@zamilovanadonej dám vařit 3 druhy masa - vepřové, uzené ,a třetí dle výběru - králík, krůtí, divočina , kuřecí /na 1 klasický hluboký pekáč cca 2,5kg masa/-osolím a s novým kořením, pepřem a cibulí vařím --po uvaření vývar scedím ,nechám maso do druhého dne schladnout
do mísy rozdrobím balení toustového chleba a zaliji vlažným vývarem tak, aby se chleba namočil , pěkně rukou promačkám ,nesmí to být moc řídké-přidám 20 žloutků- /bílky oddělím a vyšlehám je na pevný sníh zvlášť ./opepřím ,posolím , nakrájím kopřivy- čím víc tím líp - zamíchám vše v míse podle potřeby přisypu trochu krupice - nesmí být směs řídká- nakonec vmíchám sníh a vliji vše do sádlem vymazaného pekáče a vysypaného strouhankou a peču v troubě na 160st cca 1 hodinu až je povrch pěkně do zlatova
@zamilovanadonej je to recept od mé tchýně - která ji dělávala a my chodili a ukrajovali, ona udělala mísu bramborového salátu a my si k tomu brali nakrájemné kostky nádivky ,to byla pochoutka - ale já ji mám nejradši samotnou a hlavně až druhý den kdy vystydne je nej....
už ji dělá u nás zase další generace -moje děti pro svou rodinu a všem moc chutná- věřím, že se ti povede a bude chutnat také
Komentare: