Mezera mezi EPS a Zdivem

Dobrý den, firma, která nám začala zateplovat dům, a se kterou již nepokračujeme, udělala velké spáry z lepidla na jedné straně fasády. Jsou to 2 cm lepidla mezi EPS a zdivem na fasádním polystyrenu a na soklové části 3 cm. Prosím o radu, co se s tím dá teď dělat? Napadlo mě, nasypat mezi EPS a zdivo polystyren nebo perlit.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petrsps:

Dobrý den, firma, která nám začala zateplovat dům…
@petrsps je zateplená už většina domů nebo teprv začali?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petrsps:

Dobrý den, firma, která nám začala zateplovat dům…
@petrsps Dle mě ok, jestli je to lepené na rámeček a 2-3 buchty uprostřed. To je zásada, která musí být splněna. 2 cm je asi zbytečně dost. Ale možná taky ne. Třeba jste to měl křivé. Ale já si myslím, že 2 cm je ještě v normě. Prostě důležité je, jestli udělali ten rámeček...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

@petrsps je zateplená už většina domů nebo teprv …
@edison101 Dobrý den, je zateplena cca 1/4 domu a daná strana takto zůstala. Tady ty velké spáry jsou asi na 20m2. Na jiných místech byly jiné problémy, které se dají řešit.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zateplovak:

@petrsps Dle mě ok, jestli je to lepené na rámeč…
@zateplovak Dobrý den, křivé zdivo nebylo. Neviděl jsem všechno, ale na rámeček to borci dle mě lepili. Na tady té poslední řadě, která je na fotkách, jsou místa, kde je rámeček přerušený a je tam malá škvíra. To se dá zapěnovat anebo tou škvírou nasypat nějaký sypký izolant případně.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petrsps:

@zateplovak Dobrý den, křivé zdivo nebylo. Nevidě…
@petrsps Zateplovák má pravdu. Pokud to lepili na ráměčky, je to v pořádku. Žádný sypký izolant tam pak nedostanete a ani to nemá cenu. Účelem těch rámečků je zamezit provětrávání mezery. Drobné mezery v ramečcích tedy nevadí. Spíše si zkontrolujte mezery mezi deskami EPS a pokud nějaké najdete, tak je vypěňte. Větší mezery umožní průnik vlhkého vzduchu k fasádě a tam pak dochází ke kondenzaci. Výsledkem jsou mokré fleky na fasádě.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?