Ventil rizeny teplotou bezdratově

Profilova fotka
Zdravim, chtel bych se zeptat, zda existuje neco jako ventil ktery bych mohl dat pred rozvadec do podlahovky, tak aby se otevrel,jen kdyz v dome klesne teplota pod urcitou hranici a uzavrel kdyz stoupne zas nad urcitou hranici s tim ze potrebuju brat teplotu z obytne mistosti, takze nejlepe bezdratově. vytapim dum peletkama, mam na ten kotel sice termostat, ale vystup topne vody je pres T kus jak do bojleru tak d podlahovky, takze v pripade ze zahrivam jen vodu, tak stejne tlaci vodu i do PT. zatim to resim rucnim oteviranim a zaviranim PT
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ktz:

Zdravim, chtel bych se zeptat, zda existuje neco …
@ktz standardně se to dělá tak, že místo toho Tčka se dává trojcestný (zonový) ventil, který se přepne na zásobník, pokud klesne teplota TUV. Pokud trváte na své variantě, tak nepotřebujete žádný další ventil, ale stačí blokovat oběhové čerpadlo v rozvaděči PT.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zubr487:

@ktz standardně se to dělá tak, že místo toho Tčk…
Ano, ale pokud nemáte AN (nepíšete o ní), tak jen bojler znamená zavaření kotle přece, vždyť i kdyby v tu chvilku přestal ten kotel přikládat, tak bude ještě dlouho žhnout.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

Ano, ale pokud nemáte AN (nepíšete o ní), tak jen…
@vladimir_sacha toho se nemusíte bát, peletkový kotel si přestane přikládat a sníží výkon ventilátoru. Ten se nepřehřeje.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od zubr487:

@ktz standardně se to dělá tak, že místo toho Tčk…
@zubr487 aha. S tím zónový jsem to nevedel, to je asi dobre reseni. V rozvadeci PT nemám cerpadlo protože TČ má ve své vnitřní jednotce vlastní cerpadlo a stejně tak peletkova kamna
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ktz:

@zubr487 aha. S tím zónový jsem to nevedel, to je…
@ktz Já nemám žádné zkušenosti s peletovými kamny. Předpokládal jsem, že ty pracují s výstupní teplotou nad cca 60st a tato teplota v pohodě vyhřeje bojler, ale pro PT se voda musí směšovat na nižší teplotu. Proti tomu TČ pracuje s co nejmenší výstupní teplotou. Pro PT kolem 30 st. Takto "oteplenou" vodou ale těžko natopíte bojler. Proto se to standardně řeší tím trojcestným ventilem. Jakmile čidlo teploty detekuje, že je nutné dohřát bojlet, tak se přepne ventil a TČ topí na vysokou teplotu. Po natopení na nastavenou teplotu se ventil přepně zpět a pokračuje se s topením do podlahy. To je standard u TČ s co jsem si všiml, tak trojcestný ventil pro ohřev TUV je i běžnou součástí peletových kamen.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?