Ráda bych znala názory na tuhle situaci: Rekonstruovala jsem část bytu (koupelna, záchod, chodba, kuchyně). Práce byly na sebe vázány a já jsem v tom fofru udělala zásadní chybu, že jsem si nenechala poslat cenovou kalkulaci na rekonstrukci elektroinstalace. Práce začaly a já jsem několikrát žádala, aby mi kalkulaci poslali, ale dočkala jsem se jí, až byla většina prací skončena. Částka byla 42 000,-. Zaskočilo mě to, zdála se mi vysoká, ale říkala jsem si, že je to prostě profi firma, tak že to je drahé, ale bude to bezchybné. Jenže opak byl pravdou, byly tam chyby a nedodělky, nevycházeli mi vstříc časově, takže se některé práce zdržely atd. A nyní mi přišla už opravdová faktura navýšená ještě o částku 8000,- . Napsala jsem majiteli firmy mail, kde jsem upozornila na chyby, odpověděl, že mi sleví 2000 Kč. To se mi nelíbí. Takže se ptám:
1. odpovídá podle vás cena téměř 50 000,- za tuto část bytu? Podotýkám, že jsem si nevymýšlela nic moc extra drahého ani složitého, vypínače a zásuvky ABB Time, žádné rozvody internetu ani zabezpečení...
2. Setkali jste se už s touto situací a jak jste to řešili? Našla jsem si už i zákon, kde se říká, že pokud cena nebyla předem stanovena a dohodnuta, platí cena, jaká je běžná v danou dobu v daném místě. Nechci být krysa a nezaplatit, ale taky ze sebe nechci dělat blbce. Jsem na to sama a asi tu trochu cítím snahu vydělat na ženské, co tomu nerozumí. Proto jsem i fakturu nechala posoudit jinému elektrikáři, ten se podle prvního vyjádřil, že je to opravdu hodně, víc mi řekne, až se na to podívá podrobněji.
Je mi z toho blbě, nechci nikomu dělat naschvály a ráda bych se domluvila, ale asi to nebude možné. :-(
Děkuju za všechny reakce.
Tak další zpravodajství z mého případu. Nechala jsem si udělat odhad ceny ještě od třetí firmy - opět něco kolem 30 000 Kč. Takže jsem panu majiteli poslala doporučeně zdůvodňující dopis a na účet 30 000 Kč. A uvidíme.
A to nemáte ani žádnou korespondenci přes email? To jste mu jen zavolala, rekla, Franto, přijeď mi udělat elektro, peníze domluvíme potom? Nějak si to nedovedu představit ani u příbuznýho ;-)
Tak doufejte, že ty peníze přijme a nebude se soudit. Každopádně v rámci jedný vesnice to dost naruší dobrý vztahy...
@slabici Tak já jsem tu už několikrát napsala, že vím, že jsem udělala blbost, druhá věc je, že pan majitel to možná udělal schválně, že o ceně pomlčel a myslel si, že to projde...
@imabeaka Já zrovna dělám novou elektřinu pro kuchyň+ koupelna, sekání moc nebylo, kabely vesměs v podhledech stupačce a v kuchyni v lištách za novou linkou, materiál 6000kč a za práci si víc jak 4000 neřeknu, to by mě hamba fackovala, sic je pravda že to mám jako bokouvku, ale i tak.