OSB desky - Podbití přes zimu

Dobrý den, jako podbití máme klasické OSB desky. Bohužel nestihneme udělat celou fasádu před zimou, máme nahozené jenom štuky. Řešíme, jestli OSB desky bez lepidla a fasády zimu přežijí a nepokroutí se. Má s tím prosím někdo zkušenost? Nechali jste OSB desky na zimu "odhalené" a byly OK, nebo jste je něčím zakrývali/natřeli?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak sú na podbití... tým pádom na ne neprší, nie? Tak by mali byť vpohode. Každopádne doporučujem na OSB dosky dať aspoň 2cm XPS a dobre to prikotviť (asi stačí vhodný vrut s podložkou) a až nato zvyšnú skladbu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od nikkich:

Dobrý den, jako podbití máme klasické OSB desky. …
@nikkich Měl jsem to tak asi 2 roky bez jakýchkoli problémů. Nejprve jsem se samozřejmě věnoval vlastní stavbě, interiéru atd. a finální podbití jsem řešil v podstatě až na závěr. Já jsem pro finálku použil palubky. Další častou variantou je nalepit EPS a na to klasickou fasádu
Odpovědět
Dobrý den, děkuji za reakce. Přikládám i foto, jak to vypadá nyní. OSB desky jsou pod střechou, přímo na ně neprší. Spíš nám šlo o vlhkost, která do nich může jít. Ale už i známý nám říkal, že měl 2 roky nezakryté OSB desky, až potom dělal fasádu a také to přežily.
Odpovědět
Dal bych na to 2 cm polystyren, prošrouboval šroubama s podložkama a na to bych natáhl flexibilní lepidlo. Tohle bych udělal před zimou
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?