Zásuvky, vypínače, termostat v bočnici kuchyňské linky

Dobrý den, z prostorových důvodů bychom potřebovali umístit dvojzásuvku, termostat podlahového topení a dvojvypínač na světla místo do stěny (kde to momentálně už je nachystané na připojení) do dřevěné bočnice kuchyňské linky. Tato bočnice bude mít ve spodní a horní části odvětrávací mřížku kvůli ledničce. Vidí tam odborníci problém? Bohužel potřebuju rychlou odpověď kvůli truhláři, který na to čeká a můj elektrikář leží s covidem a nebere telefony. V přiloženém obrázku jsou žluté znázorněné cca pozice odvětrávacích mřížek, červeně výše uvedené elektrokomponenty. Přikládám také fotku aktuálního umístění ve stěně. Děkuju
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od drevo_dum:

Dobrý den, z prostorových důvodů bychom potřebova…
@drevo_dum tam nezáleží na odvětrávání, ale důležitá je šířka bočnice. Dělají totiž krabičky s hloubkou jenom 3cm. Což je pro tebe ideální, akorát se nesmí instalovat do hořlavých materiálů, což bočnice je... Do hořlavých materiálů jsou např. dvouplášťové, ale ty se zase nedělají nízké, takže potřebuješ víc jak 5cm. Tady fakt záleží jenom na tom konkrétním elektrikáři, jestli si to dovolí nebo ne...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kekita:

@drevo_dum tam nezáleží na odvětrávání, ale důlež…
Děkuju za upozornění. Deska bude tlustá kolem 40 mm a našel jsem i dvojitou instalační krabici s hloubkou 47 mm, to by mělo být ok. Plán je umístit to co nejvíc ke stěně, abychom byli až za ledničkou. Ta má mít za sebou stejně prostor min 50 mm.. Je to sice všechno na knap, ale šance to tam dostat tady je..
Odpovědět

Děkuju za upozornění. Deska bude tlustá kolem 40 …
@drevo_dum ale to ti stejně nevychází, protože průměr je 68mm a od okraje musíš mít minimálně alespoň 5mm, takže to stejně bude zasahovat do ledničky...
Odpovědět
Profilova fotka
A do tej steny z boku sa to navrtať nedá?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od josefx:

A do tej steny z boku sa to navrtať nedá?
@josefx vidíš, to mě nenapadlo, že je z boku stěna. To mi přijde opravdu nejjednodušší 👍
Odpovědět

Dobrý den, z prostorových důvodů bychom potřebova…
@drevo_dum já ještě dodám že teplo z ledničky bude ovlivňovat ten termostat. Osobně bych hledal jiné řešení.
Odpovědět
@edison101
Odpovědět
Termostat je napojený kabelem do podlahy, to by mělo být ok.. V této fázi už to předělávat nechci, dům je v podstatě hotový, chybí jen namontovat vypínače a zásuvky.. Už se mi ozval můj elektrikář a "požehnal" mi to, že pokud dosáhnout kabely, není problém. Děkuju všem za příspěvky.
Odpovědět

Termostat je napojený kabelem do podlahy, to by m…
@drevo_dum Ale lednička dává teplo a bude furt ohřátý a podlaha studená protože bude teplo. Nám lednička prohřeje 15cm zeď cihlovou s omítkami protože je přilepená k ní
Odpovědět

Termostat je napojený kabelem do podlahy, to by m…
@drevo_dum jo vy máte El. Topné rohože to si je ještě někdo montuje 😁.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?