Nedokončené ostění oken

Dobrý den, koupil jsem byt v RD, který ted svépomocí rekonstruuji. V jedné místnosti v podkroví máme atypické okno, bohužel někdo ho pouze vložil do stavebního otvoru, zastříkl pěnou a odešel. Z venkovní strany je tedy nedokončené a uvnitř se tvoří plíseň. Prosím o radu jakým způsobem dokončit špalety oken (alespoň provizorně, než se bude řešit nová omítka a zateplení).
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od masek33:

Dobrý den, koupil jsem byt v RD, který ted svépom…
@masek33 ty kraso dobra prasarna. Je otazka kde se uvnitr delaj plisne. A jak dlouho to bude "provizorni oprava". Dal bych pasku nasledne asi 2cm xps a natahl jednou do lepidla. A pokud je to navetrna strana tak rovnou osadil aspon nejaky docasny parapet.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ještě štěstí, že měl montér u sebe dost podložek :-)
Odpovědět
@raziel628 Děkuji za odpověď. Prasárna to je. Plíseň se děla uvnitř na rámu okna a hlavně v rozíh. Jsem rád, že tento postup navrhujete. Podobný postup mě také napadl. Extruďák už mám koupený, do něj bych zatáhl lepidlem okenní lišty. Jen nevím jakou pásku máte na mysli? Mám zde ještě problém, že horizontální špaleta není v rovině. Na jedné strané je 2,5cm k oknu a na druhé asi 5,5cm. Jakým způsobem bych tento rozdíl měl srovnat, abych extruďák měl pak rovnoběžný s oknem? Děkuji za pomoc
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od masek33:

@raziel628 Děkuji za odpověď. Prasárna to je. Plí…
@masek33 Polyš vzít do úkosu plechovým škrabákem na polystyren.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od masek33:

@raziel628 Děkuji za odpověď. Prasárna to je. Plí…
@masek33 mam na mysli okeni pasky. Podivejte se jak se dle normy maji osazovat okna. Pouzivaji se pasky ktery maji zabranit vnikani vlhkosti do peny, respektive ji spravne odvadet/uvolnovat. Napr illbruck dela kvalitni pasky (podivejte se na technicke listy jsou tam i nejake doporuceni). Ale bude to chtit poradne ocistit podklad aby se paska dobre prilepila. Idealni je nalepit pasku pred osazenim ale da se i po. Nalepite pasku na hranu okna(aby to prekryl pak xps) a na soucasny (ocisteny a upraveny/opraveny) lepidlo. Pak osadite APU listu a xps nasledne lepidlo. Ohledne rozdilne vysky da se pripadne pouzit tavns rezacka na polystyren (jde celkem jednoduse vyrobit nebo pujcit) nebo oskrabat.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od raziel628:

@masek33 mam na mysli okeni pasky. Podivejte se j…
@raziel628 Moc děkuji za rady! Koukám, že dělají spousty druhů těch pásek. Myslíte, že je akceptovatelné do toho starého lepidla, které bych začistil a zpenetroval, zatáhl okenní pásku s perlinkou? Na to XPS a APU lištu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od masek33:

@raziel628 Moc děkuji za rady! Koukám, že dělají…
@masek33 asi proc ne(ja pouzil normalni). Jenom ta paska s perlinkou musi byt na exterier a podival bych se do technickeho listu jak to presne aplikuji. Navic ji asi hur sezenete nekde na bazarech a kupovat 50m kvuli jednomu oknu je nesmysl. Bohuzel pasky stale v dnesni dobe nepouziva mraky firem... Jinak je okno jiz z druhe strany zapravene? Jenom kdyz vidim ten stav tak bych se mozna presvedcil jestli vidite ze pena je tam dostacene aplikovanav plnem profilu okna. A asi bych nekde udelal 1-2cm "sondu"(vyskrabl kus peny a podival se zda ta pena byla poradne striknuta do hloubky). Pokud bude ok tak bych nasledne v danem miste "sondy" do diry foukl penu aby to clovek po sobe uzavrel... a postupoval jak jste psal... nevim zda tu nekdo poradi neco jineho... Jinak urcite na spaletu pouzijte APU listu. A snazte se u parapetu udelat 90stupmu pak vam to usetri praci s parapetem. Taky se rovnou podivejte jaky parapet chcete nektere se montuji uz do xps(a rovnou se osadi parapet). Ale nevim jak to mate v planu. Ale pri nejhorsim se to da pak vyrzinout az se bude delat fasada....
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od raziel628:

@masek33 asi proc ne(ja pouzil normalni). Jenom t…
@raziel628 Z druhé strany je okno v pořádku (krom toho, že chytalo plíseň). Pěnu jsem již doplňoval. To s parapetem je dobrá připomínka! Tím, že to okno je trojúhelníkové, tak to vidím na nějaký tenký plechový parapet, kde budu asi muset ty boky nějak upravit na míru. Děkuji za rady. Minimálně jste mě ujistil, že můj postup není úplně mimo mísu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?