coverphoto
Neaktivní

mdamickam

Monika
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 14. led 2013
Aktivita
20 příspěvků ve fotoblozích
2 příspěvky ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (1)
Kolekce
  • inspirace
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

vím, že to sem moc nepatří. ale nemáte prosím někdo osvědčené těsto na domácí pizzu?

  • ledoHladká mouka, oliv olej, voda, droždí- přiměřeně a je skvělé 🙂
    • mdamickam
      AUTOR
      @ledo  😃 opravdu díky, to by mě nenapadlo 🙂
      • briki200 g hladké mouky, mléko, droždí, 1 vajíčko, lžíce olivového oleje, špetka soli a špetka cukru 🙂
        • ledo@mdamickam  Suroviny na pizzu jsem opravdu nikdy nevážila...
          • ledoA mléko a vejce se tam nedává 😉
            • mdamickam
              AUTOR
              @ledo  no já to bez toho prostě neumím, ale tak blbá nejsu, vím, jak má těsto vypadat, tak to asi zkusím tím "přiměřeně" 🙂
              • danule_bobulemám, bohužel ne v hlavě 😞 a myslím, že mlíko ani vejce tam není, no pokud bude ještě aktuální tak mrknu doma, je to totiž skvělá příležitost taky si zas jednou udělat pizzu.
                • butter_fly500g hladké mouky, 300 ml vody, čerstvé kvasnice, lžička soli, 2lžíce oliv. Oleje, těsto vapracovat a dát do lednice na hoďku ať moc nenakyne, pak péct na maximální teplotu ať moc nenaskočí, nejlépe pořídit pizza kámen do trouby- je dobrý i na chleba a tak....
                  • candat@danule_bobule  300 hl. mouky, 150 ml vody, trochu oleje a kostka droždí
                    • candat@danule_bobule  sorry, to mělo být pro @mdamickam  😉
                      • candat@mdamickam  a ještě špetku soli
                        • leila10a ako je to s tým droždím, ja toto kysnuté vôbec neviem, ten kvások celkovo ako sa robí. prosím recept pre total začiatočníka 🙂
                          • monny3Z několika "zaručených" receptů u nás doma jednoznačně vyhrál recept od Romana Vaňka, mám ho doma v kuchařce, můžu odpo opsat. Kouzlo je v dlouhém odležení těsta - minimálně 12 hodin. A kvásek není třeba, dá se nahradit sušeným droždím, které se jen nasype k ostatním surovinám 🙂
                            • danule_bobule@monny3  taky tam dáváme sušené droždí, to si pamatuju🙂
                              • niikkis500 g pizza mouky (nebo hladké), 5 PL kvalitního olivového oleje, 300 ml vody, 1/2 droždí, sůl.
                                Droždí rozmíchat se lžičkou cukru a trochou vlažné vody a nechat vzejít kvásek. V míse smíchat mouku, sůl, olej a kvásek a pomalu přilívat vlažnou vodu. nechat kynout 1-2 hodiny. tohle množství vychází na 2 pizzy. a ještě dobrá rada k pečení: alespoň půl hodiny před pečením nahřát troubu min. na 250°C a to vč. plechů. pizza opravdu jak z pizzerie 😉
                                @leila10