@ledo no já to bez toho prostě neumím, ale tak blbá nejsu, vím, jak má těsto vypadat, tak to asi zkusím tím "přiměřeně"
danule_bobulemám, bohužel ne v hlavě a myslím, že mlíko ani vejce tam není, no pokud bude ještě aktuální tak mrknu doma, je to totiž skvělá příležitost taky si zas jednou udělat pizzu.
butter_fly500g hladké mouky, 300 ml vody, čerstvé kvasnice, lžička soli, 2lžíce oliv. Oleje, těsto vapracovat a dát do lednice na hoďku ať moc nenakyne, pak péct na maximální teplotu ať moc nenaskočí, nejlépe pořídit pizza kámen do trouby- je dobrý i na chleba a tak....
leila10a ako je to s tým droždím, ja toto kysnuté vôbec neviem, ten kvások celkovo ako sa robí. prosím recept pre total začiatočníka
monny3Z několika "zaručených" receptů u nás doma jednoznačně vyhrál recept od Romana Vaňka, mám ho doma v kuchařce, můžu odpo opsat. Kouzlo je v dlouhém odležení těsta - minimálně 12 hodin. A kvásek není třeba, dá se nahradit sušeným droždím, které se jen nasype k ostatním surovinám
niikkis500 g pizza mouky (nebo hladké), 5 PL kvalitního olivového oleje, 300 ml vody, 1/2 droždí, sůl. Droždí rozmíchat se lžičkou cukru a trochou vlažné vody a nechat vzejít kvásek. V míse smíchat mouku, sůl, olej a kvásek a pomalu přilívat vlažnou vodu. nechat kynout 1-2 hodiny. tohle množství vychází na 2 pizzy. a ještě dobrá rada k pečení: alespoň půl hodiny před pečením nahřát troubu min. na 250°C a to vč. plechů. pizza opravdu jak z pizzerie @leila10
Droždí rozmíchat se lžičkou cukru a trochou vlažné vody a nechat vzejít kvásek. V míse smíchat mouku, sůl, olej a kvásek a pomalu přilívat vlažnou vodu. nechat kynout 1-2 hodiny. tohle množství vychází na 2 pizzy. a ještě dobrá rada k pečení: alespoň půl hodiny před pečením nahřát troubu min. na 250°C a to vč. plechů. pizza opravdu jak z pizzerie
@leila10