Podtekajici skruz v destove kanalizaci

Hezky dobry den, poprosim o radu. Mame u domku betonovou destovou kanalizaci( viko a skruz byla zadelana montazni penou). Nyni pri vysoke spodni vode, nam destovka porad cerpe, ptz jsme zjistili, ze podteka skruz. Stahuje se do ni voda z ceke zahrady a jakmile dosahne urcite hladiny, sepne kalovka a vyhazi ji. ( v zime mame kalove cerpadlo cca na polovine nadrze, v lete kdy z ni zakevam zahradu, tak je skoro nahore- davame pod nej ztracenko) Prosim pekne, jak a cim mohu onu skruz znovu utemovaf?? Zdvorile dekuji za vas cas a za radu..
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od aanduulka:

Hezky dobry den, poprosim o radu. Mame u domku be…
@aanduulka vy jste vzali normální skruže daly je na montážní pěnu (která na tohle není určen saje a propouští vodu) a čekáte že budou plně vodotěsné jako nádoby? Na tohle jsou přímo určené nádrže. Můžete spoje zkusit přeletěl kanalizační pěnou případně přetáhnout lepidlem atd ale na tohle všechno je potřeba aby to vyschlo a to zatím nehrozí. No bohužel moc toho nenadelate ten kdo tohle vymyslel nakopat do zadku.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od aanduulka:

Hezky dobry den, poprosim o radu. Mame u domku be…
@aanduulka Kým sa tu spustí vlna kritiky nad montážnou penou, môžete prosím uviesť o akú penu sa jedná? Pretože existujú aj studničné! všakže, pán @edison101.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@aanduulka Kým sa tu spustí vlna kritiky nad mont…
@roman_ ano kanalizační pěna to píšu a ne montážní 😉
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

@aanduulka vy jste vzali normální skruže daly je …
@edison101 Ne delala nam to firma, mozna to nebyla montazni pena🙈prominte, me to tak prislo. Prikladam foto.
Odpovědět
Podle mého názoru musítte, aby to pořádně fungovalo "utemovat" zvenčí, záleží samozřejmě na tom, jaký tlak udělá ta okolní voda, která se tam tlačí. Jinak mám dobré zkušenosti s tmelem - Ceys Aqua Stop, který se dá využít právě v takovýchto případech, ještě jsem používal nějaký jiný ( nepamatuji si již jak se jmenoval ) - jeden z nich byl lepší, ale už nevím který konkrétně to byl. Utěsňoval jsem šachtu ze skruží kterou protékala voda z drenáže pod vpustek pod silnící, mezi skružemi se tam také tlačila spodní voda, tmel tomu zabránil. Ale jak píšu - záleží na tom jak hluboko to máte, jakým tlakem se tam ta okolní spodní voda tlačí - může tlačit. Nejúčinnější je samozřejmě utemovat - ošetřit zvenčí ( to znamená vykopat okolo a utěsnit zvenčí ) protože když je to pouze zevnitř, tak ta voda to utemování vytlačuje, pokud je to zvenčí - tak tu izolaci - utemování tlak vody zatlačuje zvenčí do škvíry, takže je to mnohem více účinné.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od aanduulka:

@edison101 Ne delala nam to firma, mozna to nebyl…
@aanduulka To je studnařská pěna určená pro použití ve vlhku - vodě, vůči okolnímu terénu je to napojení docela vysoko, takže ta voda, která se tam dere jak píšete kolem toho prostupu nemůže mít velký tlak ( nemůže tam téci také voda kolem napojení KG trubky ? / je to tam utěsněné na gumové těsnění - nebo rovněž na pěnu / - to už je hlouběji, tam už by se ta voda mohla tlačit větší silou. Jinak bych odebral zeminu v okolí toho napojení, ten spoj bych zvenčí očistil - ta firma tou pěnou lepila tu horní skruž k prostupu, aby se zamezila jednak pohybu té skruže a také prostupu okolní vody do nádrže. Jenže není studnařská pěna jako studnařská pěna. Pracoval jsem s několika a je pravdou, že každá má trochu jiné vlastnosti. Je škoda, že jste ten spoj zvenčí neutěsnili hned nějakým speciálním tmelem - nebo hydroizolací zamezující prostupu vody. Teď bych počkal až bude sucho a tepleji, odebral tu zeminu, vyčistil, aplikoval buď ten tmel, neb o nějakou kvalitní jednosložkovou či dlousložkovou hydroizolaci. A pro ještě lepší pocit bych ten prostor napojení poté obetonoval nějakou speciální směsí ( nechci dělat reklamu, ale třeba Hasoft vodotěs - po zatvrdnutí bych ještě i ten nový spoj beton - beton opatřil hydroizolací ( myslím hydroizolací, která se používá na spodní stavby ). To už by měla být jistota, že se tam zvenčí nic nedostane.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od franti_p:

@aanduulka To je studnařská pěna určená pro použ…
@franti_p Moc vam dekuju za radu, udelame to tak jak pisete. Tohle vsechno delala firma, co nam stavela domy na klic, uz se nedivim vubec nicemu, ptz jedna fuserina za druhou. Tohle predelavala, ptz na dva domky dala do zeme jako destovku 1000 litrovy IBC barel, pri prvnim vetsim desti nam vybublaly gajgry a slusne jsme plavali😩😩. Vodu nam pak odcerpavali hasici...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od aanduulka:

@franti_p Moc vam dekuju za radu, udelame to tak …
@aanduulka Já naštěstí podtékají komínek zjistil ještě před zasypáním a retenčka se naplnila i bez připojených svodů. Do spáry u komínku jsem natlačil nějaký venkovní akrylát a kout mezi komínkem a víkem potom obbetonoval.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od aanduulka:

Hezky dobry den, poprosim o radu. Mame u domku be…
@aanduulka a kde máte umístěný přepad? Já mám spoje utěsněny studniční pěnou a poté přetřeny tekutou hydroizolací. A teoreticky, i kdyby tam někdy něco proteklo, což pochybuju, tak by mi to bylo jedno. Mám udělaný přepad do rybníku. Tak klidně, ať tam se tam voda dostane.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od aanduulka:

@edison101 Ne delala nam to firma, mozna to nebyl…
@aanduulka Já to mám takto a vše ok... Postup jak jsem psal...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zateplovak:

@aanduulka a kde máte umístěný přepad? Já mám spo…
@zateplovak Odvadi se do potoka😉
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od aanduulka:

@zateplovak Odvadi se do potoka😉
@aanduulka tak teď nechápu proč to čerpate a řešíte to když máte přepad do potoka?? To bych nic neřešil.
Odpovědět
Článek se načítá

Odpověď na příspěvek od edison101:

@aanduulka tak teď nechápu proč to čerpate a řeší…
@edison101 Nemame prepad, mame v nadrzi kalove cerpadlo, vodu v lete vyuzivame na zalevani zeleniny, travniku( cerpadlo je posazene na ztracenem bedneni, aby se zadrzelo co nejvice vody) , v zime ho mame spustene dole v nezamrzne hloubce- viz muj prvni prispevek... jedna se me o tu spodni vodu ze zahrady, ktera se tam natahovala( jiz klesla a nenatahuje se) a cerpadlo a 2 hodiny vypoustelo.. utemujeme tu skruz, aby do ni nemohla pripadna spodni voda😉😉
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?