Uložení elektřiny ve skladbě podlahy

Zdravím, Momentálně máme dokončenou elektroinstalaci. Máme pár kabelů které vedou na základové desce a jsou na ní položeny. Moje otázka zní tyto kabely se nedávají do žádné chráničky? Jde mi o to že následují samozřejmě omitky a bojim se např. prorazeni. Má to cenu řešit? Diky
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od patrik789:

Zdravím, Momentálně máme dokončenou elektroinsta…
@patrik789 Má to cenu riešiť, firmy na to serú a potom budete riešiť posekané káble. Naťahajte to takmer výhradne po obvode miestností, aj keby to muselo ísť úplne dookola. A tam, kde to fakt nejde dajte z dvoch strán dosky a prilepte ich k zemi.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od roman_:

@patrik789 Má to cenu riešiť, firmy na to serú a …
@roman_ Po obvode úplne natesno by som to nedával... omietky by mali byť kvôli vzduchotesnosti natiahnuté kompletne od spodku až po strop. Ale do chráničky by som ich určite dal. Taká tá pevnejšia šedá, nie tá tenká. A hlavne sa pripravte, že po omietkároch je docela dosť bordelu. A ešte by som si dával pozor na značenie káblov. Sused ich mal popísané bielou fixkou a po omietkároch nebolo už poznať, čo je čo.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od josefx:

@roman_ Po obvode úplne natesno by som to nedával…
@josefx Prvý šár stačí natiahnuť lepidlom, ja som iba natieral soudatightom a omietka nešla až po zem. Ale robil som to dosť neštandadne, omietky až po podlahách a vlastne to ani neboli omietky, ale iba lepidlo a tmel na sádroše. Čo sa týka značenia, doporučujem napísať označenie do vnútra krabičky, nie na káble. A z mojej skúsenosti nepoužívajte také tie ručké štítkovače, čo na plastovú pásku plasticky vyrazia nápis. Text je nezničiteľný, ale to je k hovnu, pretože to nedrží. Nakoniec sa mi osvedčila farebná izolačka a fixka.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?