Zahradní jezírko a podmáčená půda

Dobrý deň. V najnižšej časti pozemku som mal v pláne vybudovať zahradní jezírko cca 6x 3 m, max. hĺbka cca 130cm. Asi pred týždňom som vykopal dve sondy s hĺbkou 130cm. Už pri výkope sa začali pomaly plniť vodou. Na druhý deň bolo vo výkopoch cca 50cm vody.Po dažďoch sa vmieste výkopov vytvorila kaluž. Půda je ílovitá. Chcel by som sa spýtať, či má zmysel s tým nejako bojovať v zmysle drenáží pod jazierkovou fóliou alebo radšej nevytvoriť niečo ako tůň, v ktorej by hladina vody kolísala. Budem rád za každú radu. Ďakujem.
Odpovědět
No já myslím že jezírko máte vyřešené.... Stačí trochu ještě kopnout více a v případě sucha tam dopustit vodu ze studny, ona přes ten jíl tak rychle nepoteče
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

No já myslím že jezírko máte vyřešené.... Stačí t…
@vladimir_sacha Rychle nepoteče ale stále bude ubývat a v suchém období nebude přitékat, tipuji že na konci teplého léta tam nic nebude.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ideto:

Dobrý deň. V najnižšej časti pozemku som mal v pl…
@ideto Pokud mate hladinu spodni vody v urovni terenu tak musi byt hladina vody v jezirku vyse nez teren. Timto se zvysi hydrostaticky tlak vody v jezirku oproti tlaku spodni vody. Tudiz vyhrabanou zeminu pouzit k navyseni brehu jezirka, na dno muzete treba naskladat betonove dlazdice, kameny.....a samozrejme zadne kolme hrany. Nebo muzete vedle jezirka zapustit trubku s cerpadlem a spodni vodu precerpavat do jezirka. Bez pouziti jezirkove folie muzete vytvorit destovy zahon.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?