coverphoto
Neaktivní

eruza

  /  38 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 8. led 2013
bydlí v městě Náchod
Info o bydlení
Stav   Stavím dům
Projekt   Dům
Aktivita
47 příspěvků ve fotoblozích
0 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (27)
Kolekce
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Pěkný večer, mám dotaz, je hodně složité nechat udělat větší okna v novostavbě? Nebo je lepší - stavebně jednodušší - udělat třeba vedle dveře nebo další okno? Máme v pokojíčkách málo světla, malá okna a není den, kdy bych nad tím nepřemýšlela.....tak než oslovím nějakého řemeslníka, ráda bych pozjišťovala tady, jestli nemá někdo zkušenost.Moc děkuji 🙂 🙂

  • leslaNež oslovíte řemeslníka, oslovte projektanta a zajděte na SÚ, protože budete potřebovat minimálně ohlášení stavby.
    • eruza
      AUTOR
      @lesla  děkuji, ale jde mi spíš nejdřív o to, zda to jde stavebně vůbec provézt a co nejlépe, nebo s nejmenšími škodami, zda má někdo třeba zkušenost.....ostatní věci jako ohlášku budu řešit až potom, když se rozhodneme, do čeho vlastně půjdeme.
      • danula85@eruza  dobrý den, já s si okno v kuchyni zvětšoval. Porotherm 30+18cm EPS. Polystyren sem vyřízl na přesno a zevnitř flexou,kladivem a majzlíkem. Okno jsmebzvětšovali jen dolölů,takže pohoda. Ohledně Vašeho zvětšeni,jde všude jen o překlad. Do šiřky to už půjde špatně.
        • edcbubuDřevostavba nebo cihla? Nejjednodušší je nechat stávající šířku a jen protahnout okno třeba až k podlaze. Složitější je dělat nový otvor a úplně nejtěžší je rozšiřovat stávající kvůli překladům. Zvážila bych ve vašem případě montáž světlovodu = investice kolem 20 tisic/kus, rychlá instalace a méně nepořádku.
          • eruza
            AUTOR
            @danula85  děkuji za zkušenost 🙂
            • eruza
              AUTOR
              @edcbubu  cihla......děkuji, to je pravda, dolů to asi půjde lépe, ještě to tedy probereme.....moc děkuji 🙂