Co ? :) Jednak už deset let není 380V a 220V, ale 400V a 230V. A 3x230V = 400V, pokud nemyslíš 3x tu samou fázi. Takže mi není moc jasná ta otázka. A druhak bude záležet hlavně na typu desky, co umožňuje, ale zapojit 3x na stejnou fázi je blbost, protože každá plotýnka má cca 2kW = cca 9A. A dvě plotýnky na jedný fázi neunese 16A jistič, natož tři. To neunese ani ten drát, co tam bude. Nehledě na to, že 3x stejná fáze není 400V.
Myslím, že @davescz to napsal výstižně ;-) samozřejmě záleží jakou máš desku, jaký kabel ve zdi, jaké jištění v rozvaděči, to si nenapsal. Pokud máš do domu 3fáz proud tak bych volil 3fázové zapojení desky, nebude tak zatížená jedna fáze, nepotřebuješ tak silný přívodní kabel, je větší výběr v deskách ;-)
Zdravim,mel bych dotaz na odborniky elektrikare.Koupil jsem indukcni desku 6.6kw s vyvodem 4ziloveho kabelu a vest.troubu 2.4kw.Mam omlacenou zed a budu tahat novy privodni kabel,tak se chci zeptat jestli muze byt 5×4 cyky.Vim ze je to hodne predimenzovane,ale jde mi o to jestli tim nic nezkazim.Oba spotrebice mi bude zapojovat a osazovat jisticema elektrikar ktery se vrati za tyden z ciziny tak se ho nemuzu ted zepat a potrebuju nahazovat.Predem dekuji za rady.K
@kuca1
Na tohle ti staci 5x2,5. Jeste jsem nevidel kuchynsky spotrebic ktery by se musel tahat 4kou.
2,5ka ma standardni zatizeni 16 amper tj 3,6kw na fazi. Pocitej krat 3 tak to utahne pres 10kw.