Odpověď na příspěvek od jourar:
Ahoj, pravě jsem dodělal dřevěnou chatku (zahradn… @jourar Nejlepší bude nechat si to udělat od elektrikáře.Odpověď na příspěvek od jourar:
Ahoj, pravě jsem dodělal dřevěnou chatku (zahradn… @jourar Nehorľavú podložku určite, ale opýtajte sa toho, čo Vám tam bude robiť revíziu.Odpověď na příspěvek od jourar:
Ahoj, pravě jsem dodělal dřevěnou chatku (zahradn… @jourar chápu že chcete ušetřit nějakou tu kačku za elektrikáře. Ale zrovna u toho když tomu člověk moc nerozumí je vysoké ryziko že v lepším případě chatka shoří a v horším že to někoho zabije. Je toho mraky a lidí si furt říct nedají. Ale když trvate že to budete dělat sám tak není pravda že vše musí mít nehořlavou podložku. To určuje výrobce jestli je zařízení možné montovat na hořlavi povrch. To se týče i kabelů. A nevím odkud tahate přívod ale doporučuji rozvaděč ještě přízemnít aspoň 6 mědi.Odpověď na příspěvek od jourar:
Děkuji všem za rady. Hlavně Pyramisu, raději dam … @jourar Tady se dělá z elektriky raketová věda, přitom to zvládne téměř kdokoliv. Mi dělali elektriku starší elektrikáři a po návštěvě kamaráda revizáka jsem to musel celé předělat. Ano, nastudovat některé věci mi trvalo nějaký čas, ale potom to zvládne skoro cvičená opice. Navíc, chytrou domácnost jsem si dělal úplně sám, od píky. revizák mě pochválil, říkal, že to mám lepší jak mnozí elektrikáři, vše proměřil, vše OK, takže asi tak.Odpověď na příspěvek od jourar:
Děkuji všem za rady. Hlavně Pyramisu, raději dam … @jourar Bohužel máte pravdu.Odpověď na příspěvek od jourar:
Ahoj, a ještě jeden dotaz. Mám tam přivedeny kabe… @jourar ohledne faze urcite prvni varianta rozbalancujete zatez. Jinak mel by jste pouzit proudove chranice (rozhodne ne jeden uz kvuli svetlu) ale nevim kde mate bod rozdeleni jestli uz privod je TN-S nebo jenom kabel ke petizila, dale pokud pouzijete 3x16 chranic tak nedodrzite selektivitu (mate ho uz v rozvodnici), pokud teda nema jinou charakteristiku. Asi lepsi volba by byl vypinac. Dale by jste se mel zamyslet nad uzemenim... ale dale bych spis doporucoval to dat udelat elektrikari .