Swim spa

Zdravím všechny, plánuji si pořídit Swim spa, myslím si, že bude mít větší využití než jen bazén. Chci zapustit do země na terase a pojízdnou terasou i zakrýt. Uvítal bych nějaké rady od těch, co už to mají. Doporučení výrobce, rady pro realizaci, jak jste spokojeni a zda je to lepší než klasický bazén - tedy pro realax, plavat se v tom asi moc nedá. Díky za každý postřeh, myšlenku, ...
Odpovědět
Jak to tak trochu studuji, tak začínám uvažovat o modelu, kde je část vířivky oddělená a dá se ohřívat na vyšší teplotu než zbytek bazénu. Nicméně stále uvítám praktické zkušenosti nějakého uživatele.
Odpovědět
Tak koupám, že swim spa zde moc rozšířené není. Je to z důvodu vyšší ceny, nebo si myslíte, že je klasický bazén lepší? A ještě by mě zajímala s tím spojená jedna otázka - pojízdné terasy pro zakrytí se dělají většinou jak vidím z WPC desek. Ta terasa je pak pochozí a snese dost velkou zátěž. Já bych na ní rád dal nějaké zahradní kovové ohniště i s možností grilování. Snese toto terasa z WPC desek - olej, případně i nějaký malý uhlík, co vypadne z ohniště? Máte někdo na nějaké terase z WPC i gril, je to OK?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od p_sava:

Zdravím všechny, plánuji si pořídit Swim spa, mys…
@p_sava bazén jsme nechtěli, náklady vysoký (jak pořizovací, tak provozní), a využitelnost minimální (bazén, ve kterým se nedá normálně plavat, je pro mě na nic .. ale každý to má jinak) ... takže máme spáčko od V & B a spokojenost ... využití celoroční, náklady na provoz podstaně menší a ještě "přidaná hodnota" ...
Odpovědět
Hodne jsme to resili, za ty roky jsme uz zvazovali vse od swimspa, pres klasicky bazen a biotop az mo virivku. Studovala jsem spoustu zkusenosti a recenzi a z nich bych teda swimspa nedoporucila. Jak to tak byva, spojenim tech dvou systemu clovek dostane jen horsi a drazsi system. Kazda virivka, ktera bude postavena samostatne, bude mnohem vychytanejsi co do trysek a designu. Pokud je to nejak propojene, tak v zime clovek nedosahne teploty vody jako v oddelene virivce a navic ma extremne vysoke naklady na ohrev. Tudiz prakticky nikdo swimspa v zime nevyuziva, samostatnou virivku ano. Swimspa jen samotne bez zemnich praci zacina nekde na pul milionu a za tu cenu muzes mit fajn bazen i opravdu kvalitni nadzemni virivku.
Odpovědět
Děkuji za cenné rady. Určitě musí být vše zapuštěné, i když by to bylo samostatně. Jinak zvažuji swim spa právě kde je oddělená vířivka od bazénu, pro každou část se dá nastavit jiná teplota. Je tedy otázka, zda jen samostatnou vířivku a k tomu vedle normální bazének, mám tam místo cca 6 x 8 metrů. A k využití - no moc to asi nevyužijeme, rozhodně se to nevyplatí, sem tam vířivka, bazének pro vnoučata. Ale tak nějakou radost by si člověk měl udělat. Zkusím tedy popřemýšlet i nad samostanou vířivkou a k tomu nějaký bazének. Moc díky.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od p_sava:

Děkuji za cenné rady. Určitě musí být vše zapuště…
@p_sava Pocitejte pak ale se zemnimi pracemi na zapusteni a izolaci, ktere presahuji cenu samotne virivky. Navic nechtejte vedet, jak komplikovane a drahe je opravovat zapustenou virivku v zemi. Pokud umite anglicky, podivejte se na youtube, jeden clovek tam ma k tomu docela chytra videa. Solidni virivka v nejake akci se za 150 tis.sehnat da, zapusteni na klic, jerab atd..to bych dnes klidne pocitala 300 tis.
Odpovědět
Jak už jsem psal, pohledem nákladů se na to nedá moc dívat, máte pravdu, celkově počítám s rozpočetm cca 1M. Kopat nebudu, budu naopak navážet hlínu na srovnání pozemku, takže jen vystavět nějakou šachtu + kolejnice na pojízdnou terasu na zakrytí. Terasa je plánovaná 6 x 8 metrů, takže se ze všech stran swim spa (nebo vířivky + bazénu) počítá přístup v šachtě minimálně 1 metr. Jde mi hlavně o to, zda je lepší a méně náročná údržba než klasického bazénu, jak se dá v bazénu vyřádit při protiproudu, jaká je poruchovost a pod. Ideálně reference někoho, kdo to už nějaký rok má a zda je spokojen, nebo by znova do toho nešel. A doporučení firmy by bylo super.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od p_sava:

Jak už jsem psal, pohledem nákladů se na to nedá …
@p_sava tak za mě je zapuštěná vířivka v zemi nesmysl ... si nedovedu představit, jak ji budete třeba jen nastavovat (to si k tomu budete lehat?), vlézat/vylézat (ve vířivce nejsou schody) a nebo servisovat? Tak to budete dělat z jedné boční strany "nějakou" servisní šachtu o rozměrech šířka vířivky x 1,5m? A nějak ten otvor budete muset zakrýt, nějak se do něj dostat, nějak vyřešit odvod vody, která do šachty naprší ...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od p_sava:

Děkuji za cenné rady. Určitě musí být vše zapuště…
@p_sava U kamaráta som si vyskúšal klasický bazén s protiprúdom, celkom v pohode zábavka. A potom prehlásil, že ho zapol vlastne iba kvôli mne, že oni ho už tak rok dva nepoužili. Takže je otázne, či to za tie prachy stálo, ale oni prachy neriešili. A druhá vec, robiť bazén kvôli vnúčatám môže aj nemusí byť dobrý nápad. Záleží aké sú veľké a ako často chodia. Napr. my už deti k babičke na prázdniny ani na víkend určite nedáme, pretože si kúpili zapustený bazén a odmietli kúpiť kryt, pretože by bol vraj drahší ako celý bazén. Je to proste príliš nebezpečné. Takže sa možno detí opýtajte, či o to stoja, lebo sa to môže proti Vám otočiť.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od xkarlos:

@p_sava tak za mě je zapuštěná vířivka v zemi nes…
@xkarlos Tak nastavení předpokládám přes aplikaci, nikal lehat nebudu. Jak už jsme psal, terasa bude mít 6x8m, tedy vířivka nebo swim spa bude mít dost místa v šachtě okolo na možnost servisu, je to tak naplánované dle stavební přípravy dofdavatele těchto zařízení, jen doladím dle konkrétního modelu. Celé to bude zakryté pojízdnou terasou, kterou budeme využívat na posezení, grilování a pod, v případě využití swim spa ta terasa se posune elektromotorem vedle, ale stále bude zatížitelná, takže grilovačka bude nerušeně poklračovat. Ano, máte pravdu, je to o hodně penězích, ale pořád si myslím, že se swim spa využije více než jen klasický bazén.
Odpovědět
podobná představa zapuštění a zakrytí jako na obrázcích, samozřejmě celá terasa by byla ze stejného materiálu i odstínu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od p_sava:

@xkarlos Tak nastavení předpokládám přes aplikaci…
@p_sava tak samo, jde všechno a je to jen o penězích ... za mě jen zbytečně komplikovaný a nepraktický ... vířivku máme spojenou s terasou (jen terasa je 5x7,5m) a i tak je terasa "malá" ... a nedovedu představit, že budu na terase sedět/grilovat a budu chtí jit do vířivky, tak si s grilem/stolem "popojedu" jinam ... ale každýmu vyhovuje něco jinýho, já mám rád jednoduchá a praktická řešení ...
Odpovědět
Článek se načítá
Tak zatím to ladím. Už jsem se asi rozhodl, že vířivka a bazén budou dvě zařízení. S tím místem není problém, dům je do L, takže je tam terasa 4 x 10 m, tato je druhá pro vířivku a bazén a je hned 2 metry za ní a má 6 x 8 metrů, takže místa fakt bude nadmíru. Grilovačka bude na té první, zde jsme chtěl spíš větší ohniště (i s možností případně zagrilovat nad ohněm), proto jsem měl také dotaz, zda na WPC je možné dát ohniště. Ale jak píšete, je to jednak o penězích, ale také o jednoduchosti řešení, takže asi dvě oddělená zařízení, ale ta pojízdná terasa mě fakt láká, než aby tam trčelo klasické zastřešení bazénu a pod. A technicky na tom snad nic není - svařená terasa na kolečkách a zabudované kolejničky, nic víc. Ale mám ještě cca skoro rok na doladění plánů.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od p_sava:

Tak zatím to ladím. Už jsem se asi rozhodl, že ví…
@p_sava a to, že budete v plně zapuštěné vířivce při koupání koukat do "zdi", to vám nevadí? Já si to nedovedu představit ... a docela by mě zajímalo, jak bude vyřešen pojezd (tak, aby se nezanášel a byl pořád funkční (hlavně v zimě, když v něm občas zamrzne voda)) a hlavně jak bude vyřešeno, že se z terasy nedostane do vířivky a bazému žádný "bordel" ...
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od p_sava:

Tak zatím to ladím. Už jsem se asi rozhodl, že ví…
@p_sava Když teda budete mít dvě terasy, nebylo by lepší jednu z nich řešit jako zimní zahradu? Do ní bych umístil tu výřivku, která by pak nebyla tak náročná na vytápění, byla by krytá před sněhem, deštěm a vy byste se mohli výřivkovat bez ohledu na nepřízeň počasí?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od p_sava:

@xkarlos Tak nastavení předpokládám přes aplikaci…
@p_sava ale to neni jen o sachte..jsou situace, kdy virivku musite uplne vyndat...to uz bych radeji udelala zdenou, ale zase je to pak spis zalezitost na leto a neni tak pohodlna :) Nebo pak nerez. Ta dava v zemi nejvetsi smysl a pokud neni problem s penezi...
Odpovědět
Díky za podněty, určitě zajímavé otázky. Sám si je pořád kladu - a trochu měním představy. Do zdi koukat nebudeme, terasa je za domem a výhled na celou zahradu. Zapuštění je asi trochu komplikace, ale výrobce to vidí naprosto bezproblémově. Vyndávat netřeba, bude kolem šachta (snad jedině pokud by to bylo neopravitelná závada). Ale protože vyloženě druhou terasu nepotřebujeme, možná i nějaké "polozapuštění" vířivky - fakt nevím, chci se podívat někam do showroomu, jak to vůbec vypadá a jak to oni třeba navrhnou.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od p_sava:

Díky za podněty, určitě zajímavé otázky. Sám si j…
@p_sava Nezapustená je trochu bezpečnejšia s ohľadom na deti, ak sa vás to týka
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jakuda:

@p_sava Když teda budete mít dvě terasy, nebylo b…
@jakuda Vy, vysoký, vydra, výr, výřivka... 😀 Promiňte, nemohl jsem jinak 😀.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@jakuda Vy, vysoký, vydra, výr, výřivka... 😀 Pro…
@jozkakomosny V pohodě, díky za upozornění. Ač se snažím sebevíc, s tímto mívám problémy a stane se.
Odpovědět
Po zkoumání možností to bude skoro jistě samostaná vířivka - buď volně postavená, nebo jen mírně zapuštěná, aby byla cca 50 cm nad terénem pro pohodlný vstup. Vedle pak dám nezávisle bazén - asi nejlépe laminátový, samozřejmě zapuštěný. Uvažuji o délce - zda 5 nebo 6 metrů. Bude mít protiproud, někdo mi radí 5 metrů, že s protiproudem to bohatě stačí, někdo zase preferuje 6 metrů, že je tam více prostoru a i při protiproudu není člověk moc blízko u kraje. Takže hledám nově doporučení na dodavatele bazénů včetně kompletní filtrace a názor na tu délku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?