@brosta No, my máme žádost tedy u ČEZu a snad je to stejné i u EONu, my jsme žádali o připojení loni v březnu, a myslím, že na to mají 15 měsíců (nebo 18 - nejsem si úplně jistá, musela bych se podívat do té smlouvy), zaplatili jsme polovinu poplatku za připojení, 2.polovinu zaplatíme než nás připojí. A projekt, povolení, i kopání a připojení kabelu k našemu pozemku, vše hradí ČEZ na své náklady, ted nám zrovna poslali z úřadu územní souhlas, takže snad do léta to zvládnou i připojit. Budou nám kopat přípojku dlouhou 86m.
@brosta Už si to přesně nevybavuji, ale myslím, že od žádosti mají 30 dní na vyjádření. Poslali nám nějakou smlouvu o smlouvě budoucí o připojení, na základě toho jsme museli hned zaplatit tu polovinu poplatku. Celkem poplatek máme 12500Kč. Pokud by se to nezaplatilo, tak by se tím žádost zrušila. A pak to ČEZ předává nějaké externí nasmlouvané firmě, která zařizuje projekt a všechny doklady k povolení. S tou firmou jsme pak komunikovali třeba o tom kde chceme umístit na pozemku ten pilíř na kabel.
je to jak píše @magdina01 zrovna minulý týden nám zakopaly kabely, ted už jen antoníček a hurá máme elektriku :-) ale trvá to fakt dlouho, my to naštěstí řešily hodně dopředu, protože nám stavební povolení daly až po 14 měsících :-) budeme mít Eon
@verulicek88 jakmile přišla smlouva, tak tam byla doba do které se platila první splátka 6250,- (půlka z 12500,-) a ted před kopáním jsme zaplatily tu druhou
Mám ještě jednu otázku...řešíme pořád připojení, kolem domu nám normálně vede pouliční osvětlení. Eon mi dnes řekl, že v plánku to osvětlení nemají proto, že je to obecní a oni s tím nemají nic společného..o pár desítek metrů dál se na tuto elektriku připojuje několik chatařů - jsou tam na sloupech takové (s prominutím tyče s kloboučkem a krabičky..) a očividně z toho normálně cucají šťávu..nevíte, jak je to možné? :-x
Kdo si prošel stavbou domu od úplného počátku, tak mi jistě dá za pravdu, že je to martýrium vydlážděné horami papírů a problémů, ale to co vyvádí EON, tak to je opravdu něco. Mají vás jako svého zákazníka u zádele. Komunikace žádná, poplatek jsme uhradili hned po podepsání smlouvy (listopad 2015), a do dnešního dne nemáme přípojku - napojeni jsme na sousedy (vřelé díky jim). Horší firmu jsem ještě nezažil. Jejich odpověď je že na to mají podle smlouvy 14měsíců a hotovo, že by byli ochotní vyjít vstříc, tak to ani náhodou. Chce se mi z nich zvracet. ]-(
@masoox pokud nemáte přípojku na hranici pozemku, tak to trvá opravdu až rok.... pokud je přípojka na pozemku a stojí tam pilíř, tak je elektroměr do týdne ( u Čezu )
@masoox Zažádal jsem v květnu, nicméně mé připojení bude realizované společně s připojením souseda, který žádal dříve. Před měsícem jsem podepsal smlouvu o zřízení jejich pilíře a zástavě připojené k projektu připojení. Tedy je projekt. Ptal jsem se eonu, kdy tedy připojení proběhne, na odpověď mají 5 dnů, jsem zvědavej, jestli se něco dovím.
@masoox
Ne že bych se E-onu chtěl zastával, to ani omylem, ale on ten rok v dnešní šarádě lhůt vyhlášek a zákonů není zase tak moc. V mém případě jsem uhradil rezervační poplatek v lednu a připojení bylo na konci října. Jenže. Bylo nutné vybodovat novou trasu - sloup. Šlo se přes 4 soukromé pozemky. Do procesu jsem se nechal na svoji žádost zapojit a společně s projekční kanceláří (pro E-on projektuje přípojky a vyběhává papíry externí firma) jsem obíhal sousedy s vyjádřením ke st. řízení sháněl podpisy atp. Navíc se mi tam dva majitelé pozemků šprajcli, že přes ně žádný kabel nepůjde, takže se šlo se slivovicí a flaškou vína na návštěvu:) No prostě abych to zkrátil jenom papírování, územní souhlas apod zabraly 4 měsíce a to věřím, že jsem spoustu času ušetřil vlastní aktivitou. Ono je rozdíl něco někomu poslat poštou a čekat až si to vyzvedne nebo na doručenku, nebo si to nechat podepsat mezi dveřma a cestou do práce to hodit do kanceláře.
No tak abych to uvedl na pravou míru - EON nám sdělil, že musíme počkat na územní rozhodnutí, ale až bude mít EON hotový projekt (přímá linie 19ti metrů) - toto jim trvá už od prosince 2015. Nechápu proč tedy byli účastníky našeho územka a st. povolení, kde bylo vše OK, a teď znovu jejich územko na 19metrů kabelu. V březnu se ohradili, že jim územní řízení trvá půl roku, no a už je to 8měsíců a furt nic. My se máme za cca měsíc do nového domu nastěhovat, ale to je zřejmě nes.re, že. Peníze si vzali hned, ale makat se jim jaksi nechce.
@petrsv1000 Vážený pane, to nikdo nemohl vědět, vše probíhalo normálně, VaK, plyn zcela bez problémů, a tak jsme si zřídili dočasné připojení od sousedů. Vše bylo vázáno na termíny smluv s dodavatelem stavby a bankou (úvěr). Tady nejde o to, že by jsme nemohli stavět kvůli elektřině, ale o to, že ostatní instituce vše stíhají celkem v pohodě, ale EON vás má na háku. Nemají ani žádné pobočky pro klienty, kde by jste mohl s někým kompetentním jednat, a v to vidím jen a jen záměr - něco potřebuješ, tak zaplať a postav si betonovou čekárnu.
@masoox právě proto, že to nemohl nikdo vědět bych nezačínal dokud nemám vše potřebné vyřízení. A o tom, že přípjky elektřiny, pokud nejsou na pozemku prostě dodavatelům trvají, to je známá věc...
@r4d3k74 Třeba proto, že zažádáš o přípojku 32A a oni ti po roce řeknou, že tě nepřipojí, že jen 25A, nebo to může trvat ještě déle... radši bych měl el.na hranici a byl tak klidnější, než pak čeka t s hotovým domem na přípojku....
@petrsv1000 Tak já zažádal v době, kdy jsem kupoval pozemek a předpokládal jsem, že když se mnou uzavřou smlouvu na 3x25A, tak ví, že ta kapacita bude a že mi tam ty dráty dotáhnou. Navíc smlouva s eonem je i podmínkou SÚ pro ohlášku. Takže ano, protože jim to trochu trvá, začnu stavět bez elektriky na hranici pozemku.