Zdravím všechny, ráda bych se zeptala jestli je vůbec reálné mít hypotéku skoro 20 000 Kč? Máme s manželem byt v OV, který bychom prodali a koupili bychom si vysněný domek. Byt 3+1/L by se prodal snad za 3000 000, něco máme naspořeno, ale kolem 3500 000 bychom museli vzít hypotéku :-( . Předběžně jsme si počítali, že ta splátka na cca 25 let by byla fakt kolem 20 tisíc. Máme normální příjmy - žádný šlágr, dohromady dáme lehce přes 40 000 a máme dvě děti a školou a školkou povinné, rodičovskou už mám za sebou, tak už budu celý život jen vydělávat, takže se dvěma příjmy už můžeme počítat. Ale děsí mě šíleně výše splátky....
Poradíte? Máte někdo zkušenost? Vysněný dům mi zas nestojí za živoření, chceme žít
Děkuju za názory, zkušenosti
Teda zírám, jak jsou lidé schopni trávit čas volna v době Vánoc (u takovéto diskuze, to je příspěvků, to je času u PC...). :-D Ještě, že jsem z jiného těsta. .-)
@plaintruth bude to matros z Rise. Zde nelze poridit v takove kvalite,v Risi na tom makaj od svitani do svitani a veli tomu Gertruda. S nasimi mrzkymi platy bych ale o nicem takovem radeji neuvazovala.