coverphoto
Aktivní

bayt

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 24. bře 2013
Info o bydlení
Stav   Přestavuji byt
Projekt   Byt
Aktivita
130 příspěvků ve fotoblozích
2 915 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (33)
Kolekce
  • Co mě zaujalo
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Dobrý den, máte někdo na Vánoce tak jako my králíka na černo? Je to tradice ze Středních Čech, kterou jsem převzala po mé prababičce, a zajímalo by mě, jestli se ještě drží u někoho jiného? 🙂

  • murch79Jej, to je zaujímavé, ako ho robíte?
    • bayt
      AUTOR
      @murch79  Králík v černé povidlovď omáčce s jidáši 🙂
      • janaproJé.... můj manžel....brrr, ještě i zajíce do toho dřív dávali 🙂
        Moje babička tu černou omáčku dělala taky.... jižní Čechy, ale bez masa,tak to mi přišlo celkem adekvátní, protože je nasládlá, ale s králíkem to nepozřu 🙂
        Můj muž mi s tím zamatlá kuchyň vždycky 23. dělá to pro celou rodinu, takže velkej hrnec a štve mě s tím dlouhé roky 🙂
        Dává tam nastrouhanou kořenovou zeleninu,rozinky, mandle,povidla, strouhaný perník, sušené švestky......
        • bayt
          AUTOR
          @janapro  Tak ti to nechutná? Dávala se i k rybě, ale kombinace ryby a nasládlé omáčky je pro mě fakt moc. S pečeným masem dobrý 🙂
          • janapro@bayt  babička jí myslím taky jedla k rybě namodro 🙂 nebo k vánočce.
            Jako.....nechutná......já nevím, mám své zásady a nikdy jsem to nepozřela.a on králíky vaří, nepeče.....a do toho vývaru to pak všechno smíchá 🙂 😛 🙂
            • bayt
              AUTOR
              @janapro  No hele, tak ti nevím, nechci se tvého muže dotknout, ale zrovna vařenej králík 😃 Jinak teda já dělám tu omáčku takovou víc moderní, do švestkova. Třebas druhá babička ji dělávala hodně divnou, kombinace té zeleniny, nějak to nebylo až tak sladké, jako spíš divné 🙂
              • bayt
                AUTOR
                @janapro  Tady je předpis na tu moji omáčku 🙂 http://koreneni.cz/candat-nacerno/
                • mirilnMoje babička to také vařila na Vánoce,ale me to nikdy nechutnalo
                  • bayt
                    AUTOR
                    @miriln  jo jako ta černá omáčka se celkem drží, ale tohle je vysloveně s králíkem místo kapra večer 🙂 ale musím přiznat, že hodně těch černých mi taky nechutnalo, mám ráda fakt sladší a s vínem 🙂
                    • janapro@bayt  tak princip té omáčky je skoro stejný jen se v tom našem prostě vaří králík 🙂 a bez vína
                      • janapro@bayt  mýho může se nedotkneš, myslím že nemá moc chuťových buněk 🙂 sežere všechno 🙂
                        • miriln@bayt  Jojo s kralikem to dělala dávala tam povidla rozinky a tak a to já děsně nerada bylo to za trest
                          • bayt
                            AUTOR
                            @janapro  haha dobrý 🙂)
                            • bayt
                              AUTOR
                              @miriln  Jé tak to taky znáš - odkud byla babička?
                              • miriln@bayt  Babička byla z Polné u Jihlavy,ale asi to bylo spíš od dědy ten pocházel právě ze středních Čech z Třebíze u Slaného. Tam také spolu bydleli 🙂