Dobrý večer. Moc prosím o pomoc všechny kuchtíky a kuchtičky. Zpracovávám patizon.Zatím jsem ve fázi, že jsme s Milanem společnými silami oloupali asi 8 patizonů a chtěli bychom je nějak naložit. Na internetu jsem našla, že je patizon nedoceněná zelenina, ale receptů na jeho přípravu poskrovnu, samé pečení smažení a zapékání. Variantu mám naložit patizon do nálevu třeba ještě s mrkví a parikou a pak použít do bramborového salátu, nebo tak nějak, ale uvítala...
- Petra Loukotováse zpracováním patizonu ti neporadím, když když slyším tohle slovo, tak si vzpomenu na moji mamku, kterážto se vracela od kadeřníka a já se jí ptala, proč si nechává česat na hlavě mahagonový patizon za socíku to měly téměř všechny ženy
- helachTak radu na přípravu patizonu bych taky uvítala. Skorotchýně mě pravidelně zásobuje a já nevim, co z toho dělat. Nějak jsem tomu patizonu zatím nepřišla na chuť.
- danule_bobuleAUTOR@helach Patizon je taková zelenina, která chytá chuť čehokoli výraznějšího co se k němu hodí No a já jsem zatím vyráběla něco co mělo být chutney a místotoho je to pikantní omáčka k masu Ale několik patizonů padlo, hurá