Odpověď na příspěvek od vistabuena:
Mám menší stavbu z broušeného Porothermu, vnější … @vistabuena nejprve bych pomocí brousicího hladítka obrousil větší nerovnosti. Pak penetrace a natáhnout prvni vrstvu lepidla na srovnání nerovnosti. Mě se na to osvědčila dlouhá sadrokartonarska špachtle. Osadit lišty kolem oken, rohové lišty a okapnicky a klasický lepidlo s perlinkou. Pak zase přebrousit otřepy a další vrstvu lepidla. Mě se osvědčilo lepidlo Weber 700.protože má jemnější zrnoOdpověď na příspěvek od vistabuena:
Mám menší stavbu z broušeného Porothermu, vnější … @vistabuena Za mňa to nie je dobrá cesta z jedného prostého dôvodu. Jednovrstvové riešenie by malo mať hrubú termo omietku, tak 4 cm, aby sa prekryli a zjednotili lokálne tepelné mosty. Okolo prekladov, okolo okien, nedokonalé spáry medzi tehlami, premaltované spáry, atď. Inak máte fotky? Fakt by ma zaujímalo ako sa dá dosiahnuť s Porothermom odchýlky v ráde mm. Tehly sú brúsené ale iba na výšku. Sused mal porotherm tehly (hlavne tie menšie doplnkové) krivé jak prdel.Odpověď na příspěvek od roman_:
@vistabuena Za mňa to nie je dobrá cesta z jednéh… @roman_ Zapoměl jsem napsat, že to nebude vytápěné, takže tepelné mosty mě nezajímají. Ty Porothermy mírně prohnuté jsou, ale opravdu se vejdu do 5-6mm na celé délce.Odpověď na příspěvek od vistabuena:
@roman_ Zapoměl jsem napsat, že to nebude vytápěn… @vistabuena promiňte, já jsem si to popletl se zdivem z ytongu. U Porotherm jsou dost velké nerovnosti.Odpověď na příspěvek od vistabuena:
@roman_ Zapoměl jsem napsat, že to nebude vytápěn… @vistabuena Pokud to bude nevytápěné, nehrozí kondenzaca. V tom případě je nejjednodušší nalepit cca 3cm EPS. Tím si srovnáte povrh a na to klasicky perlinku a nějakou finálku. Jednak si tím relativně levně a rychle srovnáte nerovnosti a hlavně je to pružná vrstva. která eliminuje prorýsování spár.