Vždycky jsem chtěl postavit venkovní pec na pečení pizzy, chleba a dalších dobrot, samozřejmě včetně masných. Cílem je postavit to svépomocí levně, hodně materiálů z Bazoše.
Vlastnosti a materiály:
• základ: hutněné kamenivo cca 20 cm, železobeton…
Vždycky jsem chtěl postavit venkovní pec na pečení pizzy, chleba a dalších dobrot, samozřejmě včetně masných. Cílem je postavit to svépomocí levně, hodně materiálů z Bazoše.
Vlastnosti a materiály:
• základ: hutněné kamenivo cca 20 cm, železobetonová deska cca 25 cm, beton s plastifikátorem, kari sítě 6x150x150, po obvodu roxorové pole 16 mm, půdorysně 1.32x1.65 metrů,
• podezdívka: staré plné pálené cihly (opravdu shit kvalita) na maltu, celkem cca 180 cihel, malá klenba, prostor bude použit na uskladnění dřeva,
• deska pod pec: 10 cm betonová deska, plastifikátor, kari síť 6x150x150 mm + zbytky železa, leštěna do hladka,
• izolace podlahy pece: 7 cm Ca-Si deska,
• vše zděno na kamnářské malty typu "hafťák",
• podlaha pece: šamotové cihly,
• dóm pece: šamotové cihly,
• vstupní portál pece: šamotové cihly,
• vyzdívka komína: šamotové cihly,
• kouřovod: nerez, dimenze 150 mm,
• izolace dómu: 7.5 cm kamnářské vaty,
• obálka dómu: 1-3 cm betonu, v nejvyšším místě dekompresní zátka, beton vyztužen vlákny,
• povrch dómu: silikonová fasádní omítka 1.5 mm, šedá barva,
• zastřešení: dřevěná konstrukce ze zbytků, lazura Remmers HK, asfaltový šindel,
• oplechování kouřovodu svépomocí,
• jemná omítka na podezdívce, přetaženo následně silikonovou fasádní omítkou 1.5 mm.
Celková cena: 42 000 Kč