@jajulin
No , dyť to řikám taky :-D :-D :-D
@petrsv1000
Moje 130tka je dávno ve šrotu, to auto mě tenkrát stálo mraky peněz 8-( 8-( , kdybych to býval byl věděl, nikdy bych si ji býval nekoupil :-D . Motorku/skůtr si chci taky jednou koupit, až na ni/něj zůstanou peníze, takže nikdy ]-( a kdyby někdy náhodou zůstaly tak mi nedovolí zdravotní stav na tom jezdit, protože do té doby budu stařec. Tak alespoň denně projíždím Motorkáře a Tipmoto a virtuálně jezdím :-D :-D :-D
@pavelcent :-D jojo pochopil sem, že si 130tku měl... já ty jawy nakoupil za "mlada" něco s otcem zrenovovali a něco zůstalo uloženo v kůlně no a po 15ti letech zírám, jak ty ceny rostou a teď si nadávám, že sem toho tenkrát nekoupil víc... svoji moto jsem koupil za tžce naspořený peníze v roce 2005 jako rok starou a teď už sem taky veteránista podle státu ( víc jak 10let staré vozidlo ) :-D ale i kdyb ynebylo na rohlíky tak ne benzín musí být vždycky ;-) třeba změním názor až budou děti :-D
@joann Dobrý den jde to, mám s tím zkušenost, vyřizuji to klientům, ale vyřizoval jsem jí i sobě. Sice nyní se to s velkou pravděpodobností bude muset poskládat z více smluv, ale jde to. Stačí, když mi napíšete do mailu, jakou máte předsatvu a nezávazně Vám pošlu výpočty, nic to nestojí a nebudu Vás v případě nezájmu spamovat otravnými maily:), fajn den.
@joann 100% hypotéky už jsou bohužel zakázané. Ale dá se to řešit i jinak. Doporučuji oslovit nějakého finančního poradce, který vám pomůže. Napište mu, že potřebujete 100% financování. To znamená, že zbytek, který nemáte do hypotéky (10-20%) vám půjčí nějakou bankovní půjčkou. Často i u té stejné banky. Občas to dokonce vyjde lépe než 100% hypotéky - z hlediska splátek. Takže není ještě nic ztraceno.
Fascinuje mě, když někdo říká, že "100% hypotéku by si bral jen blázen". Prostě ne každý si dokáže z průměrnýho platu ušetřit 200,500 tisíc na zbytek hypotéky. Ne každý má to štěstí ty peníze někde vyhrát, zdědit nebo prostě mít dost času na to je ušetřit. Já jsem po střední nastoupila do práce, brala jsem prostě průměrný peníze a platila nájem. Byla jsem ráda, že ušetřím na vánoční dárky a jednou za rok na dovolenou do Egypta. Pak jsem z práce odešla a začala se živit jako živnostník. Sice jsem pak bydlela u našich a neplatila nájem, ale hodně jsem cestovala a koupila si auto. Takže jsem zase nic neušetřila. Svýho muže jsem poznala když měl před sebou ještě 2 roky vysoké školy (resp. 1 rok na dvou školách a další rok na jedné, dělal dvě zároveň). Bohužel se přitom nedalo chodit do práce, zkoušel to pak při té jedné ale taky to nešlo, školu nezvládal. Takže peníze měl jen něco od rodičů na život. Pak jsme se vzali, takže jsme zase dali peníze za svatbu a konečně začal muž pracovat. A teprve potom se to začalo zlepšovat. Mě šly lépe kšefty a měli jsme druhý příjem. Teprve pak šlo šetřit. Naneštěstí jsme objevili po půl roce dům do kterého jsme se zamilovali a tak naše úspory šli do zálohy na dům. Teď zase šetříme na kuchyni, pak na nábytek, pak bude potřeba druhé auto.
Ano, mohla jsem od střední školy jen šetřit a bydlet celou dobu u rodičů, nic neplatit, nikam nejezdit, nic nedělat a určitě bych měla dost peněz. Ale to mi za to nestálo. Máme 95% hypotéku a jsme rádi, že jsme ji stihli.
@ballu01
Asi ano a já psal, že je obdivuji, že mají klidné spaní. Já vím, že mnohdy to jinak nejde jen jim závidím ten klidný spánek. Nikoho neodsuzuji, každý si musí svoje závazky dobře propočítat, protože mu je nikdo platit nebude, jen on sám. ;-)
@pavelcent o tom žádná, ale né všichni dostanou pozemky, nemovitosti atd po rodičích ... a například bydlet v nájmu se mi zdá vyhazování peněz z okna. Samozřejmě musí příjem a naspořené peníze odpovídat výši hypotéky.. :-) klidné spaní.. no.. je spousta jiných věcí ze kterých bychom se měli strachovat - ale to bychom se už asi zbláznili že :-)
Noo.. hypoteka su v dnesnej dobe levne prachy.
V skratke, nie je kam sa ponahlat s predcasnym splatenim hypo pokial clovek vie kde tie peniaze otocit :)