Nezkouselas vetovi zavolat, jestli je to ok? Mozna to klukum jen spatne sedlo. Ale je divne, ze oba. Mozna to fakt bylo vakcinou :-N
Larinka teda taky miva tu falesnou brezost taky tyden, ale trapi me to za ni. Porad vaham s tim ozdravenim chovu. Podle jedne westi rozhodci, co ji tu potkavame, je Larinka perfektni, netrpi na alergie, kycle ma v poradku, ma krasnou srst, zdrave rovne zoubky, nema nabeh na tloustnuti. Rikam si, ze by byla skoda, aby nemela stenatka. Jo, pravda, ma jizvu na krku a zlomeny ocasek, ale to se nededi (tak jsme ji bohuzel uz prevzali). Jak jsem psala, neni zrovna z hezkyho chovu :-( Pani rozhodci mi ji pokazde chvali i kvuli strihu. Kdybys videla zdejsi nemecke westiky, jak chodi "zrychtovani," chtela bys brecet!!! Tak bych dokazala zprznit Laru taky, ale davat za to penize nekomu, kdo si rika profik... Jedna pani jezdi strihat svyho westika do Strassburgu do Francie (je to tak 150km). Toz ani neni divu, ze se Lara libi :-)
Jinak nasi psiskove nemaji nejakyho vetsiho panicka. Lara je strasny zavislak, tu nemuzu ani nechat v salonu samotnou. Pani preferuje, aby majitele pejsku sli pryc, ale s nasi Larus a i se Samem tam musime zustat, jinak nespolupracuji. Larus je nestastna, kdyz vyprovodime rano manzela do prace a vita nas uplne silene, kdyz se vracime domu :-) Nas Sam totez. Tezko rict, koho z nasich preferuje. Mamka rika, ze Sam ma radsi toho, kdo prave ji :-D Nikdy bychom westy nevymenili za jiny pejsany, protoze westi jsou osobnosti a charaktery :-)
Pro zajimavost - nas tatka cte Samovi i Larince pohadky, nejradsi maji Dasenku cili zivot stenete! 8-) :-D
S veterinářem si o tom ještě promluvím, si piš.
Na tu falešnou březost většinou trpí fenky fixované na páníčky, což je asi náš případ, taky jsem z toho byla ze začátku zaskočená, že se může Lilly takto změnit, ale je to jen na čas a přijde mi to přirozenější to nechat odeznít bez prášků / injekcí.
Třeba se pro štěňátka rozhodnete, je to moc krásné, my jsme vychovali jeden vrh a i když to bylo hodně náročné, ráda bych si to někdy v budoucnu zopakovala. Jen je práce sehnat ty správné pánečky |-|
Obdivuju tvýho tatínka, že psíkům i čte :-) Naši kluci jsou na mě taky děsní závisláci, jsem s nima od jejich narození, tak za mnou pořád doma chodí, spí v posteli, lezou za mnou i na wc, atd.... No a jsou taky vítací typy, Mauricek si někdy i teď radostí cvrkne :-D a jak jsou dva, tak jim musím dávat vše stejně, pohlazení, chování, pamlsky, jinak se ten druhý urazí :-D fakt je s nima velká sranda. Teď co jsem na mateřské, jsem moc ráda, že je mám, páč přítel chodí z práce pozdě, tak mám kromě miminka společnost a důvod jít ven v jakémkoliv počasí :-D
To by s Larcou a tou fixovanosti na nas dost sedelo. My ji nikdy na to zadne leky nebo injekce nedavali a ani nas to nenapadlo. Na radu pani ze salonu a veterinare jen snizime davku krmeni a vody (aby se ji nenalily mlecne zlazy) a "pecovane" hracky jdou do karanteny :-) Dost me sokovalo, kdyz jsem treba na netu cetla, ze nekteri veterinari automaticky vykastruji nebo vyoperuji delohu!!! Pri falesne brezosti, ani nemusi byt zanet delohy (i v tomto pripade bych se hadala, ale nas vet to nedela).
My jsme pro stenatka rozhodnuti a je mi jasne, jaky to bude hukot :-D
Tak Mauricek ucvrkne? To jsem rada, ze nase Larina v tom neni sama :-D Ja to pripisovala jeji deprivaci. Pani v salonu rikala, ze za to Larus nemuze, ze to je navalem emoci a my ji za to nenadavame. Ona sama si ihned po cvrknuti uvedomi, co udelala a stydi se a stahne ocasek :-N Ale za ty tri roky uz jsme zvykli.
Neumim si predstavit mit stale dva. Staci, kdyz jsme u nasich a oni se Samem zebraji oba - v tomto jsou nejsehranejsi tym, co znam :-D A mas pravdu, ze to jsou vychazky za jakehokoli pocasi. Zrovna dneska rano jsem musela natahnout nepromokavou bundu a gumaky s westikama a jit s Larou (v plastence) vencit :-)
Ahoj holky, po delší době vás s Lilinkou zdravíme :-) My momentálně bojujem s kloubama. Asi měsíc zpátky jsem si při česání všimla, že jí začaly strašně praskat klouby v zadních nožkách... No nelenili jsme a hned druhý den jsme se vydali k veterináři. Následovalo vyšetření, rentgen a nakonec závěr, že se jí nožky vyvíjí nestejnoměrně - zatímco levou má vyvinutou na úrovni 3 měsíců, pravou teprve na úrovni 7 týdnů :-( Tak jsme dostali condrosulfáty a k tomu pak ještě nějaký přípravek vápník - fosfor no a prý se uvidí. Léky jí dáváme každý den už tak tři týdny, ale nemám pocit, že by se to křupání nějak zlepšovalo :-( Ach jo, no snad se to upraví.. :-|
Ale jinak je Lilouš v pohodě, lítá po venku i po kanclu s Berrym, nějaký klidový režim skoro nepřichází v úvahu, protože jsou oba jak urvaní ze řetězu, to je leda někam zamknout a i tak mám pocit, že kdyby měli probourat zeď, tak ti dva spolu prostě blbnout budou :-D
Venku už ji semtam pustíme bez vodítka, pokud v okolí není moc lidí nebo nějaký pes, to potom poslouchá na slovo, dokonce víc, než když je na řemínku - asi se pocit zodpovědnosti :-D Ale běda, jak je na blízku nějaký rušivý element, to na nás pak hází bobek a valí pryč... :-D
Jinak Lili nedávno objevila kouzlo štěkání, takže občas je k nezastavení, nejvíc ji iritujou naše želvy, když jsou vypuštěné z akvárka :-D Takže doma srandy kopec... :-D
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli jsou vaši westíci sněhově bílí... Lili začala měnit srst a ta nová je taková správně drsná, ale má takový nahnědlý tón. Předpokládám, že to bude asi granulema, krmíme ji Arden Grange pro štěňata, mají vysoký podíl kvalitních bílkovin a měly by být dost kvalitní, což pro nás bylo rozhodující. Beta karoten na obalu napsaný není, ale začínám mít pocit, že ho stejně obsahují všechny granule, akorát množství se liší. Teď máme 15kg pytel, takže momentálně změnu řešit nebudeme, jen mě to tak zajímalo... :-)
Ivi, ahoj, to je fajn, ze o sobe davate vedet. S tema kloubama bude mozna vedet Idoch, ja nemam tuseni. Abych pravdu rekla, ani jsem o tom nikdy neslysela. Leda o dysplazii kycelnich kloubu, ale to je neco jineho. Larci taky obcas kroupne v nohach, kdyz ji utiram po koupani, ale skutecne vyjimecne. Je dobre, ze jste to nepodcenili a navstivili veterinare.
S malou steknou si jeste uzijete :-D Lara stekala pokazde na neco, co bylo "nove" a nezname :-D K nepricetnosti ji dokazala privest bedynka s nakupem, sustiva velka igelitka, pytel s odpadem. Nedavno ji uplne rozcilil pes, co jsme ho potkali potme v polich a mel svitici (blikajici) obojek :-D Vypadal jako chodici Las Vegas :-D A zrovna tento tyden mi manzel prifukoval ten sedici balon a to mela chudak Larus skoro infarkt z te slapaci pumpy :-D Uplne vibrovala a stekala :-)
S tou srsti poradi mozna holky. Je fakt mozne, ze je tam betakaroten a nedavno jsem i na nejakych anglickych strankach cetla, ze resili chovatele westiku, ze nejake barvivo pridane do krmeni tu srst taky zbarvuje. Lara by mohla byt snehobila, kdyby nebyla takove cune. Po koupani je tak dva dny hezka. Ale kdyz uz neni trimovana a ma dlouhe ty "kozi" chlupy, ty jsou takove jinak bile, spis mozna nazloutle. Hlavne ji trimujte a nenechavejte jen ostrihat, ta hruba srst dela westa x-)
ahoj, je Ivusko, my máme doma taky Lilly, na westíka se toto jméno báječně hodí :-) ;-) a s těma kloubama bohužel neporadím, ale jestli je Lilinka ještě štěňátko, tak jí určitě dorostou, když jí budete dávat co vám vet poradil, každý štěňě je individuál a má nárok na to růst si jak chce, uvidíš že se to brzo spraví.
mmmk, jestli má Lara tři roky tak to je ideální věk na štěňátka, Lilly je měla jako dárek ke třetím narozeninám a porod zvládla úžasně v pohodě, v klidu, byla jsem dojatá a hlavně mi to pomohlo se zbavit obav z mého porodu, když jsem viděla, jak to jde hladce, tak jsem na svůj porod byla připravená a taky mi to šlo hladce. Nevím, jestli věříš homeopatikům, já ano, Lilly jsme je po poradě s homeopatkou nasadily, aby neměla zánět mléčné žlázy po rozjetí laktace, aby se jí pěkně stáhla děloha, jako prevenci krvácení a opravdu zabrala, jen co porodila už běhala jako kdyby vůbec nerodila :-) Já ty homeopatika pak před a po porodu brala taky a cítila jsem se skvěle.
Chtěla jsem se zeptat, jak jsou vaši miláčci na tom se zubním kamenem. Už jednou jsem s Lilly byla na odstranění ultrazvukem v celkové anestezii a znovu se mi na tento zákrok teda nechce, uff. :-( Nic moc pocit. Tak jim občas enzymatickou pastou zuby vyčistím a teď nově používáme mořskou řasu - plaque off, na doporučení veterináře, ale účinky budou vidět až po 8týdnech, mi ji užíváme zatím jen týdny 3. Doufám, že to zabere ;-) zatím pozoruju, že se o hodně zlepšil zápach z tlamy. Co používáte vy ?
Idoch, Larinka bude mit stenatka az po 4. narozkach, driv to nejak nevyjde. Bude-li harat v dubnu, jak ma, je to mesic, kdy bych mela porodit. Ja si moc netroufam soucasne na svoje prvni miminko a na jeji prvni stenatka (nemam popravde s westikama v tomto smeru zadne zkusenosti). Takze bychom chteli az na podzim, podle harani - harava tak na prelomu srpna a zari. Tu v Nemecku (co rikala ta pani posuzovatelka) je vetsi zajem obecne o stenatka pres zimu (nechapu), protoze pres leto jezdi lidi na dovolene a je problem s malym stenatkem nekam do tepla. A toho hledani panicku se taky bojim. Kolik mela Lilly stenatek? Jedno stenatko chteji urcite nasi k Samovi, jedno si mozna vezmou majitele tatinka stenatek a dve by chteli nasi kamaradi, co nasi Larinku maji silene radi a o pejskovi uz hodne dlouho uvazuji. Nase madam se umi totiz pred navstevama a na navstevach chovat jako ten nejhodnejsi a nejsladsi pejsek, tak se ani neni co divit :-D :-D :-D
Muzes poradit nazev tech homeopatik?
Ad zubni kamen - Lare se dela trochu, hlavne na hornich spicacich. Zkouseli jsme prave tu pastu s enzymi, ale zbytecnost. Ona je silene hakliva na sahani do tlamicky, takze jakmile jsme vzala kartacek (specialni psi - dokonce mame se stetinkama i gumovy), zdrhla a schovala se pod postel. Kdyz jsem se s ni zavrela za timto ucelem do koupelny, strcila hlavu za pracku :-D Kupuju ji radsi takove ty zvykaci veci, tim se to trochu udrzuje a pani v salonu ji to pak stahne takovym necim, co vypada jako soucast manikurniho setu (netusim, co je to). Podle veterinare problem se zubama neni, z tlamy ji nejak netahne.
Jéé, Idoch tak to je ta naše už druhá Lilinka tady :-) Mě to jméno učarovalo, měla jsem ho v hlavě ještě dřív, než jsme si pejska dovezli domů a pro ni je podle mě opravdu perfektní :-N
Léky dáváme poctivě, tak doufám, že to bude dobrý. S rodiči jsme měli pejska, který právě ve stáří na klouby hrozně moc trpěl a tak se bojím, že by se to té naší malé potvůrce mohlo taky přihodit... Takže se snažíme nic nepodcenit a hafákovi dávat opravdu to nejlepší (nebo co si aspoň myslíme, že je nejlepší =-) ).
Zubní kámen s naší malou zatím neřešíme, pořád má ještě mléčné zoubky, jeden už jí sice vypad, ale náhrada se zatím neklube :-). Dostává takové ty žvýkací kostičky a botičky, zoubky jsem jí čistila jednou nějakou psí kuřecí pastou a takovým tím kartáčkem na prst, aby si jako začala zvykat :-) . To se jí moc líbilo, pořád u toho blbla, kartáček si pochopitelně do tlamičky moc strčit nenechala a když už náhodou jo, tak z něj stejně všechnu tu pastu dřív stihla olízat :-D Na druhý den to pak mělo ještě mírné dozvuky při venčení :-p A od té doby jsme to už nezkoušeli :-D
mmmk Lilouš se může zbláznit, když venku potkáme nějaký igelitový pytlík, nejlépe když šustí ve větru :-D To je pak hotovo, prostě nepřítel největší, je potřeba ho bedlivě pozorovat a pokud zaútočí (zašustí), tak pak jedině vyštěkat :-D Odtrhneme ji od něj jedině násilím :-D
Ahojte, zkousim to pridavani fotek :-) Myslim, ze pro tuhle diskuzi idealni funkce :-D
Ivi, ano, taky nas Larinka brani vystekavanim :-D Letajici sacky byvaly casto nejake v byvalem bydliste. Jednou pri orkanu sedela uvnitr na parapetu a ja slysela sileny rachot a Lara stekala jako pominuta - vitr hnal po silnici plastovou popelnici a to teda chudaka Larus poradne nazvedlo. Uplne ji mlatilo srdicko :-N
Pridala jsem svoje oblibene Larinciny fotky, fotku z jejich tretich narozenin, "preskok v bunde," veget s kockou na balkone, pro Idoch - dorustajici vytrimovani s ostrihanim strojkem, lonske Vanoce a hlidani si vlastnich darku a jedna fotka z vychazky.
čau westí maminy!
tyjo, vy tu normálně blafete o 106 :-D
budu reagovat jen na něco, protože jinak bych tu byla týden :-D
idoch, s tím očkováním je to divný. Už jsou kluci v pohodě?
ivu, chudinka Lilly, snad to bude v pohodě. Dobře, že jste hned šli k veterináři.
idoch, chtěla jsem se zeptat, jestli ty štěňátka pomůžou na falešku. Naše Oliva ji právě teď má. Vždycky měla jenom náběh, ale teď je to fakt k nevydržení. Podnikli jsme všechny kroky, aby to přešlo, co nejrychleji. Ale stejně je to peklo. Přítel je navíc celý den v práci a já jsem teď na pár dní v Brně na škole, takže se o ní navíc musí starat budoucí tchánovci :-(
naše Olivka je docela bílá. Všichni se vždycky ptají, jak často ji koupeme. Přitom chodí jednou za tři měsíce do salonu, jinak ji sprchujeme jen nohy, když je bláto. A tak jednou za měsíc ji vysprchuju celou, ale bez šamponu. Šampon jen, když potkáme hnůj nebo něco horšího - bohužel má na to Oliva taky úchylku a umí podobný věci zaručeně vyhledat 8-(
markét, ta fotka pod tim stromkem je boží :-D Čuměj na sebe jako dvě tajný agentky 8-) :-D :-D
mmmk, to děláš dobře, že se štěňátkama počkáš až budeš mít větší miminko, takhle si to užiješ a zvládneš daleko líp, moc ti držím pěsti a je fajn, že už teď má vlastně 4 štěňátka zamluvený ;-) a hlavně víš, do jakých rodin půjdou, to je nejhlavnější.
Já zjistila, že jsem těhotná týden před Lildiným porodem :-) Jinak Lilly měla štěňátek pět :-) ale westi obvykle mívají tak ty 4. Fotky jsi vložila moc pěkné, Lara je na všech moc pěkně upravená. Vidím, že máte i kočičku, jak se snáší ? Naši kluci ty naše kočičáky furt nahánějí, ale kočičáci je mají dost na háku :-D a stačí jim zavčas zdrhnout :-)
fabienne, taky nám vet říkal, že možná po štěňatech ta falešná březost odezní, ale to bohužel není náš případ. Před měsícem ji měla zas, takže si myslím, že už ji bude mít napořád. Ale její roční dcera se hárala jednou a falešnou březost neměla, tak snad jí to vydrží, moc bych si to přála. ;-)
Ivi, naši kluci jsou docela bílý, jen mají trošku zahnědlý packy, jak si je furt žužlají ( zlozvyk ) ale jejich mamina - Lilly - má občas nějaký hnědý proužek, ale po trimování většinou zmizí. Prý to může být krmivem, jenže granule má stejné jako kluci, kuřecí hills. Jo a už se mi párkrát podařilo najít i úplně černý chlup, např. na zádech :-)
Ještě ty homeopatika :
http://www.vseprozdravi.cz/homeopatik...
ARNICA MONTANA 9 CH jsem Lildě dávala už těch 14dní před porodem, GELSEMIUM SEMPERVIRENS jsem jí nedávala vůbec, pak ACTAEA RACEMOSA, CHINA 5 nebo 9 CH, STAPHYSAGRIA 5 nebo 9 CH, PYROGENIUM 9 nebo 15 CH, BELLADONNA 5 nebo 9 CH.
A zkouším přidat taky pár foteček ;-) našich štěňátek, pár minut po porodu a jak nám pěkně vyrostli x-) x-)
Idoch, to jsou sladousci... uplne jsem uronila slzu dojetim :-D Nas Sam je ze sesti stenatek a kdyz jsme si pro nej jeli, nemohla jsem se rozhodnout a bulela jsem jako krava. Kdyz ja bych si je byvala byla vzala vsechny :-D Fakt krasni devititydenni milacci, vymazleni, zvykli na lidi... nas krasavec se mi zalibil, kdyz byl tak jako nad veci (a to mu zustalo) a nesnazil se upoutat nasi pozornost za kazdou cenu jako ostatni stenatka. A jedinymu mu v te dobe uz krasne staly obe usiska :-)
Nevim, z kolika stenat je Larinka, protoze my si ji koupili uz jako druzi majitele a ja uz pak nemela silu po cemkoli patrat 8-( Mame ji jako druzi majitele od jejich 8 tydnu! ;-( Ale vet rikal, ze si mysli, ze nebude vic jak 5 stenat, protoze ona je drobna a priroda pry vi, co dela. Nas vet ma i zkusenost, ze drobna fenka westika mela jen dve stenatka.
Nasi Larus taky obcas najdu cerny chlup. Vzdycky je to na zadech a vzdycky takovy ten hruby kozi. Ale v byvalem meste jsme vencivali s jednim znamym a ten mel westika a skotaka a ten skotak mel zas obcas nejaky bily chlup :-) A pry je daleko vetsi potvora skotak nez westik, coz si radsi ani nechci predstavovat :-D
Ad falesna brezost - Lara ji po prvni haracce nemela a po treti taky ne. Ale od te doby uz pokazde 8-( Mne je ji vzdycky silene lito :-(
Jeste jsem zapomnela odpovedet, jak se Larca se Spasinou snasi :-) Rekla bych, ze maximalne dobre. Hraji si spolu, rozumi si, v nekterych lumparnach spolupracuji a kdyz prijde Lara z venku, vzdycky se se Spasinou dojemne vitaji :-D My jsme si vzali Larinku a za 14 dni jsme si jeli (pro objednanou) Spasinku. Ony jsou spolu od malicka (od Larinych 10 a Spascinych 16 tydnu), navic obe holky. Spaska se prvni kamaradit nechtela, ale Lara ji prinutila :-D Treba nas Sam Spasinu rad nema, nicmene ji jako musi teda trpet, kdyz ji privezeme s sebou. A Spasina je schvalne desna kamoska a otira se o nej a chudak Sam stoji jako solny sloup, chtel by ji prohnat, ale vi, ze by dostal po cumaku :-D
no tak jo, konečně jsem se teda nechala donutit (markét použila lest a nalákala mě na štěňátka :-D) a dočetla vás.
ivu, s těmi klouby - náš bert, když byl menší, tak měl problém se zadní packou. buď na ni špatně šlápl, nebo špatně skočil, nevím, ale pak na ní nedošlapoval a poskakoval po třech. veterinář říkal, že je to něco jako tenisový loket u lidí, ale že se to s věkem spraví. vždycky mu dal nějakou injekci a bylo to téměř hned v pořádku.
teď už se mu to nestává (ťuk, ťuk).
idoch, ty štěňátka jsou nádherný, já bych hned bertovi pořídila kamaráda, ale mám zákaz :-)
musim se přiznat, že my jsme letos zase prošvihli očkování, jsme na to hrozný. stydim se |-|
a jak jste se tu bavily o tom zubním kameni, tak bert ho nikdy neměl, ale poslední měsíc se mi zdálo, že mu trochu smrdí z tlamy, tak jsem se mu koukala na zuby a myslim, že ho má. takže asi teď vyrazíme na procházku a vezmeme to přes zverimex a koupim zatim aspoň ty žvýkací dentastix, nebo co. a až půjdeme na očkování, tak se porádím o zubní pastě.
to ale bude boj, on bert je tak trochu samorost a nevychovaný, nenechá si na sebe moc šáhnout. :-D
a ještě teda taky pár fotek
nikde nikdo?
my už jsme se vrátili, bertovi jsem koupili nějaký tyčinky od puriny a jeden kuřecí sušenej smrádek za čekání :-D než jsem si nasadila rukavice, tak koukal, co jako bude následovat.
pak jsme se stavili ještě pro hrozno a šli zpátky. zima je tam jak v ruským filmu, a to jsem měla dvoje punčocháče, z toho jedny bavlněný, ponožky a teplý kozačky.
bert byl jako prase, takže už jsme absolvovali i sprchu, to byla zase akce. celá koupelna jak po výbuchu. :-D
Jo, ja jsem tu :-) Nase madam drepi na balkone a cumi na psy, dovnitr nechce, protoze je tu trapny teplo, 10°C. My myjeme packy po kazdym venceni, pac Lara je pes postelovy :-D A snasi to kupodivu dobre. Narozdil od koupani kompletniho. To pak musime vygruntovat celou koupelnu a vyvetrat :-D Ale v posledni dobe se Larci desne zalibilo fenovani. Samozrejme to navenek nedava znat, dela, ze se silene boji. Nicmene kdyz si ja umyju a fenuju vlasy, musi byt u toho taky a velice se nastavuje, kdyz na ni zamirim fen :-D Podle spokojeneho vyrazu je to asi to pravy orechovy :-D
Idoch, to jsi nas, westi maminy, potesila s tim olizovanim pacicek. Miluska, co sem chodi, ale momentalne lezi v nemocnici, ma Nelcu, ktera si ty paciny lize porad a dostala uz do toho nejake kvasinky a nic nezabira. Nase Lara to taky dela, ale ne tak casto a navic tajne :-N Ted aktualne nekolikrat byla zachopena pri cinu pod perinou (strci si tam jen hlavu a lizanou packu a mysli si, ze ji vuuuubec neslysime :-D).
:-D :-D se vždycky můžu počůrat smíchy, když bert něco takovýho vymyslí :-D
teď jsme měli zrovna bitku o hrošíka, bert pouštěl strašnou hrůzu, hrošík lítal z jednoho konce obýváku na druhý, bílá příšera za nim...
Lara zas pred chvili Spasine nazorne ukazovala na plysovym medvidkovi, co ji provede :-D Chudak medved, uz ho prirpavila o oci i cumak, koncetiny kupodivu porad ma :-D
Holky máte krásný fotečky, nestačím koukat ;-) Ta nase už povyrostla (teď má nějaké 4 kila), ale pořád je hodně štěněcí :-) Něco nafotím a taky vám to sem plácnu, ať můžete mrknout, jak naše princezna roste :-)
Lili si pacičky lízala, když jsme ji donesli domů, to si je žužlala v jednom kuse, až jsem se bála, jestli tam už nějakou vyrážku nemá nebo aby se jí nějaká neudělala... Ale pak s tím přestala, vůbec si nemůžu uvědomit, kdy... Nějak jsme to neřešili a najednou to bylo pryč, teď už jsem jí strašně dlouho neviděla, že by to dělala :-) Zato miluje takové ty žužlací botičky, na těch fakt totálně ujíždí :-D Akorát je dostává, jenom když tu není Berry, protože ten si dvakrát žvýkne a botička je víte kde :-D (Pro neobeznámené Berry je její největší psí kamarád - Labradoodle - kterého má náš kolega v práci na výchovu, pak bude slepeckej :-) ).
Jinak fén, tak ten Liloušek taky může :-D Když jsme jí poprvé vykoupali, protože nám ji venku zprasilo jiné štěně, tak před ním utíkala, po druhé ze začátku taky, ale pak přišla na to, že to vlastně vůbec není špatný, no a teď už se tomu zcela odevzdává :-D Jakmile ho pustím, vleze si mi do klína a můžu si s ní dělat co chci, madam u toho přivírá oči, případně zcela vytuhne, no prostě nejoblíbenější domácí spotřebič :-D (Druhý je lednička, z ní občas padá šunka, tak to taky neustále kontroluje :-D )
to mě těší, že se vám moje fotky líbí. Mě to taky moc dojímá, když si je prohlížím x-) uteklo to tak rychle a bylo to moc krásné.
mmmk, no my jsme Lilly nechali překrývat, na první krytí jsme jeli do Bratislavy v pátek a pak ještě jednou v neděli, tak možná proto štěňátek bylo pět :-) příště už bych asi překrývat nešla, ale napoprvé mi to poradil jak veterinář tak chovatelka, od které Lilly máme, tož jsme to udělali. Ještě před odjezdem k ženichovy jsme s Lilly byli na vaginální cytologii a krevních odběrech, aby jí vet zjistil hladinu progesteronu, jestli už se ovulace blíží no a vyšlo nám to asi tak na 9 den od prvního dne co jsem zjistila že hárá. Ale zkušení chovatelé už to na těch svých fenkách poznají i bez těchto testů, že fenka dává ocas na stranu, že krvácení je světlejší, atd... no ale my jako začátečníci jsme se holt spolehli na laboratoř :-)
ikarkulko, Bertík je krasavec, vidím, že je stejně zvědavý, jako naši kluci a taky má rád sluníčko a sníh, že ? Monty i Maurice sníh zbožňují, teď je ho u nás spousta, tak se v něm válí o 106 a po venčení si domů vedu sněhové kuličky :-D
Ohledně očkování, já myslím, že to nemusí být zas až tak přesné na den, pejsek je určitě chráněný dýl, než rok od očkování. Myslím že když půjdeš tak do měsíce, co očkování prošlo, tak je to ještě pořád ok.
To su ale pekne steniatka. :-) Je to aj moj sen mat aspon raz steniatka,ale kedze mame iba Maxa tak to bude tazke.
Ja by som si rada zaobstarala aj fenku, ale manzel o tom nechce ani pocut :-( .Tak co uz, mozno raz x-) .
Inac ideme domov na Vianoce, ale Max bohuzial zostava v Irsku nakolko ideme letecky Ryanairom a oni psov neberu. :-( .
Bude mi za nim smutno a jemu urcite tiez.Darcek dostal uz teraz, aby sme ho o nic neukratili.Este mu kupim nejaku maskrtu.
Pozerate Polepsovnu mazlicku?
Ja som zacala niektore rady pani Dr. Zertove aplikovat na Maxovi a celkom to zabera x-) .
Prajeme vsetkym stastne a vesele Vianoce.Max a Tina :-N
Idoch, to je takova veda? My na to Larince a Bertovi (od Karkulku) dame asi jedno odpoledne. Zkusim se o tom jeste pobavit s veterinarem a pani v salonu. To je teda veda, skoro jako u zenske :-D Cekam, kdy zacnou vyrabet tehotenske testy pro fenky :-D Ach jo, stejne me obcas prepada strach, ze to nezvladnem :-N Mne zdejsi veterinari nejsou moc sympaticti, prijde mi, ze naprosto neuznavaji, ze panicek ma nejaky nazor. Napriklad, aby mel panicek pocit, ze je pejsek lecen, predepisou nejake prasky psovi, i kdyz je nepotrebuje. Provadeji naprosto zbytecna vysetreni a stoji to vsecko tak 10x tolik, co v CR. To vsecko vim z konzultace s ceskymi veterinari.
Nase sousedka v byvalem bydlisti mela fenku westika (uz relativne starou, snad 12) a ta prodelala rakovinu nadledvinek a pak mela porad probelmy a porad omdlivala a k tomu dysplazku kloubu. A ona s ni porad chodila na veterinu (mesicne na to padla jeji vyplata) a pejsine se darilo furt hur, i jsem to tu hodne stranek zpet popisovala. A jednou prijela z veteriny, ze potrebuje sehnat 500€, ze jeji fenka musi na operaci (jasne, chtela pujcit ode mne), pry ma zanet delohy a museji ji tu delohu vzit. To uz jsem se vztekla, zavolala do Chomutova na veterinarni kliniku, rekli, kdy mame dojet a my se tam tak nejak dostaly. Veterinar jeji fenku vysetril ultrazvukem, prohlidl skrz na skrz, udelal nejake rozbory moci (co mohl udelat hned) a dospel k zaveru, ze zadny zanet delohy nema, protoze delohu ji patrne vzali pri kastraci a nejvetsi jeji problem je, ze bere prilis mnoho leku na to, ze nema nadledvinky. Za vysetreni si vzal snad stovku za ten rozbor, jinak nic nechtel, zabyval se nama dva hodiny. Sousedka naprosto v pr..., snizila pejsine davky prasku a pejsina byla za dva dny naprosto fit.
Tina, to je mi Maxe chudacka lito, ze zustava v Irsku. Snad se tam bude mit dobre a nebude tesknit. My Larinku berem samozrejme s sebou, i kocku. Vsichni by je postradali :-D Nasi prvni vitaji Laru, kdyz prijedem. Pravda, ona z auta vystupuje nejrychleji a nejrychleji je v kuchyni :-D
Uzijte si Vanoce na Slovensku x-)
mmmk, no věda to není, ale já jsem chtěla, aby Lilly zabřezla napoprvé a ještě když už jsme měli jet do Blavy za ženichem, tak jsem to chtěla mít jisté :-) ;-) Však říkám, že zkušení chovatelé to na svých fenečkách poznají, na žádné testy jít nemusí. Jenže já si o tom nastudovala na netu, vet mě v tom podpořil a tak jsme to měli i s testama :-) Uvidíš, to zvládnete !
Ten příběh mě teda dostal, jak je toto možné, jak to může veterinář dělat jen pro peníze ? a na úkor zvířete, které je bezbranné, věří bezmezně svému pánečkovi, to fakt nechápu a moc mě to mrzí :-| :-( .
Lara je pěkně fikaná, že rovnou do pádí kuchyně :-D se vyzná :-D To jste pěkní cestovatelé, s kočkou, se psem a za chvilku i s miminkem :-) My když cestujem s klukama, je to něco, Monty to špatně snáší a musíme často zastavovat, někdy i zvrací. Velké vzdálenosti u nás zatím nepřipadají v úvahu, tak do 50 - 70 km max.
Idoch, mne prave proto desi, ze bych se tu musela na nejakeho veta obratit a narazila bych zrovna na takovou svini 8-( Lara nikdy nemocna nebyla a prakticky na veterinu chodime jen na ockovani a to vzdycky v Cechach. Nedam tu za nejakou podezrelou lacinou vakcinu 60€, aby se mi pak pes vyskrabal z kuze (jedne fence westika tu po ockovani na vzteklinu vypadalo kolo chlupu kolem vpichu - o velikosti dlane). Ja tu prave nemam zatim na zadneho veterinare dobre reference, proto se bojim. A presne tak - Larinka mi 100% duveruje, takze ji nechci zbytecne nechat trapit nejakym zlatokopem. Toho naseho ceskeho veterinare mam skutecne uprimne rada. Ten mi poradi i mailem a za pripadne konzultace osobne si zadne penize nikdy nevzal.
Larus cestuje od malicka, co ji mame. Prvni se chce divat ven, jak jedeme pres mesto a jakmile najedem na dalnici pred Stuttgartem a sjedeme u Slavkova, tak tech 800 km prospi jako miminko na zadnim sedadle :-) Kocka chvili protestuje, parkrat mnoukne a pak to zalomi vedle Larinky vzadu :-D A takhle me na benzince postradaly, kdyz jsem sla zaplatit :-D
Ahoj holky,
tak už jsem konečně doma. O Olivu bylo skvěle postaráno, přesto se mi moc stýskalo :-( Faleška postupně odezněla, teď už se zdá být Oli úplně v pohodě, ale žába zůstane raději ještě pár dní v karanténě :-D Řekla bych, že tomu přispěl i sníh. Ten Oliva miluje, strašně v něm vždycky řádí :-D :-D
markét, u nás taky vždycky všichni vítají nejdřív Olivu. To je úplné nadšení, mazlení, líbání. My jsme přivítáni až dlouho poté - většinou, když jde Oliva obhlídnout kuchyni :-D
tinko, a kdo Maxe v Irsku hlídá? Nějací známí? On to určitě zvládne ;-)
Ještě pár aktuální fotek naší cácory. Ty sněhové jsou dnešní. Omluvte mírně zanedbaný vzhled, jdeme do salónu až po vánocích. Olivka bude pod stromečkem i jako loni za váguse :-N Ale zase nám v těch mínus deseti nezmrzne.
mmmk, tak jestli máš veterináře v ČR a na návštěvy domů jezdíte, tak máš ještě dost času k tomu si najít nějakého poctivého u vás. Věřím, že tam určtiě nějaký existuje ;-) Až bude Lara nakrytá, k vetovi s ní nemusíš vůbec chodit, i porod zvládnete doma. My jsme veterináře navštívili když byla Lilly měsíc březí na ultrazvuk, aby jsme věděli, kolik těch štěňátek v bříšku má, řekl nám šest, ale nakonec jich bylo pět. Pak se prý někdy ke konci březosti dělá, ale spíš u velkých plemen a početných vrzích rentgen, kde zjistí, jeslti jsou štěňátka pěkně připravena a nedojde k zapříčení při porodu. Ale na to bych s fenkou nešla, když si vzpomenu, jaké měla Lilly bříško, sotva chodila, a ještě ji kvůli rentgenu otáčet na záda, uff, fakt ne. :-|
A fotka moc pěkná, jako kdyby říkali, "paničko, kam to jako jdeš, no snad nás tady nenecháš jen s pánečkem" :-D Hmm, a to na takovou dálku je nevozíte v přepravce ? Já teda kluky v přepravce vozím, nikdy jsem je na volno v autě nenechala, možná by se jim to tak líbilo víc, ale mám strach, že kdybych prudce zabrzdila, tak by letěli na sklo.
fabienne, krásné fotečky, Oliva si sníh krásně užívá :-D stejně jako naši klucí ;-) a tomu, jestli říkáš zarostlý pes, tak to bys měla vidět ty naši. Každý večer si říkám, že dnes na ně vlítnu, ale pak si najdu dalších milion výmluv ]-( a odložím to na další den, no snad je do Vánoc stihnu dát trochu do pucu.
mmmk, karkulko, dívala jsem se do vašich alb a jsem nadšená. Prostě nádhera, jako v pohádce, Váš styl se mi moc líbí, v tomto stylu máme zatím zařízenou koupelnu (letos), příští rok snad přidáme kuchyň, ale nejsme tak akční, jako vy, nám všechno děsně trvá.
luci, olivka je kouzelná, na tom polštáři bych jí umačkala :-D a jestli tohle je zanedbaný vzhled, tak ti asi vyfotim berta. taky jde do lazebnictví až po vánocích, možná až po novém roce. a trochu smrdí :-D teď si spokojeně chrupe na sedačce, ani se nehne.
idoch, díky za pochvalu ;-) a nemysli si, že my to máme všechno rup šup, nám taky všechno děsně trvá. já něž se k něčemu dokopu... třeba teď už bych měla péct :-D