4rtin4 kamarád vytápí roky tímto způsobem starý vesnickým domeček 3 +kk. V předsíně má malá krbová kamna s výměníkem. Používá to k vytápění i ohřevu TUV. Přitom má už asi 3 roky nainstalován i elektrikcý kotel, ale jako správný elektrikář jej samozřejmě ještě nezapojil. Na druhou stranu s tím má kupu práce: sehnat dřevo, zpracovat jej, nosit do domu, uklízet rozsypané piliny, popel, přikládat. Dělá to proto, že ho to baví, ale sám říká, že až bude starší, přejde na tu elektriku... Jinak, teplo doma mají příjemné.
Odpovědět
Super téma :-) Taky nad tím uvažujeme, ale bude to jako jedna z možností vytápění, budeme mít i plyn a kotel na pevná paliva (koks). Musím přiznat, že jsme donedávna ani nevěděli, že krbová vložka s výměníkem existuje ;-) Natrefila jsem ale na ni v albu uživatelky ooo. Taky budu moc ráda, když někdo přispěje do téhle diskuze. :-)
Odpovědět
my budeme mít taky kotel elektrický, nebo jen spirály v aku nádrži, já tomu moc nerozumím....ale musíme se pak poradit s topenářem....s tím, že bude práce se dřevem počítáme ;-)
Odpovědět
my budeme mit taky jeste elektricky kotel. Nasi a my na chalupe mame klasicke krbovky a jsem snima spokojena. je to uplne jine teplo. A prace se drevem my nevadi ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Kamarád má krbovou vložku a odsává vrchem teplý vzduch pomocí ventilátoru na půdě a trubkama jej rozvádí do stropů všech místností. Dává to pěkné teplo a i v mrazech vytopí celý dům. V zá,loze má i plynový kotel. Prostě klasické teplovzdušné vytápění. My máme skoro to samé jen rekuperaci navíc. Samozřejmě, je tam navíc práce se dřevem proti klasickému kotli, ale jde to.
Odpovědět
@m4rtin4 viz mé příspěvky v diskusi kanadské sruby. Je tam toho hodně, tak trpělivost. Sorry, ale nechci to psát pořád dokola... PF
Odpovědět
Profilova fotka
My máme krbovou vložku s teplovodním výměníkem a přikládáním zezadu - máme malou přikládací místnost, kde je složené dřevo, třísky, potřeby na zátop, krbové nářadí atd, takže se to neválí v obýváku a není z toho v obývací místnosti bordel, prach ... Vytápíme s ní celý dům cca 200 m2 plus temperujme sklepy cca 80 m2. V přízemí máme podlahovku, v patře a ve sklepech radiátory. Dřevo si necháváme vozit už nařezané na 50 cm polínka, take se jen nanosí do sklepa a odtud si manžel nosí v košíku do přikládačky. Jako záložní zdroj máme plynový kotel, ale plynové topení jsme pustili za zimu max 5krát. Zatápíme večer cca v 18 hodin, když přijde manžel z práce, vytápíme běžně na 23,5 stupně. Kdo jde poslední spát, hodí do krbu dvě noční brikety, ty vydrží hořet cca 4-5 hodin. Přes den se netopí vůbec - pokud nejsou mrazy mínus 10 stupňů, to jsem třeba na dvě hodiny pustila plyn, aby se zahřála podlaha a radiátory, dům přes den bez topení vychladne o cca 1-1,5 stupně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?