Postup před fasádou

Dobrý den, prosím o názor zkušených . Dům mám v první vrstvě lepidla - perlinka . Fasáda se bude dělat podzim/jaro . Dát dům i do druhé vrstvy lepidla nebo až před realizací fasády ? Pokud teď i druhou vrstvu , tak pak ji zpenetrovat? Děkuji za každou radu jak postupovat . Je mi jasný ,že každý to dělá trochu jinak ...
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od luk88:

Dobrý den, prosím o názor zkušených . Dům mám v p…
@luk88 Zdravím, my jsme dělali druhou vrstvu na druhý den po první a potom napenetrovali hloubkobou penetrací. Potom jsme penetrovali odstínem barvy fasádní omítky.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kateee1111:

@luk88 Zdravím, my jsme dělali druhou vrstvu na d…
@kateee1111 dotaz ale byl na to jestli udělat druhou vrstvu lepidla, když fasáda bude až třeba za půl roky / rok. Samotného by mě zajímalo co je lepší postup.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od petr13:

@kateee1111 dotaz ale byl na to jestli udělat dru…
@petr13 ... jinak řečeno, hned. Potřebujete zateplení ochránit před vnějšími vlivy. A i v domě bude stálejší klima. Potom řádně napenetrovat. Voda, sníh steče a lépe osychá. A chrání samotnou stěrku.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kateee1111:

@petr13 ... jinak řečeno, hned. Potřebujete zatep…
@kateee1111 chcete mi jako tvrdit, že ta druhá vrstva stěrky zaručí v domě stálejší klima? 🤔 To podle mě nezaručí ani ta první..
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od luk88:

Dobrý den, prosím o názor zkušených . Dům mám v p…
@luk88 Mám už druhý rok verandu v jedné vrstvě a druhá se bude dělat až před fasádou. Letos to nebude. Měsíc zpátky mi natahovali na sokl marmolit a v lepidle to bylo tři roky. Před marmolitem jsem to oškrábal rejžákem od hlíny a pak na to přišla speciální penetrace od ceresitu, stejně jako jde pod fasádu.
Odpovědět
Nepíšete nic o tom jaký fasádní systém bude použit - jaké složení, jaké materiály, ani jaký stavební materiál byl při stavbě použit. Každý výrobce stavebního materiálu má doporučené postupy fasádního provedení. Každý stavební materiá má svá specifika a to i s ohledem na paropropustnost, těmto vlastnostem by měly odpovídat i vlastnosti materiálu na fasádu. Takže dle materiálu který jste použil na stavbu ( VPC tvárnice, Ytong, Porotherm, ZB ) by jste měl vybírat fasádní systém s ohledem na to, aby zdivo mohlo "dýchat".
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od petr13:

@kateee1111 chcete mi jako tvrdit, že ta druhá vr…
@petr13 Samozřejmě. Jak foukal silný vítr, táhlo přes zásuvky. Jedna zeď se dělala za podzimu, takže to mám vyzkoušené. Jinak ale , jak píše franti_p. Já mám postavené z Porotherm 30'+20 fasádní polystyren.
Odpovědět
Jak bylo už řečeno záleží na výrobci fasád kterou budete dávat. Třeba to někde bude napsané nebo na ně vznést dotaz. Na výdrž bohatě stačí jedna vrstva tu dát musíte. Ale je otázkou do jaké doby od druhé vrstvy musí projít finalka. Možná se to neřeší. Samozřejmosti je použiti lepidla od výrobce finální vrstvy takže pokud budete mít třeba od webru tak všechno použít od něj jinak může být problém s pozdějšími reklamace mi .
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od luk88:

Dobrý den, prosím o názor zkušených . Dům mám v p…
@luk88 záleží taky na tom, kdo Vám bude dělat finalku. Je jasné, že první vrstvu musíte udělat hned. Druhou vrstvu jsem dělal až asi po 3 letech a radši jsem to nechal na firmě, abych se nemusel dohadovat o případných nerovnostech. Přesněji já jsem první vrstvu dělal svépomocí a pro jistotu, abych snížil pravděpodobnost poškození jsem udělal rovnou dvě vrstvy. Firma pak povrch přebrodila, napenetrovala, na to další vrstvu perlinky. Zase přebroušení, spec barevná penetrace a finální stěrka
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?