Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli je nějaká šance, že mi banka půjčí 2 miliony na dobu 30 let. Moje situace je následující.. po schůzce v bance mi částka byla přislíbena. Vyplnil jsem žádost, nechal potvrdit příjem za 12 měsíců (18700), ale ztroskotalo to na tom, že nemám fixní plat a podle smlouvy mám na hodinu 66 Kč (reálně 150)... ale to banku nezajímá. Ptám se tedy... existuje nějaká bankovní instituce, která bude vycházet z přiznaného měsíčního průměru? Za každou radu předem děkuji... Pokud by to nešlo tak si s touhle pracovní smlouvou nebudu moct dovolit nikdy nic...
tak nakonec jsem volal jednomu matadorovi, kterej v tom už pár let chodí a řešení je na světě :) pokud by to nevyšlo v žádné bance s tím příjmem tak lze vzít úvěr bez prokazování příjmu, akorát bych musel mít spolužadatele, který taky nemusí dokazovat příjem.... samozřejmě tam bude vyšší sazba (kolem 3 %) ale když se podívám do historie a ty sazby, které tu lítaly :D (5 % a výše...) .... no stejně mě nic jiného nezbyde, díky všem zúčastněným, jdu to zapít ]-( 8-)
owner3: zkus ge money bank, tam zakladni plat neresi, resi jen co mas potvrzeno jako realny prijem za posledni 3 mesice resp 12 mesicu. sporitelna ma jedny z nejprisnejsich pravidel pro posouzeni prijmu pro poskytnuti jakehokoliv uveru -i hypo, takze se to u ni muze poradne komplikovat prave diky tomu, ze zakladni plat mas jiny nez realny....mluvim ze zkusenosti (pracovala jsem u ge money, ted pracuju ve sporce tak vim o cem mluvim)
Nedávno jsem řešila to samé a nakonec byl spolužadatel i přítel,jinak by mi nikdo takovou částku nepůjčil.Navíc na 100% se s urokem pod 3% nedostanete a doporucuji situaci vyřešit co nejdříve protože mají stopnout 100% hypotéky.
@owner3 a kolego - s takto nízkým příjmem, nepřemýšlel jsi náhodou o tom, jak ho zvýšit ? prací, studiem, podnikáním nebo stávkou za lepší podmínky, aby nás tady z říše už nepřestávaly okrádat ? umíš si vůbec spočítat, kolik stojí všechno kolem - přípojky, ploty, cesty, vnitřní vybavení ? s takto směšným příjmem budeš rád, když si koupíš byt
@lublin jen pro Vaší info - aktuálně je byt ve větším městě v ČR a dům na menší vesnici v ČR v řádu stejně drahý (pokud srovnáváme stejnou velikost - byt,dům pro 4člennou rodinu s průměrnými požavky na život :))
např. u nás v Praze bychom větší byt než máme aktuálně (60 m2) koupili za cca 4,5-5 mil. Dům s pozemek doufáme postavíme o trochu levnější hodinu od Prahy. A jsou tu lidé, co staví domy kolem 2 milionů, u nás na vsi stály pozemky půl milionu a za to je v Praze slušná garzonka.
@tulda27 V Praze 60m za 4,5 mil.? Tak to jsem asi hodně blbá, když ten můj prodávám za 2,5 mil. ;-) Je rozdíl mezi novostavbou a starším bytem (ale po rekonstrukci), ty starší jsou mnohdy lépe řešený. A dům 30m od Prahy máme za 3,5 mil. ;-) Asi taky záleží, jak moc se člověk rozšoupne, ale dá se to obojí pořídit o milion levněji, než píšeš ;-)
@slabici myslela jsem větší byt pro rodinu než 60 m2, ten máme. A raději než nový byt o 100 m2 za 4,5 mil postavíme dům. Vím že jsou tací, co za 2,5 mil postaví dům včetně pozemku. Reagovala jsem na příspěvek o tom, že pán na dům nemá a má si koupit byt ;).
Ahoj všem, hypotéku mám od ČS bez spolužadatele a banku zajímal pouze čistý měsíční příjem. Nyní jsem požádal o dalších 300 tis na vybavení domu, takže jsem na úvěru 2 mil Kč s průměrným čistým měsíčním příjmem 25 tis. Splátku mám 7500 a s přítelkyní ušetříme kolem 7 tisíc měsíčně po odečtení všech výdajů, takže za mě spokojenost :) Díky za rady a všem přeji spokojené bydlení.
@barter jste v ČR, kde naší hloupostí děláme pro říši za švestky, třeba se rozhýbejte a veďte stávkové hnutí, aby se probrali i ostatní či případně začněte podnikat, jinou radu pro Vás nemám