Topení a rozvody pro RD

Hezký večer, chtěli bychom se zeptat co říkáte na cenu u rozvodů 223.000,– (po domluvě budou nakonec levnější radiatory a celkem to vyjde na misto 263k na těch 223k) za… - práce - sekání a bourání - montáž rozvodů topení - montáž rozvodu vody - montáž rozvodu odpadu - kompletace radiátorů a kotle (Kondenzační kotel THERM PREMIUM 25kw) - montáž komínu včetně materiálu a revize - tlakové a topné zkoušky - doprava Známému se to zdá být moc drahé na cca přízemí 60m a první patro také 60m. Co si myslíte? Jde o měděné trubky u rozvodů k radiátorům. Samozřejmě materiál je v ceně. Firma řekla, že muže byt výsledná cena nižší dle spotřebovaného materiálu, který pak vyčíslí ale raději dávají vyšší kalkulaci pro případ. Děkuji za rady.
Odpovědět
@miriammele Cenu práce těžko posoudit, záleží na mnoha faktorech, ale nezdá se mi až tak šílená. Ten komín už tam asi je a kompletace včetně materiálu znamená asi jen napojení kotle na stávající komín. Jinak by to bylo nějak výjimečně levné. Ale úplně jiné je to s materiále. Těžko porovnat různá šroubení a fitinky a další, když člověk neví co přesně, ale to ostatní se orovnat dá. Například. Metr měděné trubky 22 vám účtují 268 a na netu jen tak letmo se dá koupit za cca 140-170, metr mirelonu cca o 5 až 9 Kč levněji, radiátor místo cca 9 000 se dá koupit za cca 5 000.....odhaduji předražení materiálu v řádu 30-40 %. Zkuste se s nimi když tak domluvit, že materiál jim dodáte vlastní a uvidíte jak se budou tvářit. :-))
Odpovědět
@jiri_1477 No, tam jsou ty radiátory ještě s původní cenou, po domluvě by to snížili o cca 30-40 tisíc kdy by tam byly ty levnější radiátory "plechové". Jinak možná proto tam neuvádí cenu za odvedenou práci, že ji mají v ceně toho materiálu. Na ten komín se jich ještě zeptám, jestli ho budou stavět, nebo je to napojení na stávající komín "je to novostavba" ve výstavbě.
Odpovědět
@miriammele nevím. mě to přijde vcelku dost. za o něco málo než máte tu vaši cenu (původní) jsem měl rozvody vody, podlahového topení (proč dáváte radiátory?) i s 4cesťákem a 2x rozdělovač (pro každé patro 8 okruhů), tepelné čerpadlo i TUV s el dohřevem + ještě 2x geberit. Podlahová plocha větší než máte vy tak o 1/3. Zkuste poptat ještě i jinde, nevím jak se pohybuje cena ve vaší lokalitě, ale já bych to u nás za to nedal a nemyslím si, že ten rozdíl bude tak markantní.
Odpovědět
@doog podlahovka tady sama osobě vycházela právě dráž. Jinak lokalita kolem Brna. A bohužel moc firem se nehlásí na poptávkách. Vypadá to že všichni mají práce dost :-/
Odpovědět
To se mi moc nezdá že by podlahovka měla být dražší než radiátory. Používali jsme materiál uponor a práce byla šup rup, jen se nacvakal had podle projektu (beze spojů, začátek a konec v rozdělovači).. Já jsem z JM taky, ale až dole od Hodonína. Nicméně za tu cenu co máte vy, by vám tam podle mě jeli i topénaři od nás. A asi bych nehledal na poptávkách ale zkusil oslovit živnostníky v okolí. Práce sice mají dost, ale zase když dělají kompletku (vodo topo) tak si vás tam někdo vměstná. Já jsem čekal sice 2 měsíce na místního živnostníka, ale byl to jeden z nejlepších řemeslníků co jsem na stavbě měl.. co se chování, čistoty, odvedené práce a dodržení času týče.. měl to mít hotové za jeden týden a protože mu vypadl jeden den (musel s malým do nemocnice na pohotovost) přišel za mnou, jestli by mohl dělat i přes noc ten den co mu vypadl, jestli mi to nebude vadit. Pokud inzerujete práci na poptávkách, tak co vím i z okolí, není to většinou žádná hitparáda. Je dobré i zapřemýšlet, proč u dobrého řemeslníka čekám než se na mě dostane, ale tady ten může většinou hned (cena? kvalita práce?)
Odpovědět
Cenu máme hodně podobnou, (kolem 200 tisíc) máme bungalov 108 m2. Také radiatory. Podlahovka min 80 tisíc doplatek... ale přemýšlíme ji dát do kuchyně a koupelny... nevíme zda to má smysl ale uvažujeme
Odpovědět
A v čem vám navýšili cenu na 108m2 o 80 tisíc? Vždyť na váš dům je cena potrubí cca 40 tisíc (podle toho, jakou máte TZ /rozestupy hadu/ a jaké trubky použijete + počet smyček /kvůli teplotnímu spádu + průtlaku/) + cena rozdělovače s čerpadlem cca 10 tisíc + pokud by jste chtěli použít systémové desky tak cca 20 000Kč. Doprava, práce a tlaková zkouška cca 15 000Kč (pro partu 3 až 4 lidí práce na jeden den - jen položí systémovou desku /případně folii na polystyren pokud budete cvakat příchytkama/ a cvakají hady podle projektu). No celkem my to vychází na 85 000Kč za topení - tedy bez zdroje ohřevu (elektrokotel, kondenzák nebo tč) a vícecestného ventilu. Nepočítám do toho samozřejmě zalití anhydritem a podlahový polystyren - ale izolaci a potěr dáváte i když neděláte podlahové topení.. takže mi to vychází tak, že těch zmiňovaných 80tis Kč vám sice přičetli, ale zapoměli odečíst rozvody topení a topná tělesa.
Odpovědět
@miriammele ještě jsem si teď všimnul, kdo vám doporučil na váš dům 25kW kotel? stavíte nový domek nebo rekonstruujete? Přijde mi to teda hodně naddimenzované na 120m2. To by musel být dost nehospodárný dům s velkou TZ.
Odpovědět
Rekonstrukce stareho domku, 70 m2 přízemí a 1NP též 70 m2. Rozvody vody, odpady, radiátory, rozvody v mědi. Zapojeni kotle ATMOS. Vše na klič 279.000,- Kč + 15% DPH. :-| :-|
Odpovědět
@doog jde o novostavbu. Jinak přízemí je KM Beta a patro Silka. Celkově jde o A2, tuším že tam psali dle Zelené úsporám. Jinak 25kw nám navrhla ta zprostředkovatelská firma.
Odpovědět
@miriammele Budete mít TZ kolem 4 kW. Osobně bych vybíral kotel s ohřevem TUV v externím zásobníku a s rozsahem výkonu od cca 2kW nebo méně. Kromě toho je klidně možné, že náklady na TČ vás vyjdou podobně a budete mít nižší provozní náklady.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?