Dobrý den, je tu někdo, kdo žádal ted v měsíci DUBEN 2017 o hypotéku? Jaké byly podmínky apod ..... a zda jste ji získali ...
Předem děkuji za diskuzi.
@iwettk zadny drasticky rozdil v procesu schvalování nenastal, ve zkratce LTV do 80% zbytek vlastní zdroje a nebo nezajisteny úvěr. zdražení úrokové sazby o cca 0,2-0,3 %.
@spaly dekuji. jen se chci optat zda nevite kdyz si chci vzit 2,5mil kolik musim mit cisty prijem ..... Naposledy kdyz sjem byli se ptat na hypoteku, tak pri castce 2,5 mil rikali ze prijem 37 tis cisteho .....
no jasny, spate sem se vyjadrila ..... 4 clenna rodina, pozemek by byl ke koupi v hodnote 550.000,- o velikoszi 1000m2, vydaje nyni nejsou drasticke, okolo 8tis jelikoz bydlime u rodicu, a vysi platu je okolo 35-40 tis cisteho a chceme si postavit novostavbu. ale v cem je problem ze nemame tech 10% nasporeno jeste ....
koukala sem na netu na Raiffeisen stavebni sporitelna 1,88% nabizeji ....
tak se i chci optat zda nekdo nema s Raiffkou zkusenosti?
zdravim, o 2 tyzdne budem podpisovat hypo, vybral som si KB z dovodu moznosti prefinancovania (navysit) hypo i pocas viazanosti. predmetom kupy je nezasietovany stavebny pozemok. riesene cez financneho poradcu.
cena nemovitosti 2 mio.
20% vlastne zdroje (cash)
3 roky viazanost
30 rokov splatnost
urok 1.79%
KB (nutnost posielat 15k na ich ucet)
single, ~100k prijem, 0 deti
@apostol a potvrzení, všechno v pohodě? Chtěli něco nestandardního? Z několika zdrojů zaznívalo, že budou mnohem přísnější kontroly, tak by mě zajímalo, jak to vypadá a jestli to nějak výrazně prodlužuje proces schvalování.
@ookami_hime ave, prvy krat berem hypo, tak neviem ci dokumenty boli nadstandartne :) ale pytali si
- potvrdenie o prijmne
- vypis z uctu
- navrh kupnej zmluvy
- rezervacnu zmluvu
- doklad o prechodnom pobyte (som slovak)
- cestne prehlasenie o rodinnom stave
@ookami_hime podminky jsou porad stejne.Loni jsem jednu hypo resila v prosinci a dalsi ted v dubnu a zadny rozdil.Jen jsem davala DP za rok 2016 a doklad o zaplaceni dane.
@kacasa Přesnou nevím, ale do 15.000, bez pojištění, které nechceme, účet (musí být obrat 15.000 měsíčně, což je stejně splátka) a odhad zdarma. Když žádáš nad 4 mio (máme 4.050.000, dostaneš se na lepší úrok a stejně 20% můžeš bez sankce vrátit a prý má i lepší odhady. Hypoteční banka nám podhodnotila pozemek a dům o milion. ČS jsme původně zamítli okamžitě protože jsme tam měli v minulosti účet a vím jaký to byli zloději, ale hypotéka zatím nejlepší.
@zuzazidkova Protože ještě nemám žádný :-) Výběr je mizerný a všichni za to chtějí nekřesťanské peníze :-) Zatím jsme tedy žádný vhodný pozemek nenašli.
@vladimirsvorba jo takhle , já už se lekla že bance něco vadilo zkrz pozemek a že vám tím pádem nedá hypotéku :-) tak to hodně štěstí při hledání parcely, je to o nervy :-D
@vladimirsvorba Pane Švorba taky jsme hledali takový pozemek, nakonec jsme našli 700m a bohate to stačí. Ideální je podle ne 800m a pohrát si z umístěním domu.