Zídka 50 cm - jaký základ?

Ahoj, rovnali jsme pozemek a jsme o 50 cm výš než sousedi. Skok chceme vyřešit zídkou ze ztraceného bednění (50x25x25) na které bude 3D plot - zídka do "L" 24+3m . Myšlenka je 3 řady bednění - 1. řada v zemi, 2. a 3. nad zemí. Jaký základ zvolit? Betonový a na to ztracené bednění nebo kamenivo a na to ztracené bednění? Nebo jít cestou gabionu? Samozřejmě chceme co nejvíce ušetřit, ale nechci za 10 let řešit, že se to rozpadá. Jinak máme nabídku od firmy na 110 tis, která chce první šáru ztraceného bednění na štěrk a poté zalití betonem. Minimálně demolici, výkop a usazení plotu zvládnem i sami. Ale i tak nevím zda je cena moc/málo.
Odpovědět
napíšu vám jak bych to realizoval já: Nechal bych vykopat díru (na té snížené straně) cca 60 cm hlubkou s šířkou cca 30 - 40 cm. Tuto díru by nechat vylít betonem cca 10 cm pod okraj. Následně bych založil 1. řadu bednění - podsypat suchým betonem pro srovnání. Následně jen vyskládát druhou řadu bednění a dal bych asi i 3. řadu ,aby to bylo aspon těch 20 cm nad terén. Jinak nezapomenout zapíchat roxory (už do do toho základu). Pokud bude 3d plot tak také je možné vynechat v těch místech kde budou sloupky místo pro zabetonování sloupků, anebo nejlépe je zabetonovat rovnou s betonáží toho bednění. Jinak moc nechápu ten návrh firmy, pokud bude v zemi jen 1 šár betonu, tak to není v nezámrzné hloubce, z toho bych měl strach, ono převýšení 50 cm také není úplně málo. Defakto by tu sílu držel jen ten jeden šár v zemi.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od milos_n:

Ahoj, rovnali jsme pozemek a jsme o 50 cm výš než…
@milos_n řešil jsem podobný plot .. jen převýšení 70 cm ... kopat základy a betonovat zídku jsem nechtěl, takže zídka pod plotem je z gabionu ...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od xkarlos:

@milos_n řešil jsem podobný plot .. jen převýšení…
@xkarlos zapoušťel jste gabion do země (třeba 10-15cm nebo jste to neřešil?
Odpovědět
@milos_n ano, dával jsem ho na 10 cm štěrku...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?