Prosím o radu pouze lidi, kteří mají opravdu zkušenosti, o tom, že to "musí dejchat" apod. už jsem se načetl dost 🙂
Řeším skladbu venkovní fasády a sešly se mi dva názory řemeslníků:
1) penetrace -- perlinka, lepidlo -- druhá vrstva lepidla -- silikonová omítka
2) penetrace -- stříkaná váponocementová lehčená omítka Maxit 190 sfl s výztužnými vlákny bez perlinky(pouze kolem oken) -- stěrka pod finální vrstvu -- silikonová omítka
Dle technologického postupu Ytong je správně varianta č.2.
Díky
Taky bych šel do omítky od ytongu, ale říkal jsem si strojně, což omítka umožňuje...nebo případně nějakého člověka, co s tím umí...Budete si to dělat sami, nebo bude dělat firma?
Zdravím, když jste vybrali omítku přímo od ytongu jak jste postupovali? Udělali jste vrstvu omítky do toho dali perlinku a zatáhli další vrstvou omítky. Pak výrobce doporučuje už jen penetraci a nějakou finální omítku. Tady je pro mě kámen úrazu a nemůžu nic vybrat. Co jste udělali jako finální úpravu vy?
Díky Z.
Jen taková myšlenka k zamyšlení se..
pokud řeším, aby mi dům "dýchal" a zavrhnu tedy postup: lepidlo x perlinka x lepidlo a půjdu cestou omítky od ytongu a pak to stejně zavřu silikonovou fasádou..?
@specnaz84 , @cisi_ zeptám se máte už hotové vnější omítky a fasádu, zvolily jste tedy omítku od Ytongu tepelněizolační a jaký druh fasády jste zvolily?