Odpověď na příspěvek od back1:
Dobrý den, rád bych se zeptal podle mého schématu… @back1 Šmíknout a už to jede. Jen je dobré si na to zhasnout :-)Odpověď na příspěvek od back1:
Dobrý den, rád bych se zeptal podle mého schématu… @back1 jenom pro upresneni, svetla se ve vetsine pripadu zapojuji paralelne nikoliv seriove (kdyz opomenu vanocni svetylka).Odpověď na příspěvek od franti_p:
Ano, zapojení je paralelní - při sériovém zapojen… @franti_p Jedná se o chytré světla, nejsou napojeni ani na vypínáč, respektive ten kabel jde přímo od pojistek. Netuším tedy jak to zapojit paralelně.Odpověď na příspěvek od m_i_r_e_k:
Je to jak píšete, dráty stejné barvy do stejné zd… @m_i_r_e_k @franti_p Jedná se o chytré světla, nejsou napojeni ani na vypínáč, respektive ten kabel jde přímo od pojistek. Netuším tedy jak to zapojit paralelně.Odpověď na příspěvek od franti_p:
Ano, zapojení je paralelní - při sériovém zapojen… @franti_p A hlavně by to ani moc nesvítilo :-)Odpověď na příspěvek od back1:
Dobrý den, rád bych se zeptal podle mého schématu… @back1 nechci znit osklive ale pokud to nezvladnete podle zdejsiho popisu tak si radeji nekoho zavolejte. Navic u serioveho zapojeni se deli napeti mezi spotrebice (coz se prave vyuziva u osvetleni vanocnich stromecku). ve vasem pripade by to asi zpusobilo nefunkcnost osvetleni, za predpokladu ze svetlo nepodporuje i US soustavu a ze obe maji cca stejnou spotrebu pak by to asi elektronika svetla rozchodila ale proc by to clovek riskoval/delal...Odpověď na příspěvek od back1:
@franti_p Jedná se o chytré světla, nejsou napoje… @back1 Tak jak jste to sám popsal, že zapojíte stejné barvy na jednu spojku, tak je to paralelně. Bohužel ale pokud opravdu nevíte, co je paralelní a co sériové zapojení a ani si to nejste ochotný dohledat, neměl byste se do toho vůbec hrabat. Je potřeba k tomu mít nějaké základní znalosti. Pokud si chcete hrát s elektřinou, začněte s bezpečným napětím, a/nebo si o tom aspoň přečtěte knížku. Je to asi jako byste chtěl řídit auto a ptal se tady, který pedál máte zmáčknout. Nic ve zlém.Odpověď na příspěvek od m_i_r_e_k:
@back1 Tak jak jste to sám popsal, že zapojíte st… @m_i_r_e_k Tak všechny koncové světla jsem zapojil :) tady mě prostě zmátlo to, že tam prostě nevisel trojžilový kabel, ale, že tam je prostě očko, které pravděpodobně vede dále ke světlu co je 3 metry od této smyčky, které jsem také zvládnul zapojit. Prostě mrknu na návod od světla vezmu šroubovák a udělám to podle návodu (samozřejmě, že si předtím vypnu pojistky), ale nebyl jsem si 100% jist zda můžu smyčku říznout a napojit. Jinak světla nemají stejnou spotřebu (jsou rozdílná), ale co jsem tedy z rad výše pochopil je to tedy nakonec pararelní zapojení a né sériové.