coverphoto
Aktivní

bayt

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 24. bře 2013
Info o bydlení
Stav   Přestavuji byt
Projekt   Byt
Aktivita
130 příspěvků ve fotoblozích
2 891 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (33)
Kolekce
  • Co mě zaujalo
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

dnes ráno uvnitř 30 stupňů....asi by to chtělo ty žaluzie :O zatím bohužel čekáme na dodání jak na smilování 😃

  • ozzy77jj masakr, my čekali 2roky, ale ne na dodání, ale na prachy 🙂
    • bayt
      AUTOR
      @ozzy77  rekni, ze to bude lepsi...jo tak tohle jsme v cinzaku opravdu nezazivali 😃
      • kotatko77My na ně čekali naštěstí jen 14 dní a byli jsme tu jak v akvárku, ale jsou super. Přesto je tu 26 i přes super zateplení, takže není klimoška, tak v každé místnosti je větrák a dobrý.
        • bayt
          AUTOR
          @kotatko77  26 je dost dobré 🙂 ted se ochladilo a otevřela jsem celý dům, ale stále máme 28 stupňů....
          • candatmanžel zatáhl roletu, ale nechal otevřenou ventilačku 🤔 😬 , v ložnici 27 st. Terasové dveře jsem mu zakázala otevřít 😃 Teď máme uvnitř 25,9 a venku je 25,6 😃
            • veraplbKdyž je tady řeč o venkovních žaluziích, mám dotaz.
              Mají antracitové žaluzie i z interiérové strany antracitový odstín, nebo se vyrábí i takové, které mají jinou barvu z venku a jinou (v tomto případě například stříbrnou) zevnitř?
              Jde mi o to, že k domu se nám hodí antracitové žaluzie, ale bojím se, že ta tmavá barva v interiéru ubere hodně světla. Ideální by byly zevnitř stříbrné.
              Děkuji za odpověď.
              • jenyeTaky jsme po nastěhování čekali na žaluzie a kromě toho, že jsme večer nemohli svítit, abychom nebyli jak v akváriu, tak to vedro bylo taky úděsné. Opravdu jsou ty žaluzie znát. V kombinaci s hlazením tepelným čerpadlem je to paráda. Tento týden, kdy bylo venku cca 35 st, jsme měli doma tak 23 a skoro jsem si říkala, že je mi doma i zima 😛
                • bayt
                  AUTOR
                  @jenye  no hlavne jsem zjistila, ze bysme mozna mohli nastavit na rekuperaci letni rezim, to taky pomohlo 😃 u nas je nejhorsi velke okno na zapad, kde zvazuju velkou pergolu, protoze nechci mit porad v obyvaku zatazeno...ale do loznic jsou ty zaluzie nej.
                  • bayt
                    AUTOR
                    @veraplb  takove jsem nevidela, na druhou stranu, proc ne? Asi to bude za pekny priplatek, my jsme nechali zaluzie lakovat presne do barvy ramu a vyslo to na 30 tis. Tohle taky zni na "rucni" lakovani. Taky rikali, ze cim svetlejsi, tim lepe funguji proti horku a odrazi slunce.
                    • j_v_ono záleží i z čeho máte celý dům - my máme vpc cihly a musím každý den vytahovat venkovní žaluzie a otevírat portál, abychom vevnitř nemrzli 😃
                      • bayt
                        AUTOR
                        @j_v_  my mame zatepleno slusne a slusny vlastnosti zdiva, ale jeste nemame ty zaluzie a ted si vezmete, ze v obyvaku je veliky stresni okno na jih (stresni okna odpovidaji v prostupu tepla dvojnasobne velkemu normalnimu vertikalnimu oknu), dalsi velke okno na jih siroke 2.5m a nasledne 10m dlouhe okno na zapad. Odpoledne, kdyz je venku 35 stupnu, je to tam jak sklenik. Orientovali jsme to velke okno zapadnim smerem kvuli nejhezcim vyhledum, nechteli jsme si se sousedy koukat do oken. Ted hodne zvazujeme i dalsi stineni, typu stromy, pergola, presah strechy.
                        • jenye@bayt  Ty žaluzie dost pomůžou, ale pak se nesmí těmi okny courat ven, důsledně vše zavírat a zatahovat, což v létě je trochu opruz. No a ty stromy k terase určitě nasaďte, to je podle mě nejlepší stínění...akorát to bude trvat, než vyrostou. My máme terasu u domu orientovanou na jihozápad, nezastřešenou, a v létě se tam dá sedět ráno a večer, jinak ne. Proto budeme stavět ještě jednu terasu orientovanou na jinou stranu, která bude krytá, abychom měli kde sedět i v létě🙂
                          • bayt
                            AUTOR
                            @jenye  Hlavně nám jde o to, aby slunce nesvítilo přímo dovnitř....dost často si otevřeme velké okno, sedíme u jídelního stolu v kuchyni a je to opravdu dost, jako mít krytou terasu nad sebou a sedět venku 🙂 Ovšem, pokud u toho na nás svítí napřímo paprsky slunce v pět hodin odpoledne, venku 35 stupňů, tak v podstatě není možné tam vydržet 😃 Proto bych to nejraději řešila nějakou pergolou nebo přesahem střechy, protože tím pádem budu moc mít otevřeno, ale dovnitř nezasvítí. Stromy máme zatím dva vysoké, ale jsou až u plotu, takže hází stíny až tak od půl sedmé. Tak nasadím ještě dva blíž k terase, klidně i vzrostlejší. Nám se ohřívá obývák resp. barák skrze pražení slunce do toho velkého okna, to je jak lupa 😃 Jinak je tu celkem příjemné klima a pokud se oteplí, rekuperací se to přes noc zase schladí jen provětráváním.
                            • bayt
                              AUTOR
                              @jenye  Jinak na to nastavení rekuperace jsme přišli až před pár dny. Celou dobu jsme si tady asi rekuperací drželi vyšší teplotu, než být musela 😃 No jo, no.
                              • jenye@bayt  Nám taky nejvíce do obýváku praží ze západu. Stromy nemáme žádné nebo jen malé, takže si budeme muset pár let počkat než vyrostou, ale jsou vymyšlené tak, aby právě chytaly to západní slunce. Ale i tak to chce mít více posezení po zahradě a vybírat podle počasí. Zase na jaře nebo na podzim je velmi příjemné, když na terasu a do oken zasvítí slunce. Proto my ji zastřešovat nebudeme. Tchýně má terasu na západ, zastřešenou, ale v létě se tam stejně nedá odpoledne sedět, je tam prostě strašné vedro.