coverphoto
Neaktivní

hpaja

hpaja  /  42 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 16. dub 2008
bydlí v městě Plzeň
Info o bydlení
Stav   Již bydlím v domě
Projekt   Dům
Aktivita
12 příspěvků ve fotoblozích
40 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (17)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Informace o projektu
stavební firma Triostav
projekt G-servis
kuchyně Jamall
sanita Kolo
obklady a dlažby Rako
podlahy Parador
dveře a zárubně Sapeli

Včera jsme měli na zahradě kousíčky polystyrenu a po krátkém pátrání jsem si všimla, že nám ptáci klovou do zateplení. Na jedné straně domu máme mezi krokví a domem asi 4 cm mezírku a fasáda je jenom k té krokvi, do té škvíry se už s fasádou nedostali. A za krokví u pozednice je vyklované kolečko, zatím tam naštěstí není díra skrz, ale co s tím dělat? Máte někdo podobnou zkušenost?

  • welTo je bohuzel bezna vec. Reseni je treba zde: http://www.skudci.com/plasic-odpuzovac-ptaku
    • mirisek81Máme 3 týdny starou fasádu a už 2 díry od strakapouda. Je to k breku. Přemýšlíme, že snad koupíme i velkou maketu orla pro zaplašení drobných ptáčků.
      • druideeřešení nevím, ale tohle přesně jsem viděla na domě ve vedlejší ulici.. nové zateplení a celé dny také strakapoud ťukal.. jak je to duté, tak to ty ptáky mate a hledají potravu.. je to blbé pro obě strany 😞
        • pampuluchapřítel měl tohle takz, dala se maketa ptáka, nepomohlo, cédéčka nic, i nastříkal na zed, po case se stejne ptak vratil, pak se povesili zespoda strechy faborky ( leskly, rozstrihana prikryvaci folie z auto lekarnicky- je to opicarna),ale az to pomohlo, otazkou je jestli ptak neumrel.
          • jirinapezlmy takto bojujeme již několik let, nejdříve u nás bydleli menší ptáci a vloni jsme měli ve fasádě několik rodinek kosů. Boj zatím prohráváme. Čekáme co přiletí příští rok, snad ne ještě větší ptactvo. :o))
            • zuzaprosekmy jsme měly před třemi roky na týden staré🙂 béžové fasádě dvě velké díry od strakapouda ( díra byla tak velká, že jsem myslela, že to mohla napáchat snad jen kuna, ptáček🙂 by mě nenapadl ), byla nutná oprava od firmy a hlavně znovu postavit lešení. Strakapoudi jsou chráněný. Zvukový plašič ptáků jsme koupili, je docela drahý a měli jsme ho asi týden - je nutné mít zapojeno do zásuvky a nejsem si jistá, zda to vůbec pomůže a ptáky vyplaší.. Nyní máme klid- mám dobrou zkušenost s maketou dravce http://ochrana-proti-ptactvu.eu/index.php?sekce=makety-dravcu  a v období kdy jsou strakapoudi ještě věšíme na balkon CD. V našem okolí si sousedi také pořídili maketu, běžně se dává i na panelové domy.
              • hpaja
                AUTOR
                @wel  
                @mirisek81  
                @pampulucha  
                @jirinapezl  
                @zuzaprosek  děkuji za reakce 🙂 polystyren nám po zahradě poletuje furt, dneska jsem tam koukala a zrovna jednoho ptáčka odtamtud vyplašila... musíme to nějak vyřešit, zkusíme asi tu maketu dravce.