coverphoto
Neaktivní

kamiska

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
"Krása pomíjí, blbost je věčná"
zaregistrovala se 21. srp 2007
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Střešní okno.. dali byste znovu? Mam podkrovni detsky pokoj cca 4x4m ve stitu bude okno... muze byt tak 1,5 m tipuju do sirky. Nebo muze byt dlouhe jakoby bylkonove. Okno je na jih. Dali byste jeste stresni okno? Mam z neho obavu, nelibi se mi jak do nej mlati dest - bylo by kousek od postele, mam strach, ze bude protikat, ze ho kluci nezavrou a naprsi do pokoje...

  • dejvicMáme a dali bychom znovu. Syn je tedy už větší (stěhovali jsme se do domu, když mu bylo 13). Ve štítě má francouzské okno na jih a ještě malé střešní kousek od postele (u nohou) ... pokoj je krásně prosvětlený, syn střešním i daleko raději větrá, okno nijak neprotéká... první bouřku tedy probděl, ale časem si zvykl a spí jak dudek i při silném dešti. Se zavíráním při dešti neporadím, to holt hlídáme...
    • kamiska
      AUTOR
      @dejvic  prave projektant rikal, ze by bylo vhodne i skrz vetrani jako pruvanem apod...ale uvazujem o rekuperaci..ja jsem v tom pokoji stravila detstvi a nikdy mi neprisel jako tmavy...ale objektivne to tmave pod tou sikminou samozrejme je.
      • kacka1983Máme střešní okna Rotto v ložnici naproti postele, pak v jídelně nad stolem, v šatně a v obou koupelnách a naprostá spokojenost, žádný kondenz, žádná netěsnost ani nějaký hluk.
        • petta33Jde hlavně o světlo. U nás v ložnici a hlavně pokoji syna, kdyby střešní okno nebylo, tak je tam strašná tma. Ale kdyby byla dostatečně velká okna a dostatečný přísun světla, tak střešní okno nikdy nedám. Těsní dobře, nezatéká, ALE strašně se to špiní, je neustále zapráskané, hrozně špatně se umývá , my ho máme ještě dost vysoko. Pokud jde o stínění, tak pokud nechcete jen roletku, která nijak nezabrání průniku horka v létě, tak střešní roleta 15 tis., my tedy máme elektrickou, která je fajn, ale je to další investice. Takže za mě střešní okno ano, ale jen kvůli světlu, jinak nikdy
          • petta33jo a pokud to střešní okno bude na jih, půjde tím hodně teplo
            • kamiska
              AUTOR
              @petta33  diky i za negativa. Stit je na jih, ale okna by byla na vychod a na zapad. Ja se tomu pocitove tak nejak branim. Pod tu sikminu chci dat nejspis postel, takze tam bych rekla ze temnejsi prostor vadit nebude. Jako kompromis mi prijde asi to "balkonove" okno, ale zas bych tam potrebovala soupnout pracovni stul...a navic mam utkvelou prestavu, ze vylezou ven a prelezou to zabradli 🙂) no prastena. Klukum bude cca 9 a 6.
              • lentiylkaMáme 4 střešní okna vc. rolet a jak píšete dali jsme je kvůli světlu. Máme také Rotto a jsme maximálně spokojený- tesni a nerosí se.
                • evelynka25Na střešní okno je možné osadit také dešťové čidlo. Když zaznamená při otevřeném okně déšť, automaticky zavře. Kluci mají v pokojích každý jedno střešní okno s tímto čidlem a venkovní roletou a od roku 2013 zatím v pohodě. Ovládání na elektriku (dálkové ovládání), mají dvoupatrové pokoje, tak aby nemuseli pořád chodit "do patra" okno otevírat a zavírat. Okno jde samozřejmě otevřít i manuálně. Výrobce Velux. V sočasné době spí oba nahře a celkem blízko k oknům. Zatím si nestěžovali, že by se jim špatně spalo. Při dešti spíš naopak. Po našich zkušenostech bych do střešního okna šla znovu.
                  • ufo8Máme střešní přímo nad postelí, nijak nás to neruší. Syn ho umí zavřít i sám a je fakt, že jednou za mnou v noci přišel, že na něj prší... Určitě bych kvůli světlu dala
                    • tevikMáme stejnou orientaci dětských pokojíků v podkroví jako Vy. V každém na jih francouzské okno + střešní okno právě kvůli světlu. Doporučil to vzhledem k ploše pokoje a poměru k proskleným plochám projektant a je fakt, že prostor to prosvětlilo velice dobře. Navíc pod jedním tím střešní oknem je psací stůl - sama jsem to tak před mnoha lety měla a je to pro práci naprosto ideální.

                      Okna máme dřevěná Velux - z vnitřní strany poplastovaná. To vřele doporučuji - ve srovnání s dřevěnými mnohem větší životnost a snazší údržba. Nám se tedy okna při extrémních teplotních rozdílech (venku -20 stupňů) po noci rosí. Tak týden v roce je tedy po ránu obejdeme s hadříkem.
                      Zasklení trojsklo, venkovní úprava odpuzující špínu. (Špinavá tedy jsou i tak docela dost.) Po roce jsme ještě dokoupili venkovní rolety na solární pohon - velká, leč opravdu přínosná investice.
                      • horalka77Stáli jsme před stejným problémem. Nakonec jsme okno nedali a jsem ráda. Mám jedno jediné střešní a vždycky se hodně přemlouvám ho jít umýt. A také nejméně limitováni umístěním postele, dcera by rozhodně nechtěla čučet do okna...
                        • horalka77Nejsme limitováni...