Tak jsem se vrhla na domácí chleba a housky, sehnala jsem droždí, což je u nás nadliský výkona a po několika nepovedených pokusech se to konečně podařilo. A co vy? Zkoušíte doma také pečivo?
2 fotky- mirilnPeču chleba každé tři dny
- dejvicU nás pečou chleba synové... už asi 4x
- destineeAUTOR@miriln a podle jakého receptu, ráda vyzkouším nový
- miriln@destinee 50g kvasku a 140 g žitné mouky a 160g vlažné vody zadělat v mise a nechat asi 2-3 hodiny rozkvasit potom přidat 160 g vody a 310 g chlebove psenicne mouky muže být i celozrna hladká 2 lžičky soli a lžičku kminu já dávám mletý a ještě asi dva malé kousky droždí aby nebyl kyselý nechám kynout občas promíchám a pres noc ho strčit na balkon a ráno nechám dokynout na osatce a pak teprve pecu 20 minut priklopeny a 25 -30 minut obklopený můžeš pomaslovat slanou vodou